Karnıbahar Tabanlı Pizza Tarifi

Son güncelleme: 02.02.2023 16:09
  • Pizza ama hamur işi değil. Bu pizza, tabanı da dahil olmak üzere lezzetini tamamen sebzelerden alıyor. Pek çok faydası olan karnabaharı, çocuk ya da büyük herkese sevdiriyor, düşük kalorili pizza yemenin keyfini yaşatıyor.
    Ve karşınızda üzerini domates sos yanı sıra mantar dilimlerinin süslediği karnabahar pizza tarifi.
    Semt pazarına çıkılıp yanlış bir kullanım olsa da halk arasında karnibahar ya da karnıbahar olarak da bilinen bir adet karnabahar alınsın ve mutfağın yolu tutulsun.

    Karnıbahar Tabanlı Pizza Tarifi


    KALORİ:
    1 dilim için
    132/kcal

    KAÇ
    KİŞİLİK
    8 dilim
    HAZIRLAMA
    SÜRESİ
    20 dakika
    PİŞİRME
    SÜRESİ
    30 dakika

    Malzemeler:

    1 adet orta boy karnabahar
    2 adet yumurta
    1 paket labne
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

    Domates sosu için:

    2 yemek kaşığı domates salçası
    1 çay bardağı ılık su
    1 çay kaşığı kekik

    Üzeri için:

    1 adet kapya biber
    100 gram siyah zeytin
    3-4 yemek kaşığı konserve mısır
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Püf Noktası:

    Haşlanmış karnabaharların suyunu iyice süzdürmeniz gerekmektedir. Temiz bir tülbent içine aldığınız haşlanmış karnabaharları sıkarak da suyunu çıkartabilirsiniz.

    Karnabahar Tabanlı Pizza Pişirme Önerisi
    Pizza tabanı karışımında yumurta olmazsa olmazlardan sayılabilir ancak rendelenmiş kaşar peyniri yerine arzu ettiğiniz yağlı bir peyniri kullanmayı tercih edebilirsiniz.Pizza tabanı üzerine arzu ettiğiniz şarküteri ürünlerini dizebilirsiniz.

    Nasıl Yapılır?

    Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve güzelce yıkadıktan sonra iyice ufalanacak şekilde rondodan çekin.

    İçine labneyi, baharatları ve yumurtaları ekleyip güzelce karıştırın.

    Hazırladığınız karnabaharlı harcı ikiye bölün ve birer yuvarlak oluşturacak şekilde yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine dökün.Karnabahar tabanını önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü hafifçe kızarana dek yaklaşık 10 dakika kadar pişirin

    Sürenin sonunda sırından alın ve bir kasede su, salça ve kekik karışımını hazırlayın.

    Üzeri için gerekli malzemeleri hazırlayın.
    Karnabahar pizza tabanının üstüne yayın.
    Üstüne de hazırladığınız malzemeleri serpiştirin ve son olarak kaşarı da serpip tekrar fırına verin.

    Kaşarlar eriyip, malzemeler pişince yaklaşık 10 dakika sonra fırından alın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
#13.09.2022 16:18 2 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler
#13.09.2022 16:19 2 0 0
  • Bende teşekkür ederim
#13.09.2022 17:52 2 0 0
#13.09.2022 18:30 2 0 0
  • Ellerine Sağlık Emeğinize Sağlık
#02.02.2023 16:09 0 0 0