Galatasaray Haberleri

Son güncelleme: 05.07.2023 15:42
  • Antrenman Raporu | 29 Eylül Perşembe

    Galatasaray Haberleri



    Galatasaray Futbol Takımı, Süper Lig’in 8. haftasında Adana Demirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını bugün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla sürdürdü.

    Topla ısınmayla başlayan idman, iki grup halinde 5’e 2 pas çalışmasıyla devam etti. Teknik direktörümüz Okan Buruk yönetimindeki antrenman, taktik çalışmayla sona erdi.

    Galatasaray Futbol Takımı, yarın saat 11.00’de yapacağı antrenmanla Adana Demirspor maçı hazırlıklarını tamamlayacak ve öğleden sonra Adana’ya hareket edecek.
#29.09.2022 18:12 0 0 0
  • Juan Mata: "En büyük isteğim taraftarla şampiyonluk kutlamak"


    Galatasaray Haberleri


    Galatasarayımızın yeni transferlerinden dünyaca ünlü İspanyol futbolcu Juan Mata Garcia, Galatasaray Televizyonu’na özel açıklamalarda bulundu. Galatasaray’a geliş sürecinden kariyerine dair önemli ipuçları veren Mata’nın yaptığı açıklamalar şu şekilde:

    GALATASARAY FORMASI İLE İLK MAÇ

    İlk defa Galatasaray forması giydiğim için çok gurur duydum Arkadaşlarımla birbirimize alışmaya başladık. Birlikte oynuyor olmamız ve binlerce taraftarın olduğu dostluk maçında sahada olmak gerçekten harika bir histi.

    JUAN MATA'NIN PERFORMANSI

    Uzun bir aradan sonra, antrenman yapmamış ve takımla oynamamış biri olarak sahada olmak benim için önemliydi. Kendimi gözlemleme ihtiyacı hissettim. Arkadaşlarımla iyi bir bağlantı kurabildiğimi ve iyi bir performans çıkarabildiğimi gördüm. Dolayısıyla oynadığım için mutlu oldum.

    TRANSFER SÜRECİ

    Süreç çok hızlı gelişti. Çok hızlı bir şekilde imzaları attık. Kariyerimin bu döneminde Galatasaray gibi büyük bir kulüpte oynamaya ihtiyacım vardı. Buraya, şampiyon olmak için, unvanlar kazanmak için ve tabii ki gerçekten oynamak için geldim. Ve bunu da çok istiyordum. Dolayısıyla hızlı bir şekilde gelişti. Transfer dönemi bitmek üzereydi. Benim menajerim de hocamızla çok hızlı bir şekilde konuşmaları gerçekleştirdi. Biz de zaten çok heyecanlıydık buraya gelmek için. Hızlı bir şekilde uçağa atladım ve transfer dönemi kapanmadan önce buraya geldim.

    MATA'NIN FUTBOL KARİYERİ

    Benim aslında Türkiye ile ilişkim çok eskiye dayanıyor. Benim, İspanya milli takımıyla maçımı hatırlarsak, ilk önce Bernabeu'da Türk Milli Takımı ile karşılaşmıştık. İkinci maçımız da burada İstanbul'da eski Ali Sami Yen Stadımızda oynamıştık. O yüzden, o zamandan gelen bir bağlantım var Türkiye ile....

    Valencia'dan sonra Chelsea'ye geçtim. Ardından Manchester United'da 8 yıl geçirdim. Çok harika taraftarlar ve harika statlar vardı orada. Çok keyif aldım. Güzel bir kariyer geçirdiğimi düşünüyorum. Şimdi de bu güzel şehrin (İstanbul) tadını çıkarmaya çalışıyorum. Burada da çok heyecanlıyım. Çok güzel bir yere geldim.

    TÜRKİYE'DE OYNAMA HAYALİ VAR MIYDI?

    Geçmişte burada (Türkiye'de) oynamıştık ama bir takımda olduğun zaman, başka bir takıma gitmeyi hayal etmek çok zor. Çünkü o zaman kendi takımınıza odaklanmış oluyorsunuz. Bursaspor ile, Fenerbahçe ile, Başakşehir ile oynadık. Çok büyük Türk oyuncular vardı. Mesela Arda Turan gibi. Onları gördüğüm zaman heyecanlanıyordum, ne kadar güzel oynuyorlar diye düşünüyordum o zamanlar.

    MATA'NIN GÖZÜNDEN GALATASARAY

    Çok uzun zaman geçirmedim fakat büyük bir enerji var burada. Gerçekten birlikte çalıştığımız herkes bize yardımcı oluyor. Harika bir atmosfer kurulmuş durumda. Yabancı arkadaşlarla da, Türk arkadaşlarla da gerçekten sıkı bir ilişki kurabildik. Sadece sahanın içinde değil, sahanın dışında da, insani değerler olarak baktığınızda birbirimiz ile iyi uyum sağlayan, çok kaliteli insanlarla birlikte olduğumuzu hissediyoruz.

    İstanbul'u çok fazla görmek için zamanım olmadı. Fakat bence çok büyük bir kültür var burada. Çok büyük bir tarihin parçası aynı zamanda. Onu da çok görmek istiyorum. Biraz daha zamana ihtiyacım var. Bu büyük şehri görmek ve tanımak için daha fazla zamana ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

    OKAN BURUK'A DAİR DÜŞÜNCELERİ

    Okan Hoca ile yaklaşık iki haftadır çalılşıyoruz. Yeni tanıştık ama Başakşehir'in hocası olduğu zaman onlara karşı oynamıştık. Ve burada onlara kaybetmiştik. Çok büyük bir insan olduğunu düşünüyorum. Oyuncularıyla yakın ilişkiler kuran bir insan olduğunu düşünüyorum. Hatta bizimle birlikte antrenmanlara çıkıyor ve kalitesini gösteriyor. Gerçekten eğer bizim ile birlikte oynayabilseydi çok şanslı olurduk.

    GALATASARAY'IN YENİ TRANSFERLERİ

    Büyük takımlardan gerçekten en üst seviyedeki oyuncuları getirmek için büyük efor sarf etti kulüp. Hem, Türk oyuncular hem de yabancı oyuncular olarak düşündüğümüzde kadromuz gerçekten kaliteli. Bütün oyuncular çok kaliteli. Ve tahminim o ki, hocamız da bu oyuncuların kalitesinden memnun. Bir takımın şampiyon olması için birlik olması gerekiyor. Bireyler tarafından kazanılmıyor şampiyonluklar. Dolayısıyla birbirimizi tanımaya devan ediyoruz. Bu tanımanın sonucunda da daha iyi bir takım gibi oynamayı öğreniyoruz. En sonunda da şampiyon olmak için mücadeleye devam ediyoruz.

    MATA'NIN TAKIMA UYUMU

    Kaptanımız Muslera olsun, Icardi olsun, Torreira olsun, Sergio olsun hepsiyle çok rahat şekilde iletişim kuruyorum aynı dili konuştuğumuz için. Birbirimize yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda, kulüp tarafından sizler de çok yardımcı oluyorsunuz.

    FUTBOL KARİYERİNDEKİ TEK EKSİK; LİG ŞAMPİYONLUĞU...

    Süper Ligi hocamızla, takım arkadaşlarımızla birlikte kazanmak mükemmel olur. Süper Lig şampiyonu olmak için çalışıyoruz. Şampiyon olduğumuzda da, taraftarımızla birlikte kutlama yapmak şu anda en çok istediğim şey.

    GALATASARAY TARAFTARI

    Gerçekten çok farklı bir taraftar var burada. Büyük kulüplerde çok tutkulu taraftarlar önceden görmüştüm. Fakat buraya geldiğimde, özellikle iki hafta önceki lig maçını tribünde izlerken, oradaki taraftarın bizi tutkuyla destekliyor olması gerçekten farklı bir seviyeydi benim için. Evdeki maçlarımızda, stadımızdaki maçlarımızda, kendimizi göstermek için onların da bize desteği gerekiyor. Daha fazla puan kazanmamız için birlikte olmamız gerekiyor. Ve taraftarın bu tutkusu çok önemli diye düşünüyorum.

    GENÇ OYUNCULAR

    Kerem ve Yunus için konuşmak gerekirse, kanatta bize çok yardımcı olan, bire birde çok iyi oyuncular. Genç olduklarını da düşünürsek, gerçekten çok kaliteli oyuncularımız var. Onlar için devamlı olmak önemli. Hem bizim maçlarımızda hem de milli takımda oynamaları açısından sürekliliğe ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. Hep en üst seviyede oynamaları için. En üst seviyedeki oyuncu ile diğer oyuncular arasındaki fark bence sadece mentalite farkıdır. En üst seviyede oyuncu olmak için her gün antrenman yapmak, kendini ciddi bir şekilde o antrenmana vermek gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra zaten her oyuncu üst seviyede olur. Ben Mata olarak, onlara bu tarz bir tavsiye verirdim.

    SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

    Bence futbolcular olarak bu sorumluluğu farketmemiz gerekiyor. Biz futbolcular olarak özel bir yerdeyiz. O özel yerde olmanın da getirdiği bazı sorumluluklar var tabii ki. Sporun, özellikle de futbolun insanlara sıra dışı bir şekilde yaklaşma özelliği var. 2017'de kurduğumuz Common Goal'de normal hayat ile futbolu birleştiriyor ve maaşımızın belli bir yüzdesini bağışlıyoruz. Toplumu daha sürdürülebilir ve yakın şekilde tutacak şekilde bir proje yapalım istedik. İlk başta tek bir oyuncu olarak başladım. Şu anda 300'den fazla oyuncumuz var bu proje içinde. Ve gerçekten çok yararlı olduğunu düşünüyorum, futbolla birlikte toplumu oluşturması ve yardımcı olması açısından.

    OSCAR VAKFI VE HİNDİSTAN

    Çok güzel bir duygu. Kendini tamamlanmış hissetmeni sağlayan bir duygu. Yardımcı olmaya çalıştığın insanları ziyaret edip onlarla tanışabilmek, yüz yüze gelebilmek gerçekten çok hoş bir duygu. Dünya etrafında Oscar Vakfı da (Organisation for Social Change Awareness and Responsibility) diğer çalıştımız vakıflar da nasıl işler çıkarıyorlar, ne kadar büyük işler çıkarıyorlar, onu gidip görmek çok güzel bir duyguydu. Biz üyeleri olarak, bu vakıflar nasıl çalışıyor, neler yapıyor, ne kadar efor sarfediyorlar, onu görmek gerçekten çok hoşumuza gidiyor. Aynı zamanda herkesin katılabileceği, dünyanın en büyük kulübünü kurma şansı yaratıyor. O da gerçekten harika bir duygu.

    ASLA PES ETMEYİ DÜŞÜNMEDİM

    Hiçbir zaman gerçekten bırakmayı düşünmedim. Çünkü hayalim profesyonel futbolcu olabilmekti. Ve bu, hayatta karşıma çıkan tüm engelleri geçmek için motivasyonum oldu. Her seferinde başarılı oldum. Ve bu mücadeleyi daima sürdürdüm.

    HAYATINDAKİ KAHRAMAN

    Babam, annem ve tabii ki kardeşim derdim. Babam futbol oyuncusuydu. Çok küçük olduğum zamanlardan itibaren beni sahalara götürüyordu. Annem, babam ve kardeşimin destekleri sayesinde kendimi geliştirebildim. Eğitimimimde ve kim olduğumda çok büyük pay sahibidirler. Onlar sayesinde bu yerlere geldim. Onların desteği ile geldim.

    64 NUMARANIN ANLAMI

    Önemli bir numara olduğu için genelde 10 numara ile çıkıyordum maçlara. Hoşuma gidiyordu. Futbolda önemli olan ofansif orta sahanın giydiği bir numaraydı. Manchester United'da da 8 numara ile sahaya çıkıyordum. Küçüklüğümden beri hoşuma giden bir numaraydı 8. Ve orada gururla taşıdım 8 numarayı. 10 numarayı Rooney gidiyordu, ondan alabilmek çok zordu. (gülerek) Annem geçen yıl vefat etti. 1964 doğumlu kendisi. O yüzden her zaman benimle olduğunu hissetmenin bir yolu olarak düşündüm ve 64 numarayı giydim. Babam da aynı yıl doğmuş. 64 numarayı giydiğimde onları yanımda hissediyor gibiyim.

    ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ

    Real Madrid B'de 18 yaşındayken, oynadığım dönemlerde başladığım bir spor marketing bölümü vardı. O zamandan beri eğitimimi devam ettiriyorum. Madrid'den ayrıldıktan sonra bunu devam ettirebilmek zor oldu. Hala eksiklerim var fakat ileride onu da tamamlayacağım. Spor yönetimi üzerine, antrenörlük üzerine son yıllarda özellikle masterler da yaptım, kurslara da katıldım. Orada da devam ediyorum aynı zamanda. Ama şu an odaklandığım şey futbol. Fakat bunun yanında başka bir şey yapmayacağım anlamına gelmiyor bu. Kendimi başka şeylerde de geliştirebilmem gerekiyor.
#29.09.2022 21:45 0 0 0
  • Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur: “Orta vadeli hedefimiz Avrupa şampiyonluğu"

    Galatasaray Haberleri

    Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, Galatasaray Spor Kulübü Resmi YouTube Kanalı’ndaki Mevzu Galatasaray programının ilk konuğu oldu.

    Futbol A Takımımızın zorlu transfer sürecinden, kendi hayatına dek önemli konulara değinen Erden Timur’un açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

    “ENİŞTEM SAYESİNDE GALATASARAYLI OLDUM”

    Mersin’de 1982 yılında doğdum. Çocukluğum 18 yaşına kadar Mersin’de geçti. Orta okulu ve liseyi Tarsus Amerikan Koleji’nde okudum. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldum. Okul yılları güzel ve zevki zamanlardı. Ailem hala Mersin’de. Çocukluktaki en önemli şeylerden biri her çocukta olduğu gibi tuttuğumuz takımdı. Benim de Galatasaray’dı.

    Babam Galatasaraylı. Liberal bir insandı. Herkesi her düşüncesinde özgür bırakırdı. Hala da öyledir. O yüzden çok şanslıyım. İnsan özgür düşünceyi çok önemser. Beni eniştem Galatasaraylı yaptı. Mersin İdman Yurdu maçlarına giderken babam yönetici olduğu için daha çok eniştem beni götürürdü. Onun sayesinde Galatasaraylı oldum. İlk Galatasaray ile sponsorluk anlaşması imzaladığımızda stattan çıktığımda onu aradım. Beni Galatasaraylı yaptığı için her zaman ona minnettarım.

    “BAŞARI SEVGİ OLMADAN ANLAMSIZ”

    Şampiyon olduktan sonra birbirimize sarılıyoruz. Tanımadan sarılıyoruz. Duygu hiçbir zaman planlanamaz. Refleks bir şeydir. Duygunun sonucunda ne yaşıyorsanız aslında insanın en önemli hayat amaçlarından birisi o. Sevginin girmeyeceği, samimiyetin ulaşmayacağı yer yok. Birleşmek, affetmek, sarılmak önemli kavramlar. Bir başarı bunsuz olacaksa bereketsiz oluyor.

    Sayın Adnan Polat’ın kırgınlığı vardı. Florya’ya geldi, maça geldi. Kırgınlıkları olan barıştı. Ada’nın açılışında herkes oraya geldi. Sayın Burak Elmas geldi. Bir tek amaç olması gerekiyor. Galatasaray’ın çıkarları ve başarısı. Sevgi iklimini sadece Galatasaray’a değil tüm Türkiye’ye yaymamız gerekiyor.

    “GALATASARAY DEĞERLERİNİN EN ÖNEMLİSİ TOPLUMSAL FAYDA”

    Galatasaray değerlerinin en önemli şeyi toplumsal fayda. 500 yılı aşkın bir eğitim kurumunun köklerini oluşturuyor. Hala çok büyük bir önemi var Galatasaray’da. Oyuncuların transferi konusunda hep bunu anlattım. Burası dünyada çok ‘unique’ bir konu. Burası bir lisenin takımı ve dünyada yok. Tüm paydaşların övündüğü bir konu.

    “TRANSFER EKİP İŞİ”

    Transfer konusunda basketbolda olduğu gibi ön plana çıkarılıyorum. Bu bir ekip işi. Birçok insanın emeği var. Buradan bu vesileyle başta başkanımıza, yönetim kurulundaki tüm üyelere teşekkür ediyorum. Bize güvenip tam yetki verdiler. Sonra Okan Hocamıza teşekkür ediyorum. Gece gündüz çaba sarf etti. Oyuncu izledi. Onun yanında takım işleri vardı. Ayhan Hoca, Emre Decdeli… Oyuncu izlendi. Bu süreçte tekliflerin yapılması, sözleşmelerin imzalanması… Uğur Yıldız çok iyi iş yaptı. Cenk Ergün hakeza. 13 oyuncu alındı ve 26 oyuncu gönderildi. İki ayda her şey yapıldı. Hukuk bölümündeki çalışanlara da teşekkür ederim. Herkes gecelere kadar çalışıyordu. Sayın Murat Bereket ve sosyal medya ekibi çok güzel lanse etti. Filiz’e ve pazarlama ekibine çok teşekkür ediyorum.

    Marcao gitti bize para kazandırdı. Nelsson çok ciddi bir teklif aldı. Sacha Boey keza öyle. Eski yönetimlere teşekkür ediyorum. Fatih Hocamıza da teşekkür ediyorum. Emre Akbaba’ya Emre Kılınç’a, Ömer’e, Taylan’a, Oğulcan’a, Atalay’a ve diğer ismini saymadığım herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu süreçte herkesin emeği var. Seçimden öncesiyle birlikte 4 ay, gece 4’ten önce uyuduğumuz çok azdır.

    “İNSANLARIN KARAR VERME SÜRECİ SADECE PARA DEĞİL”

    İnsanların karar verme süreci sadece para değil. Biz şöyle bir kriter koyduk. Garanti oyunculara ihtiyacımız var. Elit kulüplerin bir altı kulüpleri seviyesinden, Avrupa’nın beş büyük liginden en az 2-3 takımdan teklif alması lazım. Winner karakteri olacak, buraya şampiyonluk için gelecek olması lazım. Bugüne kadar Türkiye Ligi’nde genelde maaşı 2 veya 2,5 ile çarpılmış, 4-5 sene kontratlar verilmiş. Aldığımız oyunculardan dördü kendi aldığı maaştan ve teklif aldıkları maaştan düşük meblağa gelmeyi kabul ettiler. Diğerleri aynı maaşa geldi.

    Yaş ortalaması geçen seneden 2 yaş daha düşük. Geçen sene de genç bir takımımız vardı. Kendini ispat etmiş oyuncu almamız lazımdı. Aldığımız oyuncular arasında elit takımlardan da teklifler alan iki oyuncu var. İnsan vizyona, samimiyete ikna olur. Kararlılığa ikna olur. Kalbin ikna hızı çok yüksektir. Tabii ki rasyonalite ortaya koyacaksınız. Biz ortaya 5 yıllık bir plan koyduk. Tekrar Avrupa şampiyonu olacağız. Bizim orta vadeli planımız bu. Bunun için çalıştığımız enstitüler tekrar planlıyoruz. Akademi organizasyonunun planlamasından tutun yeni nesil profesyonel yapılanma, uluslararası enstitüler, uluslararası futbol danışmanları… Bunun finansmanını da anlattık.

    “KARAKTERLİ OYUNCULAR ALDIK”

    Karakterli oyuncular aldık. Karakter analizi de uluslarası şirkete yaptırdık. Bu sene bunun sonucunu göreceğiz. Çok önemli karakterleri getirdik.

    Bu seneki stratejide gelecek sene de var. Geçen sene takım 13. oldu. Bir anda kafaya oynamak kolay değildi. O yüzden garanti oyuncular aldık. Dört oyuncumuzun sözleşmesi bir yıllık. Oliveira’nın 4 yıllık sözleşmesi var. Onun da Porto’da 4 yıllık sözleşmesi vardı. Sözleşmesini kısaltarak getirmek mümkün değildi. Bonuslar çok farklı. Ufak rakamlar. Gelecek seneyi planlamak için bir yıllık sözleşmeleri yaptık. Son sözleşmesi yapılan yaşlarda herkes en az 3 yıl sözleşme almak ister.

    “GELECEK YIL İÇİN ÖNEMLİ PLANLARIMIZ VAR”

    Gelecek yıl için çok önemli planlar yapıyoruz. Rakiplerimiz gibi bizim de 7-8 ay zamanımız var. Ara transfer var elbette ama yaz transfer sezonu için söylüyorum. Farklı stratejilerimiz var. Scouting anlamında farklı bir yapılanma oluşturacağız. A Takım’daki yönetsel yapılandırma anlamında da değişiklikler olacak. Oyuncu analiz, takibi farklı bir şekilde çalışacağız. Sadece alacağı değil, alıp feeder club’a göndereceği oyuncular olacak. Sadece oynatarak değil, başka kulüplere de göndererek gelişimini sürdürmek istediğimiz geniş planımız var.

    Bir taslak çalışma hazırlıyoruz. Yakında bitiyor. Ajax modeli gibi bir modeli alıp buraya getirmek, uygulamak değil. Tüm modelleri geniş geniş inceledik. Türkiye’ye özgü olacak bir model çalışması yapıyoruz. En önemli şey altyapı. Bu model sadece Galatasaray’a ait olsun istemiyoruz. Amacımız Türk futbolunun gelişmesi. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hayalini kurmak istiyorsak 5 büyük lig değil, 6 büyük ligin içinde olmalıyız. Altyapıda neler yapacağımızı anlatacağız. Bitmek üzere. O tarafta güzel gelişmeler var.

    “MADDİ KONULARI TOPARLADIĞIMIZDA DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ”

    Hangi isim olursa olursa bu dönemde konuştuk, teklif yaptık. Dünyanın yıldızı da olsa insan hayali kadar var. Galatasaray çok büyük camia. Hepimiz bunu biliyoruz ama şahit olunca insanın çok hoşuna gidiyor. En büyük kulüpler bile ne kadar büyük kulüp olduğumuzu zikrediyor. Tabii ki maddi anlamdaki durumlardan dolayı repütasyon olarak etkilendik. Galatasaray’ın büyüklüğü ise hiç değişmiyor. Maddi konuları toparladığımız zaman daha güçlü olacağız.

    Türkiye 6 büyük lig kategorisine girdiğimiz zaman oyuncu satış rakamları da artacaktır. Şu an bu çok zor.

    Biz de oyuncu baktığımızda oradaki ligin zorluk derecesine göre oyuncu raporlanıyor. Liginizde nasıl bir performans göstereceği bilinmediği için ona göre bir bedel ödeniyor.

    “TAKIMDAN MEMNUNUM, ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR”

    Takımdan çok memnun olduğumu söyleyebilirim. Oyun anlamında zamana ihtiyaç var. Çok garanti isimlere gitmek istiyorduk. Atletizm ve hız anlamında takımın gelişmesi gerekiyor. Atletik potansiyeli yüksek oyuncular olabilirdi. Her bölgede çok ciddi anlamda kariyerli oyuncularla yedeklenmiş bir takım. Yıldız oyuncular alındı. Öncesine gittiğimizde Drogba ve Sneijder vardı. Bu sefer 6 kişi geldi. Kadro derinliğimiz de var. Rakiplerimizin de öyle. Biz geriden geldik. Rakipler geçen seneki kadrolarının üstüne koydular. Dört büyüğün dördü, üstüne Başakşehir, Adana Demir ve Gaziantep’i koyabiliriz. Hepsinin şampiyonluğa talip olduğu bir sezon yok. Çok zevkli bir lig geçecek. Takımın da çok etkili olduğuna inanıyorum. Çok şey daha yapmak lazım.

    Neticelenmek üzere olan bir pilot takım süreci var. Konuştuğumuz takımlar var. Dünyada herkesin bildiği City modeli var. Son dönemde Göztepe satın alındı. Galatasaray’ın Türkiye’de bunun öncülüğünü yapması lazım. O konuda çalışmalarımız devam ediyor.

    “İZLEMEKTEN EN KEYİF ALDIĞIM FUTBOLCU HAGI”

    En çok izlemekten keyif aldığım, unutamadığım oyuncu benim yaş grubum için Hagi’dir. Hagi’yi geçen sene Barcelona maçına davet etmiştik. Hagi ve Popescu’ya başarı sizce ne diye sordum. Mantalite ve haddini bilmek dedi. Yetenek hiçbir şey dedi. Benim için çok öğreticiydi. Hagi çok büyük futbolcuydu. Onu izlemek bizim için büyük zevkti.

    “LİDERİ YENİP LİDER OLMAK İSTİYORUZ”

    Adana Demirspor geçen sene çok iyi performans göstermişti. Bu sene daha iyi başladılar ve liderler. İnşallah bu seriye devam edeceğiz. Lideri yenip lider olma işini yapıp liderliğe devam etmemiz lazım. Sonra bay haftası ve ardından Kayserispor deplasmanımız var. 8 hafta içinde çift deplasmanlar oynadık. İyi takımlarla oynadık. En sıcak dönemde Antalya ile oynadık. Buradan iyi çıkıyoruz. Gelişmeye ihtiyacımız olan alanlar tabii ki var. İkinci devre daha rahat edeceğimiz bir fikstürümüz olacak. Biraz zaman her şey düzeltecek. Gelişim yönlerini açık tutmamız lazım. İnsanın aldığı her nefes hayata yeniden başlaması. O yüzden insanın aldığı her nefeste daha iyisi için çabalaması gerekiyor. Taraftarımız çok büyük. Çok sahip çıkmak gerekir. Bu yıl çok önemli. Tekrar Avrupa şampiyonu olmamız için bu sene başarılı olmamız çok önemli. O yüzden hiç yılmamak lazım. Zor zamanda destek olmak lazım. Hep böyle gitmez. Normal olarak düşüşler de olacak. Oyuncuları hep morallendirmek lazım. Bu yol kolay yürünmeyecek. İnşallah sonu şampiyonlukla bitecek ama kolay olmayacak. Buna kendimizi hazırlamamız lazım. Sonuna kadar destek olmamız lazım. Herkes samimiyet arasın. Dünyada samimiyetten daha büyük güç yok. İnsanların birbirine sevgi ile bakması lazım. Kimseye önyargılı olmayalım. Herkesi anlamak lazım. İnsan sevgiyle, doğru düşünceyle, hoşgörüyle yaklaştığı zaman bereketi çok olur. O yüzden iradeli, mücadeleci, sabrederek, destek vererek iyi niyetli olmalarını rica ediyorum.
#01.10.2022 12:27 0 0 0
  • Muslera tarihe geçti
    Galatasaray'da 429. maçına çıkan Uruguaylı eldiven, sarı-kırmızılı formayı en çok giyen beşinci futbolcu oldu.

    Galatasaray Haberleri


    02 Ekim 2022, Pazar 10:36 Son Güncelleme: 02.10.2022 10:36

    Galatasaray 'ın tecrübeli kalecisi Fernando Muslera, dün sarı-kırmızılı formayla 429. maçına çıktı. Sabah'ın haberine göre; 36 yaşındaki tecrübeli kaleci, Cimbom'un efsane kadrosunda yer alan ve Aslan'la 428 karşılaşmaya çıkan Ergün Penbe'yi geride bırakarak beşinci sıraya yükseldi.

    Bülent Korkmaz zirvede

    Bülent Korkmaz'ın 588 maçla zirvede olduğu listede 479 karşılaşmaya çıkan Sabri Sarıoğlu 4. sırada yer alıyor. Galatasaray'la 1.5 yıl daha sözleşmesi olan Fernando Muslera'nın eski takım arkadaşı Sabri'yi de geçme ihtimali bulunuyor. 2011-12 sezonundan bu yana Galatasaray formasını giyen Uruguaylı file bekçisi, Süper Lig 'de aynı takımda en uzun süre oynayan yabancı unvanını da elinde bulunduruyor. Muslera'nın, sarı-kırmızılı takımla kazandığı kupa sayısı ise 15.
#02.10.2022 11:30 0 0 0
  • Galatasaray Futbol A Takımı Teknik Direktörü Okan Buruk, Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında oynadığımız Adana Demirspor maçının ardından yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu.

    Oyun olarak etkili olduklarını ancak bitiricilikte sorun yaşandığını ifade eden hocamız, zeminin iyi olmamasına vurgu yaparak bu şartlarda kaliteli bir maçın ortaya çıktığını ifade etti.

    Okan Buruk’un açıklamaları şu şekilde:

    “Ceza sahasında topla buluşma sayımız 40’ın üstünde. Bu rakam gol beklentisini de yüksek tutuyor. Çok kaliteli işler yapamadık. Asıl sorunumuz sonlandırma. Rakip ceza sahasına ve çevresine çok rahat bir şekilde gittik. Kendi kalitemizin, Galatasaray kalitesinin altında kaldık. Bugünkü sıkıntımız bugün için buydu. Maçın 11-11’lik bölümünü değerlendirdiğimizde ön baskıları doğru yaptık. Toplar kazandık. Rakibe çok fazla geçiş şansı vermedik. İlk yarı bir-iki pozisyon dışında yan hakemin bayrak kaldırdığı, sonra oyunun devam edip kalemizde pozisyon olduğu an vardı. Onun dışında çok net pozisyonlar vermedik. Daha iyisini yapmamız gerekirdi. Baskımız, mücadelemiz, alan paylaşımımız çok iyiydi.”

    “Rakip 10 kişi kaldıktan sonra da değişikliklerimiz oldu. Mata-Mertens değişikliği bundan önce oldu. Santrfor alalım dedik. Oyunun devamında çıkarttığımız oyuncular kötü oynamayan isimlerdi. Yerine Haris Seferovic gibi orjinal, ceza sahası içinde bulunacak bir santrfor almak istedik. Sergio’nun duran top ve üçüncü bölgede bitirici özelliğini kullanabileceğini düşündük. Maçın sonu istediğimiz gibi olmadı ama genel olarak iyi bir oyun vardı. İki takımın da altını çizeceği şey, stadın çok kötü bir zemini vardı. Zemin inanılmaz kötüydü. Top çok sekti. Bu zeminde bu kalitede bir maç çıkması zor olan bir şeydi. İki takım da bunu başarmaya çalıştı. Bu zeminde çıkabilecek en iyi kalite çıktı diyebilirim.”

    “OYUN GENELİNDE İYİ OYNAYAN TARAFTIK”

    “Oyuncu değişiklikleri yapıyoruz. Ligdeki tüm takımların ortak sorunu Türk oyuncu değişikliği zorluğu. Yabancı oyuncuyu yabancı ile değiştirebiliyorsunuz. Türk oyuncu değiştirmede, hamle yapmakta zorlanıyorsunuz. Şu anda büyük sıkıntımız genel olarak bu. Oyuncuları takıma monte etmeye çalışıyoruz. Bugün Mata girdi ve üçüncü bölgede iyi işler yaptı. Kilit paslar atabilen bir oyuncu. Midtsjö oyunun genelinde iyiydi. Oyundan çıkmaması da gerekebilirdi. Orada usta bir ayak Sergio’yu tercih ettik. Rashica da girdi ve en iyisini yapmaya çalıştı. Kazanamadığımız için üzgünüz. Oyun olarak iyi işler yaptık. Son bölümde rakibin kontraataklarında sıkıntı yaşadık. Oyunun genelinde iyi oynayan taraftık. “

    “Seyirci maça büyük bir keyif kattı. Onlara da teşekkür edelim. Seyircimiz bize inanılmaz destek verdi. Onlara da çok teşekkür etmek istiyorum.
#02.10.2022 14:47 0 0 0
  • Kulübümüz ile Tunç Holding arasında yeni iş birliği anlaşması

    Galatasaray Haberleri


    Türk sporunun en seçkin ve köklü kulübü Galatasaray, ülke sporunda uzun süredir yaptığı iş birliklerini büyüterek sürdüren enerji ve akaryakıt piyasasının önde gelen markalarından Tunç Holding A.Ş. yeni bir anlaşmaya imza atıyor.

    Galatasaray Erkek Voleybol Takımımızın forma sırt sponsorluğunu içeren iş birliği anlaşmasının imza Töreni 6 Ekim Perşembe günü Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda gerçekleştirilecektir

    Tarih: 6 Ekim Perşembe

    Yer: Ali Sami Yen Spor Kompleksi NEF Stadyumu Basın Toplantı Odası

    Program:

    11.00 Kayıt ve Karşılama

    12.00 Başlangıç

    12.10 Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Mehmet Saruhan Cibara’nın konuşması

    12.20 Tunç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer Azaphan’ın konuşması

    12.30 İmzaların atılması

    12.40 Soru Cevap

    12.45 Bitiş
#04.10.2022 15:53 0 0 0
  • Divan Kurulu Ekim Ayı Olağan Toplantısı

    Değerli Üyemiz,

    Divan Kurulumuzun Ekim ayı Olağan Toplantısı, 12 Ekim 2022 Çarşamba günü saat 13.30’da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu Özhan Canaydın Konferans Salonu’nda yapılacaktır.

    Katılımınızı rica eder, iyi ve sağlıklı günler dileriz.

    Saygılarımızla,

    A. Aykutalp Derkan

    Galatasaray Spor Kulübü
    Divan Kurulu Başkanı

    GÜNDEM:

    Eylül ayına ait toplantı tutanağının takdimi ve oya sunulması,
    Divan Başkanlığına gelen evrakın okunması,
    Tüzüğümüzün 87/14. maddesi uyarınca Kulüp ve bağlı ortaklıklarına ait 30 Haziran 2022 tarihi itibarıyla düzenlenmiş ve bağımsız denetimden geçmiş 6 aylık konsolide mali tablolar ile özet yönetsel-sportif faaliyet raporlarının Yönetim Kurulunca sunulması,
    Tüzüğümüzün 96/8. maddesi uyarınca Kulüp ve bağlı ortaklıklarına ait 30 Haziran 2022 tarihi itibarıyla düzenlenmiş ve bağımsız denetimden geçmiş 6 aylık konsolide mali tablolar ve özet yönetsel-sportif faaliyet raporlarıyla ilgili olarak, Denetim Kurulunun tespit ve incelemeleri,
    Gündemin 3. ve 4. Maddesinde sunulan raporlarla ilgili görüşme,
    Tüzük değişikliği çalışmaları konusunda bilgilendirme,
    Kulübümüzü ilgilendiren önemli ve güncel konular hakkında katılımcılara söz verilmesi,
    Kapanış.
#06.10.2022 14:59 0 0 0
  • Teknik Direktörümüz Okan Buruk: "Tek hedefimiz şampiyonluk"

    Galatasaray Futbol A Takımı Teknik Direktörü Okan Buruk, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde sabah gerçekleştireceğimiz antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    Şampiyonluk hedefiyle çalışmaların sürdüğünü ifade eden hocamızın açıklamaları şu şekilde:

    “TARAFTARIMIZDA HEYECAN YARATTIK”

    “Son beş yılın en yüksek puanını aldık. Yeni ve gelişimde olan, ligdeki en zor fikstürü oynamış takımız. Beş deplasman oynadık. Genel olarak beklentimiz tüm maçları kazanmak. Bütün maçları kazanacak şekilde geçti tüm müsabakalar. Trabzonspor deplasmanı ve bir önceki puan kaybımız dahil. Yaptığımız tek hata iç sahada kaybettiğimiz Giresunspor karşılaşması. Onun dışındaki maçları oyun, istatistik olarak iyi durumdayız. Sonlandırmada eksiğimiz var. Gol sayımızda bu ortaya çıkıyor. Rakip ceza sahasına çok giren ve şuta çeviren bir takımız. Sonlandırmada büyük bir problem yaşıyoruz. Bunu değiştirmeye çalışıyoruz. Bununla ilgili özellikle bu hafta çalışıyoruz.”

    “Genel olarak iyi yoldayız. Bunu sokaktan, insanların mutluluğundan, Galatasaraylıların stadı doldurmasından, deplasmanda havaalanındaki heyecandan anlıyorum. Bu sene Galatasaray taraftarı büyük bir heyecan yaşıyor. Bunu yaşatan ve sürdürecek bir takım var. Takımını destekleyen bir Galatasaray taraftarı var.”

    “İlk gün hiç transfer yapmadan hedefimizin şampiyonluk olduğunu söyledik. Bugün de tek hedefimiz şampiyon olmak.”

    "DOMİNANT BİR OYUN OYNUYORUZ"

    "Futbol dışarıdan yorumlaması en kolay oyun. Eleştiri her zaman olacaktır. Çok yüksek gol sayılarına ulaşmadığımızı biliyoruz ama geçen senenin aksine az gol yiyen bir Galatasaray takımı var. Dominant bir oyun oynuyoruz. Bu, istatistiklerde ortaya çıkıyor. Daha tam kadro olmadık. Icardi daha süre almadı. Mata sadece bir resmi maçta oynadı. Yusuf Demir ve Rashica daha az süre aldı. Ross da süre almadı. Kadromuzu yüzde yüz oluşturmadan iyi bir performans sergilediğimizi düşünüyorum. Üç Türk kuralı olduğu için hiçbir zaman tüm oyuncuları bir arada oynatma şansımız olmayacak."

    "Bu hafta boş geçiyoruz, hazırlık maçı yapacağımız takım da yok. O yüzden yarın kendi aramızda yarın hazırlık karşılaşması oynayacağız. Gelen oyuncularımızı değerlendireceğiz. Farklı mevkiler, farklı oyun anlayışı denemelerimiz olacak. Bir hafta böyle bir boşluğumuz var. Bu da bize katkı sağlayacak."

    "Icardi’nin sorunu yok. Tüm arkadaşlarıyla birlikte idmana başladı. Keyfi ve neşesi iyi. Bize iyi katkı verecek. Takım içinde hem arkadaşlarıyla hem teknik ekiple iyi iletişim kurabilen sorunsuz bir oyuncu. Küçük bir ağrısı olduğu ve zor bir hafta geçirdiği için geçen hafta onu değerlendirmedik. Üç günlük izinde ülkesine gitti ve takımla birlikte geri döndü. İyi çalışıyor."

    "TÜRK FUTBOLUNUN SORUNUNU TÜRK OYUNCU OYNATMAK ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRMEK YANLIŞ"

    "8+3 konusu hakkında konuşan çok fazla kimse görmedim. Böyle bir kural çıkartıldı. Yanlış olduğunu hepimiz açık ve net bir şekilde görüyoruz. Seyirci bundan mutsuz, medya ve hocalar mutsuz. Kimin mutlu olduğunu merak ediyorum açıkçası. Bunun Türk futboluna ne fayda sağlayacağını çok merak ediyorum. Bu kural gelmeden daha önce milli takımımız daha başarılıydı, oyuncularımız daha çok Avrupa’ya gidiyordu. Her şeyin iyi olduğu bir ortamda biz farklı bir kural çıkardık. Ana sorunun başka olduğunu hepimiz net bir şekilde biliyoruz. Altyapı sorunlarımızı sokaktaki 5 yaşındaki çocuk anlatır. Bunu Türk oyuncu oynatıp oynatmama üzerinde değerlendirmek yanlış. İnşallah bu ilerleyen zamanda düzelir ve Türk futbolu için daha olumlu adımlar atılır. TFF bununla ilgili çalışma yaptığını, yapacağını düşünüyoruz. Bu kuralı sezon başında biliyorduk. Bundan sonra buna adapte olmaya çalışacağız."

    "Türk futbolcu transfer etme seçeneği kısıtlı. Oyuncu yetiştirmede sıkıntımız var. Kendi Akademimizden yetiştireceğimiz, oynatmaya çalışacağımız, ileride bize fayda verecek oyuncularımız var. Bunların üzerinde duruyoruz. Savunma oyuncusu anlamında Türk oyuncu olmak biraz zor. Bulduğunuzda da büyük rakamlar isteniyor. Özellikle sezon başında bununla ilgili çok girişimimiz oldu. Türk oyuncular için 5-6-7 milyon euro civarında rakamlar isteniyor. Devre arasında bu anlamda ihtiyaca göre çalışmalar yapacağız ama bunu içten de çözmeye çalışacağız. Türk oyuncu rotasyonunu artırmaya çalışacağız."

    "YUNUS VE KEREM'E ÇOK GÜVENİYORUZ"
    Galatasaray Haberleri
    Yunus’a ve Kerem’e çok güveniyoruz. Onlar Galatasaray için önemli oyuncular ve milli takımda yer alıyorlar. Oyuncularımıza daha çok destek vereceğiz. Kendi performanslarının altında olduğunu biz de onlar da görüyoruz. Dediğim gibi onlar Galatasaray için önemli. Hem taraftarımızın hem bizim onlara destek veremesi gerekiyor. Kerem ve Yunus üstünden Galatasaraylı olmayan kişilerin sosyal medya üstünden Galatasaray’ı karıştırmaya çalıştığını net bir şekilde görüyoruz. Biz tüm oyuncularımıza güveniyoruz. Hepsine destek olacağız. Hepsinin potansiyeli var. Bunu da tek tek ortaya çıkaracaklar.
#07.10.2022 11:41 0 0 0
  • Galatasaray Futbol Takımı, Süper Lig’in 10. haftasında Yukatel Kayserispor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını bugün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla sürdürdü.

    Dinamik ısınmayla başlayan idman, üç grup halinde 5’e 2 pas çalışmasıyla devam etti. Teknik direktörümüz Okan Buruk yönetimindeki antrenman, şut çalışmasıyla sona erdi.

    Kerem Aktürkoğlu kriptik tonsilit (bademcik iltihabı) nedeniyle günü tedaviyle geçirdi.

    Galatasaray Futbol Takımı, yarın saat 17.00’de yapacağı antrenmanla Yukatel Kayserispor maçı hazırlıklarını sürdürecek.
#07.10.2022 14:02 0 0 0
  • Son dakika! Galatasaray'dan Rıdvan Yılmaz bombası
    Galatasaray, sezon başında Beşiktaş’tan Rangers’a transfer olan Rıdvan Yılmaz’ı listesine ekledi. Yönetimin ocak ayında kiralama teklifi yapmayı planladığı ifade ediliyor.

    Galatasaray Haberleri


    Galatasaray ligin ilk 8 haftasında zorlu fikstüre rağmen 17 puan topladı. Ama Sarı-Kırmızılılar buna rağmen 3 yerli krizi nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Teknik direktör Okan Buruk bir yandan takım içinde bu probleme çözümler ararken, bir yandan da bazı transfer planlamaları yapıldığı öğrenildi.

    SADECE 3 MAÇTA OYNAYABİLDİ

    Takvim'in haberine göre; transfer komitesi ve Buruk arasında yapılan son görüşmede Rıdvan Yılmaz'ın ismi masaya geldi. Milli sol bek sezon başında Beşiktaş 'tan Rangers'a transfer olmuştu. Ancak genç yıldız şu ana kadar İskoçya'da umduğunu bulamadı.Rangers formasıyla bu sezon yalnızca 3 resmi maçta görev yapabilen Rıdvan Yılmaz 30 Ağustos'taki Quenn of the South karşılaşmasından bu yana süre alamıyor. Galatasaray yönetiminin 21 yaşındaki futbolcunun durumunu yakından takip ettiği belirtiliyor.

    Rıdvan'n şu anda Rangers'tan ayrılmak gibi bir düşüncesinin olmadığı ve forma savaşı vermek istediği öğrenildi.

    OCAKTA FİKRİNİ DEĞİŞTİREBİLİR!

    Ancak ocak ayına kadar sıkıntıların sürmesi durumunda genç yıldızın fikir değiştirebileceği ifade ediliyor. Galatasaray'ın ocak ayında hem İskoç kulübü hem de Rıdvan Yılmaz'la görüşerek kiralama formülünü masaya getirmesi bekleniyor. Rangers, milli futbolcumuz için Beşiktaş'a 4 milyon Euro ödemişti.

    İSKOÇYA'DA GÜNDEM OLDU

    Şu ana kadar 3 maçta forma giyen ve bir asist yapan 21 yaşındaki sağ bek için, taraftarlar tepki gösterdi. Milli futbolcu için özellikle, "Çok pahalı bir transferdi. O oynamaya yakın bir performans gösteremiyor. Bu kadar para verildi ancak henüz takımda bir iz bırakmış değil" şeklinde yorumlar yapıldı.GIOVANNI VAN BRONCKHORST'TAN RIDVAN AÇIKLAMASI

    Rangers'ın sezon başında Beşiktaş 'tan kadrosuna kattığı Rıdvan Yılmaz, beklentilerin altında kaldığı için eleştirilirken aradığı şansı bulmakta da zorlanıyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rangers Menajeri Giovanni van Bronckhorst ise Rıdvan'ın gelişimine olumlu yaklaşıyor.

    Rangers Review'den Jonny McFarlane'in haberine göre Giovanni van Bronckhorst, Rıdvan Yılmaz'ın yeni ortamına adaptasyon konusunda önemli aşama kaydettiğini düşünüyor. Yaptığı açıklamada Van Bronckhorst, "Rıdvan için burası yeni bir ülke, yeni bir kulüp. Gerçekten iyi şekilde adapte oluyor. Başlangıç onun için biraz zor oldu ama antrenmanlarda gelişimini görüyorum. Takım arkadaşlarıyla daha uyumlu gözüküyor. Bunu görmek çok güzel. Önümüzdeki haftalarda takımda daha fazla yer alacağını öngörebiliriz. Elbette bu, maçlarda neye ihtiyacımız olduğuna ve antrenmanlardaki duruma bağlı olarak değişebilir" ifadelerini kullandı.
#08.10.2022 09:12 0 0 0
  • Galatasaray'da üçlü transfer zirvesi!
    Ocak ayında özellikle yerli takviyesine büyük önem veren Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek, Erden Timur ve Okan Buruk'un, önümüzdeki günlerde bir araya gelerek, yol haritası çizeceği öğrenildi. Galatasaray 'da Başkan Dursun Özbek, Erden Timur ve Okan Buruk'un, önümüzdeki günlerde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir araya gelerek, transfer çalışmalarında yeniden yol haritası çizeceği öğrenildi.
    Galatasaray Haberleri
    Sarı Kırmızılılar, Ocak ayında özellikle yerli takviyesine büyük önem veriyor. Takımdaki her bölgeye kaliteli Türk futbolcuların alınacağı ve böylece yerli isimler arasında da rekabetin artırılmasının hedeflendiği öğrenildi. Transferi planlanan oyuncuların son durumlarını masaya yatırmak üzere, Florya'da üçlü bir zirve yapılacak.
#09.10.2022 08:27 0 0 0
  • Antrenman Raporu | 10 Ekim Pazartesi




    Galatasaray Futbol Takımı, Süper Lig’in 10. haftasında Yukatel Kayserispor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını bugün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla sürdürdü.

    Dinamik ısınmayla başlayan idman, üç grup halinde 5’e 2 pas çalışmasıyla devam etti. Teknik direktörümüz Okan Buruk yönetimindeki antrenman, dar alanda pas çalışmasının ardından üç takımlı turnuvayla sona erdi.

    Galatasaray Futbol Takımı, yarın saat 11.00’de yapacağı antrenmanla Yukatel Kayserispor maçı hazırlıklarını sürdürecek.
#10.10.2022 16:53 0 0 0
  • Antrenman Raporu | 11 Ekim Salı



    Galatasaray Futbol Takımı, Süper Lig’in 10. haftasında Yukatel Kayserispor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını bugün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla sürdürdü.

    Dinamik ısınmayla başlayan idman, üç grup halinde 5’e 2 pas çalışmasıyla devam etti. Teknik direktörümüz Okan Buruk yönetimindeki antrenman, dar alanda pas çalışması ve üç takımlı turnuvayla sona erdi.

    Galatasaray Futbol Takımı, yarın saat 16.00’da yapacağı antrenmanla Yukatel Kayserispor maçı hazırlıklarını sürdürecek.
#11.10.2022 15:34 0 0 0
  • Ekim Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi




    Galatasaray Spor Kulübü Ekim Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’ndaki Özhan Canaydın Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

    Toplantı başlamadan evvel Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vatan için canını feda etmiş olan kahraman şehitlerimiz, kulübümüzün kurucusu ve 1 numaralı üyesi Ali Sami Yen ve arkadaşları ile yakın zamanda yaşamını yitirmiş olan üyelerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

    Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan’ın açılış konuşmasının ardından toplantı gündemi okundu.

    Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek, kürsüye çıkarak haziruna hitap etti.

    Başkan Dursun Aydın Özbek’in konuşması şu şekilde:

    Sayın Divan Başkanım, değerli Divan Kurulu üyeleri, değerli başkanım merhum Ali Tanrıyar ağabeyin sevgili eşi, değerli Galatasaraylılar… Basın mensupları ve bizi izleyen Galatasaraylılar. Hepinize saygılarımı sunuyorum.

    Seçilmemizin üzerinden yaklaşık dört ay gibi bir süre geçti. Bu toplantıda özellikle bu dört aylık süre içinde neler yaptık, neleri başlattık, nerede olduğumuzu anlatmak için size kısa bir bilgi aktarmak istiyorum. Galatasaray'la ilgili ve Galatasaray için çok önemli olduğunu düşündüğüm projeler hakkında da ilginizi rica ediyorum. Yorumlarınızı rica ediyorum. Yorumlarınız bizim için çok değerlidir. Onun için bu konuda da eleştirilerinizi ve yorumlarınızı çok dikkate alacağımızı bilmenizi istiyorum.

    Size ilk anlatmak istediğim konu Ada. Bildiğiniz gibi seçimden önce arkadaşlarımla beraber size söz vermiştik Galatasaray Adası’nın tekrar üyelerin hizmetine açılması konusunu size vaat etmiştik. Çok yoğun bir çalışma neticesinde 26 gün gibi bir süre zarfında Ada’yı sizlerin hizmetine sunduk. Tamamını yapabildik mi? Hayır. Sezon başladığı için sezondan istifade etmek adına orada üyeler bulunurken herhangi bir inşaat faaliyetin çok doğru olmayacağı düşüncesiyle bazı kısımlarını ikinci kademe olarak inşa etmeyi planladık. Onun için yakında ikinci kademe inşaası için faaliyete geçeceğimizi bilmenizi istiyorum. Ada’nın bizim için çok önemli olduğunu ve Ada’nın gerektiği gibi üyelerin kullanımına sunulmasının çok önemi var. Burada çok hassas davranıyoruz. Galatasaray'a yakışan, Galatasaray'ın orada mutlu olacağı bir Ada’yı hizmete vermek için arkadaşlarım çok yoğun çalışıyor. Bu kısa süre zaman zarfında, yazın oraya bir çok üyemiz ailesiyle geldi. Giden arkadaşlar manzarayı görmüşlerdir. Hakikaten Galatasaray'a yakışan bir aile olmanın gerekliliğini orada Galatasaraylılara hissettiren buluşmalar oldu. İki tane ilk etkinlik yaptık. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması ve Galatasaray Lisesi’nin geleneksel Sultani Balosu’nu yaptık. Bunlar da çok başarılı geçti. Ada’nın varlığı Galatasaray için çok önemli. Orada Galatasarayların buluşması bambaşka bir ambiyans yaratıyor. Bambaşka bir iklim getiriyor. Ben oraya gelen Galatasaray üyeleri arasında ne bir kırgınlık ne bir dargınlık gördüm. Herkes büyüğüne saygılı, küçüğünü kucaklayan, seven bir iklim gördüm. İşte tam benim ve arkadaşlarımın yaratmak istediği iklim buydu. Bunu Ada’da görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

    Seçim döneminde vaat ettiğimiz diğer hususlardan biri Mecidiyeköy’deki binanın bir şekilde Galatasaray'ın ekonomisine katkı vermesini sağlamaktı. Bunun için de gereken temaslar yapıldı. Orada özellikle proje değişikliğine gidildi. Yeni yapılan projede 180 1+1, 1+2 hüviyetinde daire yapıyoruz. Bir rezidans işletmesi şeklinde olacak. Ayrıca Büyükdere Caddesi'nde cephe beş tane ticari dükkanımız var. Önümüzdeki haftadan itibaren satış ofisi orada faaliyete geçecek. Satış ofisini iki şekilde planlıyoruz. Bir, yabancılara satış söz konusu. Yani yeni bir yasal düzenleme çerçevesinde 400 bin dolarlık gayrimenkul sahibi olan yabancılara vatandaşlık verilmesine bağlı olarak, binamızın konumu itibari ile merkezde olması bu manadaki talepler için bir cazibe merkezi şeklindedir. Bunu değerlendireceğiz. Sizlere söz verdiğimiz gibi ihalesini yaptık. Bu konuda da firmaları yarıştırdık. Onun için yabancılara satış açısından da orada bir iş birliği yaptığımız bir kuruluş olacak. Ayrıca benim gönlümden geçeni söylemek istiyorum değerli Galatasaraylılar. Orası Galatasaray’ın malı. Biz oranın ekonomik değerini daha yükseltmek için bir proje geliştirmesi yaptık. Onun için buradan bütün Galatasaraylılara çağrı yapıyorum. 180 parça malımız var. Lütfen gelin, ihtiyacı olan, hali vakti yerinde olan arkadaşlar, değerli Galatasaraylılar oradan bir parça mal alsınlar ve gene burası bizim ukdemizde kalsın. Peki sevgili başkan sen satıyorsun buradan niye satıyorsun ne yapacaksın? Değerli Galatasaraylılar, ben yetki talebi genel kurulunda etraflıca anlattım size. Ne yapacağımızı, her şeyi söyledim. Burada aslında bizim yaptığımız en önemli iş Mecidiyeköy'deki bu gayrimenkulün geliştirilmesi. Bunun çok değerli olduğunu düşünüyorum. Şöyle bir özet geçersek, Galatasaray mevcut gayrimenkullerinin hepsini bu şekliyle satsa borcunu kapatamıyor. Gayrimenkullerin hepsini satsa borcunu kapatamıyor. Neye ihtiyaç var? Bu gayrimenkuller zamanında alınmış, bunların geliştirilmesine ihtiyaç var. Benim ve yönetimdeki arkadaşlarımın yaptığı en önemli hususlardan bir tanesi budur. Mecidiyeköy’ün satışıyla beraber yaklaşık masrafları çıktıktan sonra 1 milyar TL'nin üzerinde bir fon bizde kalacak. Planlamamız bu şekilde. Tabi Bankalar Birliği Konsorsiyumu ile yapılan anlaşmaya göre bu 1 milyarın %50'si Galatasaray'ın borçlarından mahsup edilmek üzere onlara ödenmesi lazım. Bankalar Birliği ile yaptığımız görüşme çerçevesinde şunu gündeme getirdik. Dedik ki, bu anlaşma imzalamış. Bu paranızı bugün almayın. Müsade edin bu biriken fonun biz finansal enstrümanlara bağlı olarak geliştirmesini yapalım. Bize 6-8 sekiz ay müsaade edin. Biz bu parayı katlamanın bu parayı daha yüksek bir seviyeye getirmenin çaresine bakacağız. Bunlar nedir? Sermaye artışı gibi, fonlarla kullanmak gibi çeşitli enstrumanlar var. Şu andaki planlamamıza göre kısa sürede 1 milyar liralık fonun 1.600.000.000 TL mertebesine yükselmesi söz konusu. Bankaya dediki arkadaş 1.6 milyon TL’ye yükselttiğimiz zaman bunun 800 bin TL’sini al. Sözleşmeden doğan hakkın. 800 bin TL’yi de serbest bırak. Bizim iki tane önemli projemiz var. Bir tanesi Kemerburgaz'daki tesislerimizin, Metin Oktay Tesisleri’nin yapılması, diğeri de sonuçlandırmaya yaklaştığımız Florya’daki 60 dönümlük arsanın inşasının başlaması. Kabul ettiler. Dolayısıyla değerli Galatasaraylılar, Mecidiyeköydeki binalarımızın, rezidansımızın süratli satışı konusunda bize destek vermenizi rica ediyorum.Bu bahsettiğimiz finansal projeyi gerçekleştirmek bir şey büyük destek verecektir. Bu sayede ilk aşamada daha birinci etapta 2 milyar 200 milyon TL olan banka ana para borcumuz, Bankalar Birliği Konsorsiyumu’na olan ana para borcumuz, 800 bin TL mahsup edilmesi suretiyle 1 milyar 400 milyon TL mertebesine gelecektir. Bu da süreç içinde ödeyeceğimiz faiz miktarını düşmesi demektir. Onun için bu konuda imkanı olanlar gelsin daire alsın. İmkanı olmayan ama gayrimenkul konusunda deneyimli olan gelsin bizimle buluşsun, Mecidiyeköy'deki satış ofisinde ofislerimiz olacak. Orada konuyu kendilerine anlatalım ve fikirlerinden istifade edelim. Burası hepimizin ortak bir mülkiyetidir. Ben ve arkadaşlarım ne kadar sorumluysak sizler de o kadar sorumlusunuz. Sizlerde o kadar bu projelere önem vermeniz bu projelerde bizim yanımızda durmanızın gereği vardır değerli Galatasaraylılar.

    Diğer bir projemiz Kemerburgaz. Kemerburgaz’ı yaklaşık olarak beş sene evvel Galatasaray Spor Kulübü'nün tapulu üst kullanım haklı tapusuna sahip bir gayrimenkulü şeklinde Galatasaray'a kazandırmıştık. Florya’daki geliştirme projemize bağlı olarak Florya’daki tesisleri Kemerburgaz’a taşımayı düşünüyoruz. Metin Oktay Tesisleri olarak adını şimdiden koyduk. İki fazda yapmayı düşünüyoruz. Birinci fazda A Takımının yerleşkesinin Florya’daki yerleşkesini Kemerburgaz’a taşıyoruz. İlk etabımız bu. Bunu yapmak için bütün hazırlıklarımız projelerimiz her şey hazır. İlgili kamu görevlileri ile, ilgili belediyelerle görüştük. Büyük bir ihtimalle makinalarımız, kamyonlarımız sahaya indi. Çalışmaya başladıklarını düşünüyorum. Bugün inmediyse yarın mutlaka orada olacak. İki fazda yapılma sebebi tamamen finansal yapının, Galatasaray’ın finansal imkanının elverdiği şekilde yapmayı planladığımız için. Modern bir tesis yapıyoruz. Temel atma töreni organize edeceğiz. O organizasyonda sizleri de oraya davet ederek daha detaylı bilgileri vereceğiz. Bunun senelerce evvel yapılması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum. 40 sene evvel yapılmış Florya Metin Oktay Tesisleri artık çağ dışı kalmıştır. Artık Galatasaray'ın marka değerine, Galatasaray'ın büyüklüğüne yakışan bir tesis olmak dışında kalmıştır. Elbetteki yapanları şükranla anıyorum. Ellerine sağlık. Nasıl yapıldığı konusunu da kısmen biliyorum kısmen de büyüklerinden dinledim. Büyük bir feragat örneği. Galatasaray için büyük iyilik yapmışlar. Allah razı olsun. Hepsine buradan teşekkür ediyorum. Bize düşen o gün, o imkanlar çerçevesinde yapılmış olan bu tesislerin bugün daha iyisini, günün koşullarına uygun yapmak bizlerin görevi. Florya’daki arazinin de geliştirilmesi söz konusu. Yeşil alan niteliğinde olan bir arsanın imara açılmış olması ve bunun Galatasaray'ın kullanımında olmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum ve buradan istihsal edecek fonun da zaten nasıl kullanacağını söyledik. Burada inşaata başlamak için gerekli olan ilk paranın, demin bahsettiğim gibi Mecidiyeköy satışıyla beraber gelecek finansal destekle yapılacaktır. Hepsine yetmeyecek ama projemiz şu. Biz projeyi başlattıktan sonra bu tip projelerde, özellikle Florya gibi çok önemli destinasyonlarda proje başladıktan itibaren satış imkanı da olmaktadır. Bununla beraber oradaki projemizi de geliştireceğiz.

    Bu konuda elbette şöyle tenkitler alıyoruz. Galatasaray'ın bir gayrimenkul şirketi olmadığı, Galatasaray’ın bir spor kulübü olduğu, bizim ne işimiz var gayrimenkul işinde gibi yorumlar da var. Saygıyla karşılıyoruz. Evet doğru. Biz bunları yaparken Galatasaray'ın sportif faaliyetlerden yeteri kadar para kazanmadığını düşünürsek, Galatasaray'ın girdiği borç sarmalı Galatasaray'ı günden güne yiyip bitirirken hiç bir yönetim buna seyirci kalamaz. Ben ve arkadaşlarım da seyirci kalmıyoruz. Onun için birinci hedefimiz, daha önce de ifade ettiğim gibi Galatasaray'ın mali bağımsızlığa kavuşması. Nasıl kavuşacak? Faaliyet dışı geliştirdiğimiz projelerle Galatasaray'ı bu sarmaldan günde 1.2 milyon TL faiz ödemekten çıkarmak istiyoruz. Bankalar Birliği Konsorsiyumu’nun getirdiği diğer şartları defaatle söyledim. Bir günü bizimle beraber yaşamamız lazım. Bankalar Birliği Konsorsiyumu’nın operasyonların nasıl geliştiğini bir görün. Hiçbiriniz böyle bir baskı ve pranga altında kalmak istemeyeceksiniz. İstemezsiniz; çünkü biz Galatasaraylıyız. Bizim hamurumuzu aynı. Onun için ben sizden rica ediyorum. Diyorum ki arkadaşlar, bizim bu hedefe ulaşmamız için ne gerekiyorsa bize yardım edin. Bizim yanımızda durun, bizi destekleyin ki biz süratle bu size vaat ettiğimiz projelerin üstesinden gelelim. Florya da bunlardan bir tanesi. Florya’nın geliştirilmesi sonucunda Galatasaray Spor Kulübü hem Bankalar Birliği'ne olan borcunun tamamından kurtulduğu gibi, ileriye dönük faaliyetlerinde kimseye muhtaç olmadan, herhangi finansal destek görmeden yürütebilme şansına sahip olacak. Yani sürdürülebilir bir sportif başarı için hazır vaziyete getirecek. Bizim amacımız bu. Peki Galatasaray Spor Kulübü sportif faaliyetlerde ne yapıyor? Sporda da çok başarılı bir çizgi yakaladık. Futbolda, basketbolda voleybolda, diğer amatör sporlarda… Biraz önce sevgili Divan Başkanı başarılı sporcularımızın aldığı ödülleri anlattı. Dolayısıyla şunun iyi bilinmesi lazım. Evet biz Galatasaray'ın misyonu olan spordaki faaliyetlerinin hiç birisinden vazgeçmeden Ali Sami Yen Ağabey’in koyduğu misyon çerçevesinde Galatasaray'ın sürdürülebilir bir sportif faaliyet yakalaması için her şeyi yapıyoruz; ama birinci seviyede mali bağımsızlık!

    "BANKALAR BİRLİĞİ ANLAŞMASINDAN ÇIKMAYI HEDEFLİYORUZ"

    Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmayı hedefliyoruz. Bunun içinde bu faaliyetleri sürdürmek istiyoruz. Değerli Galatasaraylılar. Gerek spor yasasının kısmen değişmesi gerekse ihtiyaç çerçevesinde bir tüzük değişikliğine gidiyoruz. Birincisi 29 Ekim de, ondan sonra 5 Kasım'da tüzük değişikliği genel kurulu yapacağız. Bütün üyelere buradan çağrı yapıyorum. Herkes o genel kurula gelsin. Tüzük bizim anayasamız. Bunun yeteri kadar tartışılması, herkesin fikrini beyan etmesi için orada olmak lazım. Ayrıca tüzüğümüz gereği de bir mecburiyetimiz var. Kayıtlı üyelerin yüzde onununu sabahleyin orada hazır olması lazım. Sizden rica ediyorum. O sabah orada şu yaklaşık 1000 kişiye yakın hazirun olması lazım ama fazlasını girelim. Galatasaray'ın önemli konuların geniş hazirunla tartışılması onaylanmasını gereği var. Tüzük değişikliği konusunda değerli Yönetim Kurulu Üyesi Can Natan size bilgi verecektir.

    Bildiğiniz gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin 100. yıl kutlaması yapılacak. Bu konuda şimdiden biz çalışmalarımıza, etkinliklerimizi tespit etmeye başladık. 22 Ekim’de Anıtkabir ziyareti ile başlayacağız. Sevgili Atatürk'ün huzurunda, ona olan inancımızla, onun kurduğu cumhuriyetin daha nice yıllara taşınması için Galatasaraylı olarak gerekeni yapacağımızı kendisine de orada ifade edeceğiz. Değerli Galatasaraylılar. Size bu geçtiğimiz dört ay içinde yaptığınız işleri kısmen anlatmaya çalıştım. Elbetteki sorularınız ve tenkitleriniz olacaktır onları da cevaplamaya çalışacağım. Hepinize saygılarımı sunuyorum.

    Başkan Dursun Aydın Özbek’in konuşmasının ardından Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Levent Yaz, mali konulara ilişkin sunum gerçekleştirdi.

    Tolga Erem, geçmiş dönem yönetim kurulu adına 30 Haziran 2022 tarihi itibarıyla kulübümüzün konsolide 6 aylık tablolarına ilişkin Denetim Kurulu tespitlerini anlattı.

    Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Can Natan, Galatasaray Spor Kulübü Olağan Üstü Genel Kurul Toplantısı öncesi Tüzük tadil çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.

    Divan Kurulu Üyelerimiz Mehmet Helvacı; Ayhan Özmızrak, Tahsin Özdemir, Ahmet Kalafatoğlu, Mehmet Bilen, Serdar Eder, Teoman Kadıoğlu ve Galatasaray Spor Kulübü Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Başkanı Oral Yılmaz kürsüye çıkarak gündeme ilişkin görüşlerini dile getirmesiyle toplantı sona erdi.
#12.10.2022 18:08 0 0 0
  • Antrenman Raporu | 13 Ekim Perşembe

    Galatasaray Futbol Takımı, Süper Lig’in 10. haftasında Yukatel Kayserispor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını bugün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla sürdürdü.

    Topla ısınmayla başlayan idman, üç grup halinde 5’e 2 pas çalışmasıyla devam etti. Teknik direktörümüz Okan Buruk yönetimindeki antrenman, ayak tenisinin ardından şut çalışmasıyla sona erdi.

    Galatasaray Futbol Takımı, yarın saat 11.00’de yapacağı antrenmanla Yukatel Kayserispor maçı hazırlıklarını tamamlayacak ve öğleden sonra Kayseri’ye hareket edecek.
#13.10.2022 22:38 0 0 0
  • GALATASARAY HABERİ: Sacha Boey bombası! Bonservisi belli oldu
    Galatasaray Haberleri


    Son dakika spor haberi: Galatasaray'da Sacha Boey sezona çok iyi bir giriş yaptı. Gösterdiği performansla teknik direktör Okan Buruk'un gözüne giren 22 yaşındaki futbolcu, takımın önemli isimlerinden biri haline geldi. Galatasaray yönetimi, Real Madrid ve Liverpool'un son durumunu yakından takip ettiği Sacha Boey ile ilgili bonservis kararını verdi. İşte detaylar..Galatasaray'ın Rennes'den kadrosuna kattığı Sacha Boey, performansıyla parmak ısırtıyor.Sezon başı kadroda düşünülmeyen genç oyuncu, kamptaki futboluyla kendini gösterdi.Teknik direktör Okan Buruk'un gözüne girmeyi başaran 22 yaşındaki sağ bek, takımın önemli parçalarından biri haline geldi.Hızlı ve çevik yapısıyla dikkat çeken Sacha Boey, hücum bindirmeleriyle ön plana çıkıyor.Galatasaray'ın kadrosunda önemli yer tutan yıldız futbolcu, performansıyla Avrupa ekiplerinin radarına girdi.DEVLER PEŞİNDE!
    Real Madrid ve Liverpool, yükselen grafiğiyle göz dolduran genç oyuncuyu transfer listesine dahil etti.Galatasaray yönetiminin Sacha Boey'u elinden kolay bırakmaya niyeti yok.GALATASARAY'IN TALEBİ 15 MİLYON EURO!
    İtalyan sitesi TuttoMercatoWeb'te yer alan habere göre; Galatasaray, Sacha Boey'a 15 milyon euro'luk değer biçti.22 yaşındaki futbolcunun sarı-kırmızılılardaki sözleşmesi 2025 yılında sona erecek
#15.10.2022 08:36 0 0 0
  • Galatasaray deplasmanda Kayserispor'la karşılaşacak! İşte Okan Buruk'un 11'i
    Son dakika Kayserispor Galatasaray maçı haberleri: Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray deplasmanda Yukatel Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Geçtiğimiz haftayı bay geçen sarı-kırmızılılar zorlu mücadelede rakibini mağlup ederek çıkışını sürdürmek istiyor. İşte Okan Buruk'un sahaya süreceği ilk 11...



    Süper Lig'de geçen haftayı 'bay' geçen Galatasaray, 10. hafta mücadelesinde deplasmanda Yukatel Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak maçı hakem Arda Kardeşler yönetecek. Son olarak 1 Ekim'de maça çıkan Aslan, önceki hafta Adana Demirspor deplasmanından 0-0'lık skorla ayrılmıştı. Sarıkırmızılı takım ligde 6 haftadır yenilmiyor. Bu sezon tek yenilgisini GZT Giresunspor karşısında alan Cimbom, sonrasında 4 galibiyet ve 2 beraberlik elde etmeyi başardı.

    KANATLARDA RADİKAL DEĞİŞİM

    Formsuz Kerem ve Yunus'u yedek bırakmayı düşünen Okan Buruk, 3 yerli hakkından 1'ini sol beke kullanacak. As takımla çalışan Kazımcan, Kayseri'de savunmanın solunda görev yapacak. Kanatta Barış Alper'i oynatacak Buruk, Mata veya Rashica'ya da şans vererek büyük bir değişime imza atacak. Kanatlardaki soruna da çözüm bulunmuş olacak.

    DIŞ SAHADA 13 PUAN ALDI

    Dış sahada 5 maça çıkan G.Saray, yenilgi yüzü görmedi. 3 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Süper Lig'de topladığı 17 puanın 13'ünü dış sahada aldı. Kayseri ise iç sahada 4 maçta 3 galibiyet ve 1 yenilgi yaşadı. Sakat ya da cezalısı olmayan Aslan'da Kerem ise ceza sınırında.

    KAYSERİSPOR GALATASARAY MUHTEMEL İLK 11'LER

    KAYSERİSPOR: BİLAL, ONUR, HOSSEİNİ, KOLOVETSİOS, CAROLE, CAMPANHARO, RAMAZAN, KEMEN, MENSAH, CARDOSO, GAVRANOVİC

    GALATASARAY: MUSLERA, BOEY, NELSSON, ABDÜLKERİM, KAZIMCAN, TORREİRA, MİDTSJÖ, B. ALPER, MERTENS, MATA (RASHİCA), İCARDİ

    SİFTAH PEŞİNDE

    Napoli'den transfer edilen Dries Mertens, G.Saray formasıyla ligde skora katkı yapamadı. Adana Demirspor maçında da direği aşamayan Belçikalı oyuncu, şanssızlığını kırmak istiyor. Kayserispor karşısında hücumdaki etkili gol ayaklarından olacak Mertens, bay geçilen haftada yapılan idmanlarda göz doldurdu. Gol ve asistleriyle Okan Buruk'un gözüne girdi.

    ICARDI SAHADA

    G.Saray'ın Arjantinli yıldızı Mauro İcardi, ligde son oynanan Adana Demirspor mücadelesinde kadroda yoktu. Sakatlığını atlatan ve takımla çalışan 29 yaşındaki oyuncunun, Kayseri deplasmanında ilk 11'de olması bekleniyor. Teknik Direktör Okan Buruk, İcardi ile yaptığı son görüşmede kendisine güvenini dile getirerek oyuncuya maç öncesi moral aşıladı.

    KAZIMCAN İLK MAÇINDA

    Sezon başında Altay takımından kadroya katılan Kazımcan Karataş, sarıkırmızılı formayla ilk kez 11'de sahaya çıkacak. Daha önce 2. haftada oynanan Giresunspor maçında sonradan oyuna dahil olan 19 yaşındaki oyuncu, 12 dakika sahada kalmıştı. Kazımcan sol bekte formayı kapmayı başardı.

    ÜÇ İSME KESİK

    Kayserispor maçının kadrosunda 3 oyuncu yer almadı. Performansıyla eleştirilen Van Aanholt, henüz sarı-kırmızılı formayı giymeyen Mathias Ross ve bu sezon hiç kadroya giremeyen Emre Taşdemir, Kayserispor mücadelesinde olmayacak.
#15.10.2022 09:50 0 0 0
  • Galatasaray Antrenman Raporu | 17 Ekim Pazartesi



    Galatasaray Futbol Takımı, Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda GMG Kastamonuspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla başladı.

    Dinamik ısınmayla başlayan idman, üç grup halinde 5’e 2 pas çalışmasıyla devam etti. Teknik direktörümüz Okan Buruk yönetimindeki antrenman, geniş alanda pas çalışmasının ardından çift kale maçla sona erdi.

    Galatasaray Futbol Takımı, yarın saat 17.30’da yapacağı antrenmanla GMG Kastamonuspor maçı hazırlıklarını tamamlayacak.
#17.10.2022 15:51 0 0 0
  • Medya Bilgilendirme | Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur’un Basın Toplantısı



    Galatasaray Haberleri

    Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Sayın Erden Timur, 20 Ekim 2022 Perşembe günü saat 15.00'te Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu Basın Toplantı Odası'nda gündeme dair basın açıklaması yapacaktır.

    Basın toplantısını takip etmek isteyen basın mensuplarının 20 Ekim 2022 Perşembe günü saat 12.00’ye kadar gsmedia@galatasaray.org e-posta adresine akreditasyon taleplerini iletmeleri gerekmektedir.
#19.10.2022 18:01 0 0 0