@GS2004 adlı üyeden alıntı:
Somonlu Ve Ispanaklı Pide
Kalp sağlığını korumasıyla bilinen somon, atıştırmalık tariflerinde sık sık kullanılır. B12 ve omega 3 bakımından zengindir. Malzemeler hazırsa,
GS2004’den somonlu ve ıspanaklı çıtır çıtır pide lezzetini sizlerin beğenisine sunuyorum.
Somonlu Ve Ispanaklı Pide Tarifi İçin malzemeler
100 g somon (Küp doğranmış)
50 g ıspanak
1 adet chili biberi (İnce doğranmış)
1/2adet kırmızı soğan (İnce doğranmış)
5 g tereyağı
Pide hamuru
400 g un
220 g su
(Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.)
Somonlu Ve Ispanaklı Pide Nasıl Yapılır?
Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.
Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca fırından alın ve sıcak servis edin.
Orijinali Göster...