Pizza ama hamur işi değil. Bu pizza, tabanı da dahil olmak üzere lezzetini tamamen sebzelerden alıyor. Pek çok faydası olan karnabaharı, çocuk ya da büyük herkese sevdiriyor, düşük kalorili pizza yemenin keyfini yaşatıyor.
Ve karşınızda üzerini domates sos yanı sıra mantar dilimlerinin süslediği karnabahar pizza tarifi.
Semt pazarına çıkılıp yanlış bir kullanım olsa da halk arasında karnibahar ya da karnıbahar olarak da bilinen bir adet karnabahar alınsın ve mutfağın yolu tutulsun.
KALORİ:
1 dilim için
132/kcal
KAÇ
KİŞİLİK
8 dilim
HAZIRLAMA
SÜRESİ
20 dakika
PİŞİRME
SÜRESİ
30 dakika
Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
2 adet yumurta
1 paket labne
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Domates sosu için:
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı kekik
Üzeri için:
1 adet kapya biber
100 gram siyah zeytin
3-4 yemek kaşığı konserve mısır
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Püf Noktası:
Haşlanmış karnabaharların suyunu iyice süzdürmeniz gerekmektedir. Temiz bir tülbent içine aldığınız haşlanmış karnabaharları sıkarak da suyunu çıkartabilirsiniz.
Karnabahar Tabanlı Pizza Pişirme Önerisi
Pizza tabanı karışımında yumurta olmazsa olmazlardan sayılabilir ancak rendelenmiş kaşar peyniri yerine arzu ettiğiniz yağlı bir peyniri kullanmayı tercih edebilirsiniz.Pizza tabanı üzerine arzu ettiğiniz şarküteri ürünlerini dizebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve güzelce yıkadıktan sonra iyice ufalanacak şekilde rondodan çekin.
İçine labneyi, baharatları ve yumurtaları ekleyip güzelce karıştırın.
Hazırladığınız karnabaharlı harcı ikiye bölün ve birer yuvarlak oluşturacak şekilde yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine dökün.Karnabahar tabanını önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü hafifçe kızarana dek yaklaşık 10 dakika kadar pişirin
Sürenin sonunda sırından alın ve bir kasede su, salça ve kekik karışımını hazırlayın.
Üzeri için gerekli malzemeleri hazırlayın.
Karnabahar pizza tabanının üstüne yayın.
Üstüne de hazırladığınız malzemeleri serpiştirin ve son olarak kaşarı da serpip tekrar fırına verin.
Kaşarlar eriyip, malzemeler pişince yaklaşık 10 dakika sonra fırından alın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!