Yufka Çanağında Mozarella Salatası

Son güncelleme: 25.08.2007 15:18
  • noimage
    Malzemeler:

    1 adet yufka
    125 g mozarella
    1 adet sivri biber
    1 adet yeşil soğan
    1 adet domates
    1 diş sarımsak
    Sıvıyağ
    Tuz
    Yapılışı:

    1. Önce yufka çanaklarını hazırlayın. Yufkayı tezgaha serip 12X12 cm'lik kareler kesin. Muffin kalıbınıza veya ısıya dayanıklı sufle kaplarınıza yufkaları 2′şer kat olacak şekilde koyun. Ortasına küçük yağlı kağıt parçası yerleştirin ve ağırlık yapması için çiğ nohut koyun.

    2. Bu şekilde 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kızardıktan sonra dikkatlice nohutları ve yağlı kağıt parçalarını çıkarın. (Yufkaların kenarları kırılıyor, dikkatli olun.)

    3. Mozarella peynirini, sivri biberi, yeşil soğanı ve domatesi (sulu kısımlarını doğramayın) küçük küpler halinde doğrayın.

    4. Sıvıyağ, ezilmiş sarımsak ve az tuz ekleyip karıştırın. Yufka çanaklarının içine doldurun. Üzerini kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz.

    Not: Yufka çanaklarının içine rus salatası, kısır, kuskus salatası gibi değişik salatalar koyabilirsiniz. Dilerseniz mevsim meyvelerinden salata yapıp üzerine krema veya çikolata sosu döküp tatlı olarak da servis yapabilirsiniz.
#02.08.2007 13:12 0 0 0
  • cok guzel gozukuyor ellerine, emegine saglik SU PERISI
#03.08.2007 20:47 0 0 0
  • off olsada yesem şimdi çayla beraber
#03.08.2007 21:32 0 0 0
  • ellerine sağlık
#25.08.2007 15:18 0 0 0