Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek

Son güncelleme: 30.01.2023 14:03
  • Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek




    Bu börek çok basit gibi görünse de lezzeti gerçekten sizi şaşırtacak, çok lezzetli!



    Hazırlanma Süresi : 15 dakika
    Pişirme Süresi : 15 dakika
    Kaç Kişilik: 4 Kişilik

    Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek için
    Malzemeler

    200 gram dana sucuk
    1 adet domates
    2 adet kapya biber
    2 adet yeşil biber
    1-2 adet yufka (1,5 adet yufka kullanıldı)
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    1 çay kaşığı karabiber
    2 adet yumurta
    1,5 su bardağı galeta unu
    3 yemek kaşığı sıvı yağ (iç harç için)
    1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
    1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar

    Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek

    3 yemek kaşığı yağı tavaya döküyoruz. Orta ateşe alıyoruz.
    Öncelikle kapya biberleri 3 dakika pişiriyoruz.
    Sonrasında yeşil biberleri atıp 3 dakika daha pişirip yarım ay şeklinde kesilen sucukları atıyoruz. 5 dakika da böyle pişiriyoruz.
    Sonrasında domatesi ekleyip 5 dakika da domateslerle beraber pişiriyoruz.
    Tuz, kırmızı pul biber ve karabiberini atıp karıştırıyoruz.
    Altını kapatıp 5 dakikada soğuyup dinlendiriyoruz.
    1 yufkayı 8 eşit parçaya bölecek şekilde kesiyoruz.
    Yufkanın içine 2 yemek kaşığı kadar sucuklu harç koyuyoruz.
    1 tatlı kaşığı kadar da kaşar koyuyoruz. İsteyen daha çok da koyabilir. Fakat kaşarı fazla atmamanızı öneririm pişirirken akabilir.
    Börekleri sarıp çırpmış olduğumuz yumurtaya buluyoruz ve ardından galeta ununa buluyoruz.
    1 su bardağı sıvı yağı tavada iyice kızdırıyoruz.
    Börekleri kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
    Yanında güzel bir demli çay ile servis edebiliriz. Afiyet olsun.
    Not: bizim iç harçtan 12 adet çıkıyor. Bu da 1,5 yufka eder.
#30.01.2023 14:03 0 0 0