Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri

Son güncelleme: 20.05.2023 11:49
  • Kavurmalı Ve Hellimli Pide

    Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri


    Kavurmalı Ve Hellimli Pide Tarifi İçin malzemeler

    60 g hellim peyniri (Küp doğranmış)
    120 g kavurma (Küp doğranmış)
    1/2 adet kırmızı soğan (İnce doğranmış)
    Kekik
    5 g tereyağı

    Servis için

    Frenk maydanozu
    Kanlı kuzu kulağı

    Pide hamuru

    400 g un
    220 g su
    (Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.)

    Kavurmalı Ve Hellimli Pide Nasıl Yapılır?

    Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.
    Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca fırından alın.
    Frenk maydanozu ve kuzu kulağı eşliğinde sıcak servis edin.
#15.09.2022 12:25 0 0 0
  • Ispanaklı Ve Pazılı Pide

    Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri

    Çay saatlerinde, bayram sofralarında, iftarda veya davet yemeklerinde sunabileceğiniz nefis bir pide tarifimiz var. İç harcı ıspanak, pazı ve mantar ile doldurulan bu pideleri, soğuk ayran eşliğinde sunabilirsiniz.


    Ispanaklı Ve Pazılı Pide Tarifi İçin malzemeler

    130 g ıspanak
    50 g pazı yaprağı
    1/2 adet kırmızı soğan (İnce doğranmış)
    1 adet chili biberi (İnce doğranmış)
    5 adet kültür mantarı (İri doğranmış)
    5 g tereyağı

    Pide hamuru

    400 g un
    220 g su
    (Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.)

    Ispanaklı Ve Pazılı Pide Nasıl Yapılır?

    Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.

    Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca fırından alın ve sıcak servis edin.
#15.09.2022 12:27 0 0 0
  • Peynirli Ve Taze Otlu Pide

    Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri


    Taze ot ve beyaz peynirle hazırlanan bu pide, çay saatlerinin vazgeçilmezlerinden biridir. Küçük porsiyonlar halinde sunulan peynirli ve taze otlu pide, yumurta ile zenginleştirilir.


    Peynirli Ve Taze Otlu Pide Tarifi İçin malzemeler

    120 g beyaz peynir (Rendelenmiş)
    50 g taze ot karışımı
    1 adet yumurta sarısı
    5 g tereyağı

    Pide hamuru

    400 g un
    220 g su
    (Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.)

    Peynirli Ve Taze Otlu Pide Nasıl Yapılır?

    Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.
    Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca yumurta sarısını pidenin üzerine kırın ve 1 dakika daha fırında beklettikten sonra sıcak servis edin.
#15.09.2022 12:29 0 0 0
  • Tahin Helvalı Ve Türk Kahveli Pide

    Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri

    Tahin helvası, Türk kahvesi ve krema ile nefis bir pide hazırlamaya ne dersiniz? Klasik tariflerden sıkılanlar için, farklı tatları bir araya getirdik ve ortaya nefis bir pide çıktı.

    Tahin Helvalı Ve Türk Kahveli Pide Tarifi İçin malzemeler

    100 g tahin helvası (Rendelenmiş)
    20 g krema
    1/4 adet lime suyu
    10 g Türk kahvesi
    25 g ceviz içi
    5 g tereyağı

    Pide hamuru

    400 g un
    220 g su
    (Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.)

    Tahin Helvalı Ve Türk Kahveli Pide Nasıl Yapılır?

    Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.
    Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca fırından alın ve sıcak servis edin.
#15.09.2022 12:31 0 0 0
  • Şöyle ince hamurlu ve çıtır çıtır bir pide, yanında çay veya ayran ne hoş olur değil mi?

#21.12.2022 10:18 0 0 0
  • Türk ve Orta Doğu mutfaklarında önemli bir yere sahip olan pide, yassılaştırılmış ve üzeri tatlandırılmış bir ekmek çeşididir.

#21.12.2022 10:45 0 0 0
  • 15. yüzyıldan günümüze kadar gelen pide, Türk ve Orta Doğu mutfaklarında hazırlanan bir yemektir.

#21.12.2022 11:02 0 0 0
  • Taze ot ve beyaz peynirle hazırlanan bu pide, çay saatlerinin vazgeçilmezlerinden biridir. Küçük porsiyonlar halinde sunulan peynirli ve taze otlu pide, yumurta ile zenginleştirilir.

#21.12.2022 11:12 0 0 0
  • bol malzemeli pideler

#21.12.2022 16:27 0 0 0
  • Bir kişilik pide hamuru, yaklaşık 230 kaloridir. İçerisine eklenen malzemelere göre kalori değeri değişiklik gösterir.

#22.12.2022 10:50 0 0 0
  • Tahin Helvalı Ve Türk Kahveli Pide Nasıl Yapılır?

#22.12.2022 14:25 0 0 0
  • Pide hamuru

    400 g un
    220 g su

#22.12.2022 14:58 0 0 0
  • Son derece pratik bir hamur ve bol malzemeli pideler

#22.12.2022 15:21 0 0 0
  • Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.

#22.12.2022 15:33 0 0 0
  • İç harcı hamura koymadan önce soğumasını bekleyin. Bu sayede kıymaların aroması, hamura da geçecektir.

#24.12.2022 11:38 0 0 0
  • Teşekkürler Ellerine Sağlık
#25.12.2022 12:30 0 0 0
  • @GS2004 adlı üyeden alıntı:
    Terme Pidesi

    Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri
    Samsun mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan terme pidesi, sulu hamurun yoğrulmasıyla hazırlanır. Diğer pidelere göre daha yumuşak olan ve yapımında bol malzeme kullanılan terme pidesi, kara fırında meşe odunu ateşince ağır ağır pişirilir. Terme pidesi kıymalı, kaşarlı, kuşbaşılı ve sucuklu çeşitlerle sofralardaki yerini alır.

    Terme Pidesi Tarifi İçin malzemeler

    700 gr Un
    400 ml Su
    1 Paket İnstant Maya
    1 Yemek Kaşığı Yoğurt
    1 Tatlı Kaşığı Tuz
    500 gr Kıyma
    4 Adet Orta Boy Soğan
    1 Tatlı Kaşığı Karabiber
    3 Yemek Kaşığı Tereyağı

    Terme Pidesi Nasıl Yapılır?

    Maya ve ılık su bir kabın içerisinde açılır.
    Un da derin bir kabın içerisine alınır.
    Yoğurt ve tuz eklendikten sonra yoğurulur ve sıcak bir ortamda 40 dk mayalanmaya bırakılır.
    Kıyma tavada kavrulur ve soğanlarda eklenip kavrulur ve üzerine karabiber ve tuz döküldükten sonra beklemeye alınır.
    Mayalanan hamurdan mandalina boyutunda parçalar koparılır ve beze haline getirilir.
    Bezeler ince uzun şekilde açılır ve iç malzemesi eklenir.
    Fırının en alt rafında 250 derecede fanlı şeklide üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
    Orijinali Göster...
    sabah akşam yerim genni
#05.05.2023 07:57 0 0 0
  • @GS2004 adlı üyeden alıntı:
    Somonlu Ve Ispanaklı Pide

    Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri

    Kalp sağlığını korumasıyla bilinen somon, atıştırmalık tariflerinde sık sık kullanılır. B12 ve omega 3 bakımından zengindir. Malzemeler hazırsa, GS2004’den somonlu ve ıspanaklı çıtır çıtır pide lezzetini sizlerin beğenisine sunuyorum.

    Somonlu Ve Ispanaklı Pide Tarifi İçin malzemeler

    100 g somon (Küp doğranmış)
    50 g ıspanak
    1 adet chili biberi (İnce doğranmış)
    1/2adet kırmızı soğan (İnce doğranmış)
    5 g tereyağı

    Pide hamuru

    400 g un
    220 g su
    (Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.)

    Somonlu Ve Ispanaklı Pide Nasıl Yapılır?

    Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.
    Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca fırından alın ve sıcak servis edin.
    Orijinali Göster...
#20.05.2023 11:49 0 0 0