Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri

Son güncelleme: 20.05.2023 11:49
  • Her zaman seviyoruz ama özellikle Ramazan’da bayılıyoruz pideye. Şöyle ince hamurlu ve çıtır çıtır bir pide, yanında çay veya ayran ne hoş olur değil mi? Son derece pratik bir hamur ve bol malzemeli pideler





    Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri

    Türk ve Orta Doğu mutfaklarında önemli bir yere sahip olan pide, yassılaştırılmış ve üzeri tatlandırılmış bir ekmek çeşididir. Tabanı hamur ile hazırlanan pidelerin üst kısmında kaşar peyniri, kıyma, sucuk, kavurma, pastırma gibi malzemeler kullanılır. Malzeme seçimi tamamen damak zevkine göre ayarlanır. Klasik bir pide yapımında hazırlama süresi 30, mayalanma süresi 45, pişirmesi ise yaklaşık 25 dakikadır. Biz de yazımızda sizler için evde kolayca hazırlayabileceğiniz en lezzetli pide çeşitlerine yer verdik. Listemizdeki pidelere fikir edinmek için göz atabilir, daha fazlası için pide tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz. Pide yapımında tarzınıza uygun olan hamuru seçmek için iki farklı önerimiz olacak.

    Yumuşak Pide Hamuru

    Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri

    Evdeki malzemelerle yumuşacık bir pide hazırlamaya ne dersiniz? Pide tariflerinin ana malzemesi olan pide hamurunu, hazır almak yerine kendi ellerinizle kolayca hazırlayabilirsiniz. Yaş maya, ılık süt ve un ile hazırlanan pide hamurunun içi yumuşacık dışı ise çıtır çıtırdır. Hazırladığınız hamurları kıyma, patates, kaşar peyniri, sucuk veya karışık olarak doldurabilirsiniz. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, evde yumuşacık pide hamuru yapımına başlayabiliriz


    Yumuşak Pide Hamuru Tarifi İçin malzemeler

    2 çay bardağı ılık su
    1 çay bardağı ılık süt
    4,5 su bardağı un
    1 paket yaş maya
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yumuşak Pide Hamuru Nasıl Yapılır?

    Derin bir kap içerisine ılık su, süt ve mayayı ekleyin. 5 dakika mayanın çözülmesi için bekleyin.
    Maya çözüldükten sonra kabın içerisine yağ, şeker ve tuzu ilave edin.
    Ardından yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurun.
    Hamur, ele yapışmayacak bir kıvama geldiğinde üzerini streç ile hava almayacak şekilde kapatın ve en az 30 dakika dinlendirin.
    Hamur iki katı büyüklüğe çıktığında, 8 parçaya bölün.
    Tezgahın üzerini unlayın ve böldüğünüz parçaları uzunlamasına açın. Hamurun inceliğine kendi zevkinize göre karar verin.
    Açtığınız hamuru iç harç ile doldurun ve fırın tepsisine dizin. 15 dakika daha bekletin ve önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
    Hazırladığınız hamurların içini, kıymalı iç harç ile doldurabilirsiniz. Afiyet olsun.

    Yumuşak Pide Hamurunun Püf Noktaları Nelerdir?

    Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Özellikle su ve süt ılık bir şekilde kullanılmalıdır.
    Mayanın daha çabuk çözülmesini istiyorsanız, instant maya kullanabilirsiniz.
    Hamuru mayalamaya bırakırken, streç veya nemli bez ile örtün. Bu sayede kurumasını önleyebilirsiniz.
    Hazır satılan pidelerin şeklinden yapmak için, pidenin ortasını ince kenarlarını ise daha kalın bırakın.
    Daha yumuşak ve kabuksuz bir hamur istiyorsanız fazla yoğurmaktan kaçının.

    1 Porsiyon Pide Hamuru Kaç Kaloridir?

    Bir kişilik pide hamuru, yaklaşık 230 kaloridir. İçerisine eklenen malzemelere göre kalori değeri değişiklik gösterir.
#15.09.2022 11:02 1 0 0
  • Kuru Mayalı Pide Hamuru

    Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri

    Evde kendi pidelerinizi hazırlamaya ne dersiniz? Kuru maya ile hazırlanan pide hamuru, çıtır çıtır sesi ve yumuşacık lezzetiyle aklınızı başınızdan alacak. Hazır hamur kullanmak yerine, tamamen kendi ellerinizle hazırlayacağınız pide hamuru, pide tariflerinin en temel malzemesidir. Hazırladığınız hamuru ister kıyma, ister peynir, isterseniz de karışık bir şekilde tatlandırabilirsiniz. Yaklaşık 30 dakika da hazırlanan pide hamuruna şekil vermek ise sizin yaratıcılığınıza kalmış. Malzemeleri hazırladıysanız, kuru mayalı pide hamuru tarifine geçebiliriz.


    Kuru Mayalı Pide Hamuru Tarifi İçin malzemeler

    2,5 su bardağı un
    1/4 su bardağı ılık su
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 paket kuru maya
    3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    Yarım su bardağı yoğurt
    Yarım tatlı kaşığı tuz

    Kuru Mayalı Pide Hamuru Nasıl Yapılır?

    Bir kap içerisine kuru maya, ılık su ve toz şekeri alın. Mayanın çözünmesi için 5 dakika bekleyin.
    Bu esnada başka bir kap içerisine unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın.
    Tuzu unun kenarlarına doğru serpiştirin. Ayçiçek yağı, yoğurt ve mayalı karışımı havuzun ortasına dökün. Kenarlardaki unları alarak malzemeleri birbirine karıştırın.
    Hamur, ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
    Hamur kıvama geldiğinde, üzerini nemli ve pamuklu bez ile örtün. Oda sıcaklığında yaklaşık 45 dakika bekletin.
    İki katına çıkan hamuru bezelere ayırın. Tezgahı unların ve bezeleri uzunlamasına açın.
    Ardından iç harç ile doldurarak pidenizi hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

    Kuru Mayalı Pide Hamurunun Püf Noktaları Nelerdir?

    Pide hamurunu hazırlarken kuru mayaya ek olarak ölçülü bir şekilde instant maya da kullanabilirsiniz.
    Mayanın çözülmeden önce tuz ile temas etmemesin özen gösterin.
    Hamurun mayalanması için oda sıcaklığında en az 40 dakika bekletmeye özen gösterin.
    Pideyi iç harç ile doldurduktan sonra 15 dakika daha bekletin. Bu sayede maya daha fazla etki edecektir.
    Hamurun kurumasını önlemek için, üzerini nemli bez veya streç film ile örtün.
    Hamur elinize yapışıyorsa, yavaş yavaş un ilavesi yapabilirsiniz.

    1 Porsiyon Pide Hamuru Kaç Kalori?

    Bir porsiyon pide hamuru, yaklaşık 225 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, küçük porsiyonlar tercih edilmelidir.
#15.09.2022 11:06 1 0 0
  • Kıymalı Pide

    Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri

    15. yüzyıldan günümüze kadar gelen pide, Türk ve Orta Doğu mutfaklarında hazırlanan bir yemektir. Ülkemizde en çok Karadeniz ve İç Anadolu'da tüketilir. Protein bakımından zengin olan bu besin, Osmanlı'da en sevilen tarifler arasında yer alır. Avrupa ülkelerinde ise 'pita' ismiyle içi boş bir şekilde sunulur. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Pide çeşitleri arasında en çok sevilen kıymalı pide tarifini sizler için hazırladık. Hazır hamur yerine, ev yapımı pide hamurunu kullanarak daha lezzetli bir yemek sunabilirsiniz. Sabah saatlerinde çayla birlikte ikram edilen kıymayı pideyi, akşam öğünlerinde ayran ve salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Tarifte ihtiyaç duyacağınız kıymalı pide harcını da notlarınız arasına ekleyin. Malzemeleriniz hazırsa, evde kıymalı pide nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir görelim.

    Kıymalı Pide Tarifi İçin malzemeler

    Malzemeler

    250 gr dana kıyma
    1 salçalık kırmızı biber
    1 sarı biber
    1 soğan
    Çeyrek demet maydanoz
    Tuz
    Kırmızı pul biber

    Hamuru için

    2 su bardağı un
    Yarım su bardağı ılık süt
    20 gr yaş maya
    1 yumurta
    3/4 çay bardağı eritilmiş tereyağı
    1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
    Tuz
    Karabiber

    Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?

    Tarife başlarken hamur için; un, süt, yumurta, maya, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberi karıştırın ve 15 dakika kadar yoğurun.
    Hazırlanan hamurun üstünü nemli bir bezle örtüp yarım saat bekletin.
    Bu esnada soğan, maydanoz ve biberleri ufak doğrayın. Tuz ve kırmızı pul biberi ekleyin. Ardından kıymayı da karışıma ilave edip 3 dakika kavurun.
    Mayalanan hamurdan 4 eşit beze koparın. Oklavayla açıp ortalarına kıymalı karışımdan paylaştırın. Hamurun kenarlarını kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
    Kıymalı pideyi, tadını bastırmayacak patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

    Kıymalı Pide Püf Noktaları Nelerdir?

    Pidenin içinde kullanacağınız kıymaları iki kez çektirin. Bu sayede daha yumuşak bir kıvamı olacaktır.
    Pide hamuruna bir tatlı kaşığı toz şeker ekleyerek mayanın daha hızlı çözünmesini sağlayabilirsiniz.
    Tarifte kullanacağınız domates, biber, maydanoz gibi sebzeleri küçük küçük doğrayın.
    Sebze malzemelerini mutfak robotundan geçirmeyin. Özellikle maydanozu bıçak ile ince ince kıyın. Bu sayede kararmasını önleyebilirsiniz.
    Dinlendirilen hamura şekil vermeden önce birkaç dakika daha yoğurun.
    Hamur elinize yapışmadan kolayca şekil alıyorsa kıvamı tutmuştur.
    İç harcı hamura koymadan önce soğumasını bekleyin. Bu sayede kıymaların aroması, hamura da geçecektir.

    1 Porsiyon Kıymalı Pide Kaç Kaloridir?

    100 gramlık bir porsiyonda kıymalı pide, yaklaşık 240 kaloridir. Kalori değeri düşük olsa da, yağ bakımından zengin bir besindir. Diyet listelerinde 3 dilim ekmek ve bir ara öğün yerine tüketilebilir.
#15.09.2022 11:11 1 0 0
  • Peynirli Pide

    Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri

    Orta Doğu ve Türk mutfağına özgü bir yemek olan pidenin kökeni, 15. yüzyıla dayanır. Osmanlı'da en sevilen tariflerden biri olan bu besin, özellikle İç Anadolu ve Karadeniz'de tüketilir. Avrupa ülkelerinde genellikle içi boş bir şekilde sunulur ve 'pita' ismiyle anılır. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Peki, sofraları güzelleştiren çıtır çıtır peynirli pide nasıl yapılır? İç harcı, incecik hamuru ve kıtırlığı ile çok sevilen peynirli pide, günün kurtarıcısıdır. Hafif bir yemek olduğu için, her öğünde yenilebilir. Evde kendi pidelerinizi hazırlayın diye, nefis peynirli pide tarifini sizlerle paylaşıyoruz.


    Peynirli Pide Tarifi İçin malzemeler

    Malzemeler

    550 gr un
    1.5 su bardağı su
    1 yaş maya (40 gr)
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 yumurta sarısı

    İç harcı için

    150 gr lor peyniri
    150 gr beyaz peynir
    Yarım demet maydanoz
    1 yumurta
    30 gr tereyağı
    Kırmızı pul biber
    1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

    Peynirli Pide Nasıl Yapılır?

    İlk olarak bir kaseye yarım bardak ılık su ve şekerin tamamını aktarıp mayayı içinde eritin.
    Geniş bir kaba unu alın. Üzerine tuz, maya ve kalan ılık suyu azar azar ekleyip 10-15 dakika iyice yoğurun.
    Hamuru top haline getirip üzerini bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
    Dinlendirilmiş hamuru 6 parçaya bölün. Oklavayla her bir parçayı 8-9 cm genişliğinde açın. Pidenin uzun kenarlarını hafif yukarıya doğru kaldırıp iki ucunu sıkıştırın.
    15 dakika daha dinlendirin. Maydanozu ince ince kıyın. Bir kasede peynir, karabiber ve yumurtayla karıştırın.
    Tavada tereyağını eritin. Fırçayla pidelerin içini yağlayıp harcı eşit miktarda dağıtın. Üzerlerine kırmızı pul biber serpin.
    Pidelerin kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
    Peynirli pideyi, kolayca hazırlanan patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

    Peynirli Pidenin Püf Noktaları Nelerdir?

    Mayanın daha hızlı çözünmesi için ılık su ve şeker içinde eritmeyi ihmal etmeyin.
    Hamuru açmadan önce ve açtıktan sonra mutlaka dinlendirin. Bu sayede daha çok kabaracaktır.
    Kıvamı tutturabilmek için, dinlendirilmiş hamuru birkaç kez yoğurduktan sonra şekil verin.
    Pidenin içini ve kenarlarını yağlayarak daha çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.

    1 Porsiyon Peynirli Pide Kaç Kaloridir?

    Standart malzemelerle hazırlanan peynirli pidenin bir porsiyonu, yaklaşık 195 kaloridir. Yağ değeri yüksek olduğu için küçük porsiyonlarla tüketilmesi önerilir.
#15.09.2022 11:14 1 0 0
#15.09.2022 11:15 1 0 0
  • Sebzeli Pide

    Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri

    Mevsimin en taze sebzeleriyle nefis bir pide hazırlamaya ne dersiniz? İncecik hamuru, lezzetli iç harcı ile aklınızı başınızdan alacak bir tarifimiz var. Ana malzemeleri kabak, havuç, domates, biber ve mantar olan sebzeli pideyi, ortalama 45 dakika da kolayca hazırlayabilirsiniz. Vejetaryen ve diyet menülerine de uygun olan sebzeli pide, ev yapımı yumuşak pide hamuru ile hazırlanır. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, kolları sıvayalım ve sebzeli pide tarifine başlayalım.


    Sebzeli Pide Tarifi İçin malzemeler

    Hamuru için

    4 su bardağı un
    1 su bardağı ılık süt
    40 gr yaş maya
    1 yumurta
    1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
    2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    Tuz

    İç harcı için

    1 kabak
    1 havuç
    4 mantar
    2 domates
    1 yeşil biber
    1 kırmızı biber
    Kaşar peyniri
    2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    Tuz
    Karabiber

    Kenarları için

    1 yumurta sarısı

    Sebzeli Pide Nasıl Yapılır?

    İlk olarak hamur için; maya, ılık süt ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Mayanın çözülmesi için 5 dakika bekleyin.
    Ardından kalan malzemeleri de ilave ederek, hamur ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.
    Hamurun kıvamı tuttuğunda üzerini nemli bez ile örtün ve en az 30 dakika bekletin.
    Hamur mayalanırken iç harcı hazırlamaya başlayın. Öncelikle kabak ile havucu rendeleyin. Biberleri de ince ince doğrayın.
    Havuç, kabak ve biberi ayçiçek yağında soteleyin. Mantarları küçük doğrayıp ilave edin. Domateslerin kabuğunu soyup küçük parçalar şeklinde doğrayıp ekleyin.
    Tuz, karabiber ile tatlandırın. Soğumaya bırakın.
    Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölün ve unlanmış tezgahta parçaları uzunlamasına açın.
    Ortasına sebzeli harçtan paylaştırıp kenarlarını içe doğru hafifçe kıvırın. Son olarak üzerine rendelenmiş kadar peyniri ekleyin.
    Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

    Sebzeli pide Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    Hamuru hazırlarken süt yerine ılık su da kullanabilirsiniz. Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
    Hamur mayalanırken üstünü mutlaka kapatın. Aksi takdirde hava aldıkça kurumaya başlayacaktır.
    İç harcı hazırlarken mısır, sucuk gibi farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz.
    İç harcı pide hamuruna eklemeden önce, mutlaka soğumasını bekleyin.
    Hazırladığınız pideleri fırın tepsisine dizdikten sonra 10 dakika daha bekleyin. Pideleri, önceden ısıtılmış fırında pişirin.

    1 Porsiyon Sebzeli Pide Kaç Kalori?

    Orta boyutlarda bir porsiyon sebzeli pide, ortalama 400 kaloridir. İçinde kullanılan malzemelere göre kalori değeri değişiklik gösterir.
#15.09.2022 11:18 1 0 0
  • Ev Yapımı Ramazan Pidesi

    Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri

    Ramazan ayının sembolü olan pide, genellikle pastane ve fırından hazır olarak satın alınır. Gelin, bu Ramazan'da bir farklılık yapalım ve kendi pidelerimizi hazırlayalım. Birleşme ve paylaşma ayı olarak kabul edilen Ramazan ayında, sofralara çok yakışacak bir tarifle karşınızdayız. Peki, Ramazan ayının en özel lezzetleri arasında yer alan ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sahura, hem de iftar sofralarına özel ramazan pidesi tarifi ile karşınızdayız. Zannedilenin aksine ramazan pidesi, püf noktaları sayesinde kolay bir şekilde hazırlanır. Malzemeler tamamsa, videolu anlatımıyla ev yapımı ramazan pidesi tarifine başlayabiliriz.

    Ev Yapımı Ramazan Pidesi Tarifi İçin malzemeler

    1 su bardağı ılık süt
    1 çay bardağı ılık su
    Yarım paket yaş maya
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    3-4 su bardağı un

    Hamurun üzeri için:

    1 yemek kaşığı un
    2-3 yemek kaşığı su

    Üzeri için:

    1 yumurta sarısı
    1 yemek kaşığı yoğurt
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    Susam ve çörek otu

    Ev Yapımı Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

    Derin bir karıştırma kabına ılık süt ve suyu alın. Yaş mayayı ufalayarak ilave edin. Tuz, toz şeker ve zeytinyağını ekleyip maya ve toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
    Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek, ele çok yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp ılık ortamda 30 dakika mayalanması için bekletin.
    Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine un serpiştirip hazırlayın. Kabaran pide hamurunu alıp tepsinin tam ortasına yerleştirin. Elinizle bastırarak yuvarlak olacak şekilde açarak büyütün.
    Bir kasede un ve suyu çırpın. Parmak uçlarınızı bu suya batırın ve sonra hamura bastırarak kenar ve üst çizgilerini oluşturun. Üzerini temiz bir mutfak havlusuyla örtün ve tekrar mayalanması için 30 dakika bekletin. Hamur kabarıp şeklini kaybedebileceği için çizgilerin üzerinden tekrar bir çatal yardımıyla geçerek sabitleyin.
    Üzeri için yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağını bir kasede çırpın. Fırça yardımıyla hamurun tamamına sürün ve susam ile çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kızarıncaya kadar pişirin.

    Ramazan Pidesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    Maya erimeye başladığında karışımı 10 dakika dinlendirin.
    Ramazan pidesinin en önemli püf noktası, hamurun kıvamını tutturmaktır. Yoğurma işlemini en az 10 dakika boyunca sürdürün.
    Hazırladığınız hamuru streç film veya nemli bir bez ile örtün.
    Odanın sıcaklığı yüksek olursa, maya daha çabuk çözünmeye başlar.
    Hamur iki katına geldiğinde mayalama işlemi son bulur.
    Dilerseniz üzerine istediğiniz farklı tohumları koyabilirsiniz.

    1 Adet Ramazan Pidesi Kaç Kalori?

    Ramazan pidesinin bütün hali, 15-20 dilime eş değerdir. Bir dilim ramazan pidesi, yaklaşık 65 kaloridir. 100 gramlık pide ise, ortalama 225 kalori içerir.
#15.09.2022 11:21 1 0 0
  • Kuşbaşı Etli Pide
    Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri

    Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pide tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Orta Doğu ve Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan pide, 15. yüzyıldan beri mutfaklarda yer almıştır. Avrupa'da içi boş bir şekilde sunulan pidenin ismi 'pita' olarak da bilinir. İç harcında kuşbaşı et, kıyma, peynir ve patates kullanılabilir. Peki, en sevilen tarifler arasında yer alan nefis kuşbaşı etli pide nasıl yapılır? Hamurundan iç harcına kadar her şeyi kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz bir tarifle karşınızdayız. Öğle ve akşam yemeklerinde sunulan kuşbaşı etli pideyi, listenize eklemeyi unutmayın. Malzemeleri hazırladıysanız, detaylı anlatımıyla kuşbaşı etli pide tarifine geçebiliriz.

    Kuşbaşı Etli Pide Tarifi İçin malzemeler

    Hamuru için

    4 su bardağı un
    1 su bardağı ılık süt
    40 gr yaş maya
    1 yumurta sarısı
    1 yumurta
    1 kahve fincanı tereyağı
    2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
    Tuz

    İç malzeme

    400 gr kuşbaşı kuzu eti
    3 domates
    3 sivribiber
    2 yemek kaşığı tereyağı
    Yarım tatlı kaşığı tuz
    Yarım tatlı kaşığı karabiber
    50 gr kaşar peyniri

    Kuşbaşı Etli Pide Nasıl Yapılır?

    Mayayı ılık sütte eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın.
    Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin.
    Tereyağını tavada eritin ve kuzu etini ekleyin. Suyunu çekinceye kadar kavurun. Domates ve biberleri doğrayıp ekleyin.
    Tuzla tatlandırıp etler yumuşayana kadar pişirin. Hamuru 8 parçaya ayırıp her birini oval şekilde açın. Harcı hamurların üzerine yayın.
    Kenarlarını içe doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı ve yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
    Fırından almadan önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 2-3 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

    Kuşbaşı Etli Pidenin Püf Noktaları Nelerdir?

    Hamurun kıvamını tutturabilmek için, mayayı ekledikten sonra ortalama 45 dakika bekleyin. Pide hamuru hazırlamanın püf noktalarını öğrenmek için mayalı pide hamuru tarifine göz atın.
    Hamuru hazırlarken içine bir çay kaşığı toz şeker ekleyin. Bu sayede maya daha hızlı çözünecektir.
    Hamura şekil vermeden önce biraz daha yoğurun. Ardından elinizle açın ve yassılaştırın.
    Kullanacağınız kuzu etinin orta yağlı olmasına özen gösterin.
    Harcı hamura yaymadan önce soğumasını bekleyin.

    1 Porsiyon Kuşbaşı Etli Pide Kaç Kalori?

    Kuşbaşı etli pidenin bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.
#15.09.2022 11:25 1 0 0
  • Terme Pidesi

    Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri
    Samsun mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan terme pidesi, sulu hamurun yoğrulmasıyla hazırlanır. Diğer pidelere göre daha yumuşak olan ve yapımında bol malzeme kullanılan terme pidesi, kara fırında meşe odunu ateşince ağır ağır pişirilir. Terme pidesi kıymalı, kaşarlı, kuşbaşılı ve sucuklu çeşitlerle sofralardaki yerini alır.

    Terme Pidesi Tarifi İçin malzemeler

    700 gr Un
    400 ml Su
    1 Paket İnstant Maya
    1 Yemek Kaşığı Yoğurt
    1 Tatlı Kaşığı Tuz
    500 gr Kıyma
    4 Adet Orta Boy Soğan
    1 Tatlı Kaşığı Karabiber
    3 Yemek Kaşığı Tereyağı

    Terme Pidesi Nasıl Yapılır?

    Maya ve ılık su bir kabın içerisinde açılır.
    Un da derin bir kabın içerisine alınır.
    Yoğurt ve tuz eklendikten sonra yoğurulur ve sıcak bir ortamda 40 dk mayalanmaya bırakılır.
    Kıyma tavada kavrulur ve soğanlarda eklenip kavrulur ve üzerine karabiber ve tuz döküldükten sonra beklemeye alınır.
    Mayalanan hamurdan mandalina boyutunda parçalar koparılır ve beze haline getirilir.
    Bezeler ince uzun şekilde açılır ve iç malzemesi eklenir.
    Fırının en alt rafında 250 derecede fanlı şeklide üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
#15.09.2022 11:27 1 0 0
  • Somonlu Ve Ispanaklı Pide

    Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri

    Kalp sağlığını korumasıyla bilinen somon, atıştırmalık tariflerinde sık sık kullanılır. B12 ve omega 3 bakımından zengindir. Malzemeler hazırsa, GS2004’den somonlu ve ıspanaklı çıtır çıtır pide lezzetini sizlerin beğenisine sunuyorum.

    Somonlu Ve Ispanaklı Pide Tarifi İçin malzemeler

    100 g somon (Küp doğranmış)
    50 g ıspanak
    1 adet chili biberi (İnce doğranmış)
    1/2adet kırmızı soğan (İnce doğranmış)
    5 g tereyağı

    Pide hamuru

    400 g un
    220 g su
    (Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.)

    Somonlu Ve Ispanaklı Pide Nasıl Yapılır?

    Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.
    Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca fırından alın ve sıcak servis edin.
#15.09.2022 11:31 1 0 0
  • Çarşamba Pidesi

    Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri

    Samsun'un Çarşamba ilçesiyle özdeşleşen bu pide, kıyma ve soğanlı harç ile hazırlanır. Ercan Yamantürk’den lezzetine doyamayacağınız nefis pide tarifi.

    ŞEFİN NOTU

    Çarşamba pidesini açık veya kapalı yapabilirsiniz. İç harç olarak da peynirli ve sotelenmiş ıspanaklı, kavurmalı, pastırmalı veya sucuklu ve peynirli karışımlar hazırlayabilirsiniz.


    Çarşamba Pidesi Tarifi İçin malzemeler

    Pide hamuru için

    1.5 kg beyaz un
    10 g maya
    1 l su (Ilık)
    1 adet yumurta sarısı
    10 g tuz

    İç harç için

    1,5 kg dana kıyma
    4 adet beyaz soğan (Soyulmuş ve ince kıyılmış)
    10 g tuz
    10 g karabiber
    5 g pul biber
    100 g su

    Servis için

    100 g tereyağı (Eritilmiş)

    Çarşamba Pidesi Nasıl Yapılır?

    Pide hamuru için maya, su, yumurta sarısı ve tuzu derin bir kaba alarak iyice karıştırın. Unun yarısını ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
    Kalan unu da ekledikten sonra yoğurun ve streç filme sararak 30 dakika süreyle buzdolabında bekletin. Dinlendirdiğiniz hamurdan 135 g’lık toplar yapın ve 6 saat süreyle yeniden dinlendirin.
    Dana kıymayı bir tavada suyunu çekene kadar kavurun. Su ve soğanı ilave ederek orta ateşte 5-10 dakika daha pişirin. Baharatları ilave edin ve soğuması için kenara alın.
    Hamur toplarını bir merdane yardımı ile açın ve içine soğuyan harcı yaydıktan sonra kapatın. Önceden ısıtılmış 250-260 derecedeki fırında 5-8 dakika süreyle pişirin. Rengi kahverengiye dönen pideyi fırından alın ve üzerine tereyağı sürerek sıcak servis edin.
#15.09.2022 11:45 0 0 0
  • Kayseri Cıvıklı Pide

    Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri

    Kayseri'nin Develi ilçesinde meşhur olan cıvıklı pide, çok eski zamanlardan beri yapılmaktadır. Özellikle İç Anadolu'da çok sevilen bu pide, ince açılan hamur ile hazırlanır. Harç yapımında dana veya kuzu eti kullanılır. Peki, Kayseri cıvıklı pidesi nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, cıvıklı pide yapımı için kolları sıvayalım ve tarif detaylarına geçelim.


    Kayseri Cıvıklı Pide Tarifi İçin malzemeler

    Hamuru için:

    4.5 su bardağı un
    30 gram yaş maya
    2 su bardağından biraz az ılık su
    2 çay kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı toz şeker

    Cıvıklı pide için:

    700 gram dana yağsız kol veya kuzu boşluğu
    4-5 adet sivri biber (ince doğranmış)
    2 adet orta boy soğan (küp küp doğranmış)
    4-5 adet çekirdeği çıkartılmış domates
    2 çay kaşığı tuz

    Kayseri Cıvıklı Pide Nasıl Yapılır?

    Öncelikle ılık su, şeker ve mayayı bir kabın içerisine alarak karıştırın.
    Maya kabarmaya başladığında üzerinde tuz ve unu ekleyerek kıvam alana kadar yoğurun.
    Hamur hafifçe ele yapıştığında üzerini streç film ile örtün ve 1 saat mayalanması için dinlendirin.
    İç harç için; Eti, ince doğranmış domates, biber ve soğanla birlikte harmanlayın.
    Üzerine tuz ekleyerek karıştırın. Hamur mayalandığında 6 parçaya bölün.
    Hamur bezelerini unlanmış tezgahta tek tek açın.
    Fırını ısıtın ve içerisine yarım kap su koyun.
    Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra açtığınız hamurları tepsiye dizin.
    Hamurun içerisine etli harcı eşit olarak paylaştırın ve yayın.
    200 dereceli önceden ısıtılmış fırında, 15 dakika kadar pideleri pişirin.
    Cıvıklı pideyi, ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.

    Kayseri Cıvıklı Pide Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    Mayayı kabarana kadar oda sıcaklığında bekletin.
    Hamuru da üzerini kapatarak en az 1 saat dinlendirin.
    Hamurları ince bir şekilde açın. Kenarlarını içe doğru kıvırabilirsiniz.
    Fırın tepsisine dizdiğiniz hamurların arasında boşluk olmasına dikkat edin.
    Eğer pidelerin altı pişmezse, fırının üst tarafını kapatın ve 5 dakika altını pişirin.
#15.09.2022 11:48 0 0 0
  • Konya Bıçak Arası Pide

    Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri

    Konya mutfağına özgü bir lezzet olan bıçak arası, oldukça sevilen bir pide çeşididir. İnce açılan hamur, etli harç ile doldurulur ve fırına verilir. Özellikle domates ve biber, bıçak arası pideye çok yakışmaktadır. Ayranla birlikte servis edilen bıçak arası pideyi, 1 saat gibi kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz. Peki, evde Konya usulü bıçak arası pide nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, bıçak arası pide tarifi için detaylara geçebiliriz


    Konya Bıçak Arası Pide Tarifi İçin malzemeler

    Hamur için:

    4 su bardağı un
    1 paket instant maya
    1 tatlı kaşığı tuz
    1.5 su bardağı su

    Üzeri için:

    2 adet domates
    500 gram kuşbaşı et
    1 adet biber
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı pul biber
    1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Konya Bıçak Arası Pide Nasıl Yapılır?

    Hamur için; Un, maya ve suyu bir kabın içerisine ekleyerek karıştırın.
    Hamur kıvam aldığında üzerine tuz ekleyin ve güzelce yoğurun.
    Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin.
    İç harcı için; Kuşbaşı etleri küçük parçalar halinde doğrayın.
    Aynı şekilde domates ve biberi de ufak ufak doğrayın.
    Domates, biber ve etin üzerine baharatları ekleyerek harmanlayın.
    Hamur mayalandıktan sonra, unlanmış mutfak tezgahına alın ve merdane yardımıyla ince bir şekilde açın.
    Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Açtığınız hamurları tepsiye dizin.
    Hamurların üzerine kenarda boşluk kalacak şekilde iç harç ekleyin.
    Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında hazırladığınız pideleri pişirin.
    Konya usulü bıçak arası pidesini, dilimleyerek servis edebilirsiniz.

    Bıçak Arası Pide Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    Hamurun daha hızlı mayalanması için, oda sıcaklığında bekletin.
    Tarifte kuşbaşı et yerine ince çekilmiş kıyma da kullanabilirsiniz.
    Hamurları tepsiye dizerken aralarında boşluk bırakın.
    İç harcın, hamurdan dökülmemesi için kenarlarını kıvırabilirsiniz.
    Her fırının pişirme süresi farklıdır. Bu yüzden pidelerinizi sık sık kontrol edin.
#15.09.2022 11:51 0 0 0
  • Cantik Pidesi

    Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri

    Sabah, öğle, akşam demeden her öğün yiyebileceğiniz cantik pidesi, Bursa yöresi ile özdeşleşmiştir. İçeriğinde bol malzemeli kıymalı harç kullanılır. Cantik pidesi yuvarlak bir şekilde sunulur. Harç, ortadaki boşluk kısmına doldurulur. Hazırlanan pideler fırında 20 dakika pişirilir ve sofralardaki yerini alır. Mayalaması oldukça hızlı olan cantik pidesi nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, cantik pidesi tarifi için detaylara geçebiliriz.

    Cantik Pidesi Tarifi İçin malzemeler

    Hamuru için:

    5 su bardağı un
    2 su bardağı su (ılık)
    1 paket instant maya
    1 çay bardağı süt
    1 yemek kaşığı tuz (silme)
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 adet yumurta beyazı
    Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Hamuru toparlamak için:

    4 çorba kaşığı un

    Kıymalı harç için:

    2 adet kuru soğan (küp doğranmış)
    300 gram kıyma
    6 adet köy biberi (ince doğranmış)
    1 adet kapya biber (küçük küp doğranmış)
    1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış)
    2 adet domates (küp doğranmış)
    1 çay kaşığı kimyon
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1/2 yemek kaşığı kekik

    Kenarları için:

    1 adet yumurta sarısı

    Cantik Pidesi Nasıl Yapılır?

    Bir kabın içerisine maya, ılık su, toz şeker ve sütü ekleyerek karıştırın.
    Karışımın üzerini kapatın ve mayanın çözülmesi için 5 dakika bekletin.
    Bekleme süresinin ardından üzerine sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu ekleyin. Malzemeleri karıştırın.
    Farklı bir kabın içerisine unu aktarın ve ortasını havuz şeklinde açın.
    Unun ortasına sıvı yağlı karışımı ekleyin. Hamuru yoğurmaya başlayın.
    Hamuru homojen bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun. Ardından üzerini streçle örtün ve 45 dakika dinlendirin.
    Kıymalı harç için gereken malzemeleri doğradıktan sonra bir kapta harmanlayın.
    Hamur mayalandığında portakal büyüklüğünde parçalar ayırın.
    Unlanmış mutfak tezgahında hamuru yuvarlayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
    Hamurları birbirine yapışmayacak şekilde tepsiye dizin.
    Hamur bezelerini elinizle bastırarak açın. Kenarlarının yüksek kalmasına özen gösterin.
    Açtığınız hamurların ortasına kıymalı harç koyun.
    Fırçayla yumurta sarısını hamurun kenarlarına sürün.
    Cantik pidesini, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
    Piştikten sonra 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun.

    Cantik Pidesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    Hamurun çabuk mayalanması için instant maya kullanmanızı öneriyoruz.
    Dilerseniz, sevdiğiniz baharatları kıymalı harca ekleyebilirsiniz.
    Hamuru, oda sıcaklığında dinlendirin. Böylece maya daha çabuk çözülecektir.
    Her fırının pişirme süresi farklıdır. Bu yüzden ara sıra pidelerinizi kontrol edin.
#15.09.2022 11:53 0 0 0
#15.09.2022 11:54 0 0 0
  • Sucuklu Pide

    Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri

    Avrupa'da 'pita' ismiyle bilinen pide, birçok farklı şekilde hazırlanabilir. Genellikle kıyma, peynir, patates ve sucuk ile hazırlanır. Sucuklu pide nasıl yapılır sorusuna cevap bulmak için tarife başlayabiliriz. Lezzet yemek tarifleri listenize bu muhteşem pideyi eklemeyi unutmayın.

    Sucuklu Pide Tarifi İçin malzemeler

    Hamuru için

    4 su bardağı un
    1 su bardağı ılık süt
    40 gr yaş maya
    1 yumurta sarısı
    1 yumurta
    1 kahve fincanı tereyağı
    2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
    Tuz

    İç malzeme

    250 gr sucuk
    150 gr rendelenmiş kaşar peyniri

    Sucuklu Pide Nasıl Yapılır?

    Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu derin bir yoğurma kabına aktarın.
    Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun.
    Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Sucuğu yuvarlak dilimleyin.
    Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 8 parçaya ayırın. Her parçayı kayık şeklinde açıp sucukları yerleştirin ve kaşar peynirini serpin.
    Pidelerin kenarlarını içeri doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün.
    Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
#15.09.2022 12:14 0 0 0
  • Peynirli Mini Pide

    Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri

    Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan pide, ülkemizde en çok Karadeniz ve İç Anadolu'da tüketilir. Hazırsanız, atıştırmalık olarak sunulan peynirli mini pide tarifine başlayabiliriz.

    Peynirli Mini Pide Tarifi İçin malzemeler

    Malzemeler

    1 çay bardağı ılık süt
    1 çay bardağı ılık su
    Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
    1 paket yaş maya
    1 yemek kaşığı toz şeker
    Tuz
    Aldığı kadar un

    İç harcı için

    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    1 su bardağı lor peyniri veya beyaz peynir
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 yumurta sarısı

    Peynirli Mini Pide Nasıl Yapılır?

    Maya, su, süt ve şekeri geniş bir kaseye alıp maya eriyinceye kadar karıştırın. Yağ, tuz ve unu ekleyip yoğurun.
    Ele yapışmayan bir hamur için gerekirse un ilave edin. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Peynirleri ve yağı bir kasede karıştırın.
    Hamurdan parçalar kopartın ve elinizle bastırarak yuvarlak açın. Peynir karışımından kenarlardan boşluk bırakarak üzerlerine bir miktar yayın.
    Kenarları üzerine doğru kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tereyağını küçük parçalara ayırıp peynirlerin üzerine serpiştirin.
    Yumurta sarısını pide hamurlarının kenarlarına sürün. 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine kırmızı pul biber serpin. Servis yapın. Afiyet olsun
#15.09.2022 12:16 0 0 0