Michael Jackson

Son güncelleme: 28.06.2010 15:59
  • Michael Jackson Biyografi - Michael Jackson Hakkında - Michael Jacksonın Hayatı - maykıl ceksın hayatı - maykıl ceksın şarkıları

    Michael Jackson (29 Ağustos 1958, Gary, Indiana) ABD'li pop şarkıcısı.
    Bir numara olan şarkı sayısı:18
    Dünyada milyonlarca hayranı olan Michael Jackson "Pop'un Kralı" olarak adlandırılır. 29 Ağustos 1958'de Gary, Indiana'da doğmuştur
    Michael Jackson'ın kökeni Afrikalıdır. Ama aynı zamanda Cherokee kökenlidir.

    Babası Joseph, Michael Jackson'ın müzik ve dansa olan ilgisini fark edince, vaktini ve gücünü onun eğitimine ve gelişimine harcadı. 9 kardeş olan Jackson ailesinden Michael, Marlon, Tito, Jermaine, Jackie "Jackson 5" grubunu oluşturdular. Müzik kariyerine 7 yaşındayken bu gruba solisti olarak başladı. Bir yıl içinde Jackson kardeşler şarkılarını ve danslarını Harlem, New York'a taşıdılar. Apollo tiyatrosu'nda sahne alan Jackson 5 amatör şov yarışmasında birincilik ödülünü aldı. 1969 yılına kadar Jackson 5 konserlere ve gece şovlarına devam etti. Dönemin en başarılı r&b plak şirketi olan Motown'un kurucusu Berry Gordy'nin Jackson 5 grubunu dinlemesi ile grubun önü açıldı. Beatles'tan sonraki en hızlı çıkışı yakalayan Jackson 5 yaptıkları albümler ile ilgi gördü. I Want You Back, ABC, The Love You Save ve I'll Be There'billie jean' listelerde 1 numaraya çıkan hitler oldu.


    Michael Jackson Resimleri

    Michael Jackson öldü
#22.08.2007 20:20 0 0 0
  • verdigin bilgiler icin tesekkurler
#23.08.2007 10:37 0 0 0
  • noimage

    noimage

    noimage
#28.08.2008 20:21 0 0 0
  • Şimdilerde pek gözönünde olmasa da hala milyonlarca hayranı olan,
    solo kariyerine 1971'de başlayan Jackson, "tüm zamanların en çok satan sanatçısı", "dünyada şimdiye kadar en çok ödüllendirilen sanatçı" ve "şov dünyası tarihindeki en popüler sanatçı" ilan edilmişti.
#28.08.2008 20:21 0 0 0
  • Michael Jackson öldü

    Los Angeles Times gazetesi, yerel yetkililer ve polise dayanarak, ünlü pop yıldızı Michael Jackson'ın öldüğünü bildirdi. Fransız haber ajansı AFP ve İngiliz BBC World de ünlü yıldızın öldüğünü ileri sürdü. Öte yandan CNN International Televizyonu ise Jackson'ın kalp krizi geçirerek komaya girdiğini ve durumunun kritik olduğunu duyurdu.

    İnternet sitesi TMZ:com'daki haberde bugün yerel saatle öğleden sonra kalp krizi geçiren Jackson'ın evine giden acil servis görevlileri eve ulaştığında, ünlü yıldızın nabzının atmadığı ve bütün çabalara rağmen hayata döndürülemediği belirtildi.

    "Görevliler eve ulaştığında Jackson'ın öldüğü belirtilirken", hastanede de ünlü yıldızın hayata döndürülmeye çalışıldığı, ancak bütün çabalara rağmen tepki vermediği belirtildi.

    AP'nin haberine göre ise Los Angeles Times gazetesi, Jackson'ın hastaneye ulaştırıldığında "nefes almadığını" yazdı.

    Sanatçının babası, oğlunun sağlık durumu ile ilgili bilgi vermemekle beraber, "Las Vegas'tayım. Ama Los Angeles'daki kişiler beni aradılar ve Michael'in hastaneye götürüldüğünü söylediler. Annesi hastaneye gidiyor" dedi.

    Michael Jackson'un hayatı

    Tam adı Michael Joseph Jackson olan dünyanın en ünlü pop şarkıcısı Michael Jackson, 29 Ağustos 1958'de Amerika'nın Indiana kentinde dünyaya geldi. Birbirinden yetenekli kardeşleriyle birlikte olduğu "Jackson 5"ın en küçük üyesi olan Michael Jackson, 70'lerin en popüler şarkıcı starlarından biri; yalnızkense 80'lerin en büyük pop starıydı.

    Michael Jackson, Jackson 5'dayken belki de tek ilgi odağıydı. 11 yaşındayken Motown etiketiyle tek başına çıkış yaptığı zaman kazandığı başarı inanılmazdı; ardı ardına gelen dört, bir numara hit'lerinden ilki 'I Want You Back' ile solo bir sanatçı olarak göze batmaya başladı ve asıl başarısını 1971'deki 'Got to Be There' ile yakaladı. Ardından 1972 tarihli yenilenmiş 'Rockin' Robin' ve 'Ben' geldi.

    Michael Jackson ve Jackson 5, 70'lerin başında düşüşe geçti, grup Epic'e geçti. Jackson geçici olarak solo kariyerini iptal ederek ismi "Jacksons" olarak değişen grubun liderliğine soyundu. Grup kendi birikimi ve materyalini kullanarak eski popülerliğini kısa sürede kazandı. Jackson 1979 solo kariyerine hislice söylenmiş, olgun dans şarkıları derlemeleri 'Off the Wall' ile geri döndü; 'She's Out of My Life', 'Don't Stop 'til You Get Enough'. Bu çalışmalar daha önceki grup ve solo çalışmalarını da geride bırakıp dört tane bir numara hit'i çıkarttı.

    Jackson, tekrar Jacksons'la kayıt yapmaya ve turneye çıkmaya başladı, ancak bir sonraki solo albümü 1982'deki 'Thriller' müzikal bir fenomen oldu. Tüm zamanların en büyük albümlerinden biri olan albüm; sadece Amerika'da 20 milyon sattı ve yedi Top 10 hit'i çıkardı. Açıkça Jackson kendi kardeşlerini geçmişti, ama onlarla bir albüm daha yaptı ve 1984'te turneye çıktı.

    Bir sonraki albümü 'Bad' 1987 yılında çıktı. Amerika'da altı milyon satan albümün çıkışının hemen ardından Jackson, albümü destekleyen bir dünya turnesine çıktı. Albümden çıkan yedi single'dan altısı Top 10 hit'i olurken bunlardan sadece beş tanesi bir numaraya kadar yükselebildi.

    ÇOCUK TACİZİ

    1991'de Michael Jackson büyük bir reklam / tanıtım kampanyasıyla gelen 'Dangerous'la geri döndü. 1992 yılının ortalarına doğru yaklaşık dört milyon satan albümden 'Black and White', 'Remember the Time', 'In the Closet' ve 'Jam' gibi hit'ler çıktı. Jackson, bu albümün arkasından ikinci dünya turuna çıktı. 1992'de Avrupa'da başlayan turne 1993 yılına kadar sürdü. Hakkınca onlarca kirli dedikodu çıkmasına rağmen Jackson'ın kariyeri hep temiz kaldı. 1993'e kadar imajında büyük hasarlar oldu. Jackson çocuk taciziyle suçlandı, ancak tüm iddiaları reddeden Jackson, 1994'e kadar tüm bu davalardan kurtulamadı.

    Mahkemenin ardından 1994'te 'History' üzerine çalışmalarına başlayan Jackson, 20 Haziran 1995 günü bir yeni albüm, bir de greatest hits'ten oluşan derlemeyi piyasaya dürdü. Yine aynı yıl, Mayıs 1994'te gelmiş geçmiş en ünlü rock efsanesi kabul edilen Elvis Presley'nin kızı Lisa Marie Presley ile evlenen Jackson, bu evliliğini ancak 19 ay sürdürebildi ve çift, 1996 yılının başında ayrıldı.

    1996 yılında 'History' adlı albümünün tanıtımı için dünya turnesine Jackson, 1997 yılında da konserlerine devam etti. Bu sırada ''Blood on the Dancefloor - HIStory in the Mix' adlı albümünü piyasaya sürdü ve bu kasette 5 yeni şarkı ve 8 remix yer aldı. Albüm kısa sürede Avrupa'da 1 numara oldu ve en çok satan remix albümü oldu. Çocuk taciz suçlamaları ve bu taciz suçlamalarındaki medyanın yoğun baskısı, Debbie Rowe ile sürpriz ikinci evliliği yapması bile onun, hayranlarının kalbindeki "Pop'un Kralı" unvanını yok edemedi.

    2001 yılında otuzuncu sanat yılını kutlayan Jackson, yine aynı yıl, uzun süren sessizliğini 'Invincible' adlı albümüyle bozdu. Fakat Jackson'un bu albümü dünya çapında eski albümlerine göre pek beğenilmedi. Jackson, evlat edindiği 2 çocuğuyla birlikte hayatına ve stüdyo çalışmalarına devam ediyordu.
#26.06.2009 00:50 0 0 0
  • bildigim kadari ile musluman olmus idi

    ALLAH rahmet eylesin
#26.06.2009 07:38 0 0 0
  • Jackson, kariyeri boyunca 13 kez Grammy ödülüne layık görüldü ve gerek satış rakamlarıyla, gerekse aldığı ödüllerle müzik dünyasında tüm zamanların en başarılı isimlerinden biri olarak tarihe ismini yazdırdı.


    noimage


    Pop müziğinin kralı olarak gösterilen ve Elvis Presley gibi genç yaşta ölen Michael Jackson, henüz çocukken tanıştığı şöhreti, hem müzik dünyasına kazandırdıklarıyla, hem de hakkında çıkan skandal haberlerle sürekli gündemde kaldı.

    Şöhret basamaklarını 1970'li yılların başında çıkmaya başlayan Jackson, kariyeri boyunca 13 kez Grammy ödülüne layık görüldü ve gerek satış rakamlarıyla, gerekse aldığı ödüllerle müzik dünyasında tüm zamanların en başarılı isimlerinden biri olarak tarihe ismini yazdırdı.

    Jackson, 14 şarkıyı müzik listelerinde bir numaraya taşıdı ve albümlerinin neredeyse 750 milyondan fazla kopyası satıldı.


    Sanatçının liste başı olan şarkıları şöyle:

    "Ben" - 1972

    "Don't Stop 'Til You Get Enough" - 1979

    "Rock With You" - 1980

    "The Girl Is Mine" 1982

    "Beat it" - 1983

    "Billie Jean" - 1983

    "Say Say Say" - 1983

    "Bad" - 1987

    "I Just Can't Stop Loving You" - 1987

    "The Way You Make Me Feel" - 1987

    "Dirty Diana" - 1988

    "Man In The Mirror" - 1988

    "Black Or White" - 1991

    "You Are Not Alone" - 1995

    "Dangerous" - 1991




    michael jackson grammy ödülü liste başı meşhur şarkı parça video bad ben rock with you black or white you are not alone
#26.06.2009 11:16 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • insaallah Müslüman olarak vefaat etmistir, ALLAH günahlarini affetsin
#26.06.2009 11:17 0 0 0
  • noimage


    çocuklar için yaptırdığı evi....

    Bu evde yaşayan bir çocuk kanserden kurtuldu. sonrada M.Jackson'a karşı cinsel taciz suçlamasında bulundu.
#26.06.2009 18:34 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Michael Jackson cenazesi - Michael Jackson son hali - Michael Jackson öldü


    noimage


    noimage

    noimage

    noimage
#26.06.2009 22:04 0 0 0
  • Müzik Ödülleri


    2006

    Dünya Müzik Ödülleri
    Elmas Ödülü

    Guiness Rekorlar Kitabı
    Michael’a kırdığı 8 dünya rekoru sebebiyle kazandığı sertifikalar kendisine takdim edilmiştir.

    MTV Video Music Awards (Japonya)
    Efsane Ödülü

    2004

    Yardımseverlik Ödülü
    AIDS ile mücadele kapsamında verdiği destekten dolayı, Afrika büyükelçisi tarafından Washington’da Michael’a yardımseverlik ödülü verilmiştir.

    2003

    BMI (Broadcast Music Incorporated)
    En iyi şarkı: 'Butterflies'

    Şehir Anahtarı takdimi:
    Mj kendi doğduğuı yer olan Gary, Indiana’ya yaptığı ziyaret esnasında belediye başkanı tarafından “şehir anahtarı” ile onurlandırıldı.

    Şehir Anahtarı takdimi:
    Aynı şekilde Las Vegas şehri anahtarı da belediye başkanı tarafından Michael’a sunulmuştur.

    Teklik Gücü Ödülü
    Hayatboyu Başarı Ödülü

    Radio Music Awards
    Yardımseverlik Ödülü: Michael bu ödülü alan ilk kişidir.

    2002

    Amerikan Müzik Ödülleri
    Yüzyılın Sanatçısı Ödülü

    Bambi Ödülleri
    Milenyumun Pop Sanatçısı

    Billboard Ödülleri
    Özel Billboard Ödülü: Thriller’ın 20. yılı şerefine özel ödül

    Celebrate the Magic Foundation:
    Sihirli Hayat Ödülü: Michael bu kurum tarafından, “Dünya’yı güzelleştirdiği ve çocuklar ile insanlığa yardımcı olduğu için” kendi şahsına münhasır bu özel ödül ile onurlandırılmıştır.

    NAACP Image Awards:
    En beğenilen klip: 'You Rock My World'
    En beğenilen TV Özel Programı: 30. Sanat yılı kutlamaları.
    En beğenilen TV Özel Programı Performansı: 30. Sanat yılı kutlamaları.

    NRJ Awards: (Fransa)
    En iyi Ulular arası erkek şarkıcı ödülü

    Şarkı sözü yazarları Hall of Fame’i;
    En iyi şarkı yazarlarının dahil edildiği bu oluşuma MJ da kabul edilmiştir.

    2001

    KISS-FM:
    Hayatboyu Başarı Ödülü

    Michael Jackson Day 10 Award:
    Adrian Grant tarafından Michael’a hayranları önünde sunulan özel bir ödül

    NASDAQ:
    MJ, NASDAQ şefi tarafından özel bir ödül ile onurlandırılmıştır.

    Rock and Roll Hall of Fame Kabulü:
    Michael, Rock and Roll Hall of Fame’e 1997’deki Jackson5 grubu ile katılmasından sonra 2001’de de solo olarak kabul edilmiştir.

    Dünya Ödülleri
    Dünya Sanat ÖdülüMichael Jackson, dünya barışı için gösterdiği çaba ve uğraşları sebebiyle bu ödül ile onurlandırıştır.

    2000

    G&P Foundation Angel Ball:
    Umut Meleği Ödülü (Kanserle mücadele için verdiği destekten dolayı)

    Dünya Müzik Ödülleri
    Milenyumun en çok satan Erkek Pop Sanatçısı

    1999

    Ebony Dergisi
    20. yy’ın en önemli 100 siyahi insanlarından biri.

    Entertainment Weekly
    Son 50 yılın en büyük 8. Şovmeni

    Recording Industry Association od America (RIAA)
    HIStory’ye RIAA tarafından 7 Platinyum sertikası verildi.

    Entertainment Weekly Anketi
    En iyi solo sanatçı.
    En iyi Grup ( The Jacksons)
    Daha çok değer hakeden sanatçı/grup: MJ
    En iyi albüm: Thriller
    En iyi şarkı: Billie Jean
    En iyi klip : Thriller

    Lifetime Achievement Award
    Namibya kıralı tarafından Michael’a Güney Afrika’da takdim edildi.

    Diamond Award
    Bir albüm yada single’ın Amerika satışları 10 milyonu geçtiği için verilen ödül.

    CD-First Internet Anketi
    90ların en büyük Pop sanatçısı

    Bollywood Awards
    Dünya yardımseverlik ödülü

    Internet Worldwide Top 100 Male Stars
    1. Erkek yıldız.


    CNN Internet Anketi
    Tüm zamanların en iyi klibi: Thriller


    1998

    VH1 Anketi
    Tüm zamanların en iyi klibi :Thriller

    Puls Denmark Music TV Program Viewer (Anket)
    En iyi yabancı erkek şarkıcı (1997 Tarihlin ankete göre)
    Yılın en iyi şov organizasyonu (1997 Tarihlin ankete göre)

    Bravo Dergisi
    Silver Otto Ödülü

    Mix Dergisi readers’ (Anket)
    En önemli olay – MJ’nın Parken Stadyumu Konseri
    En iyi yabancı erkek şarkıcı
    En iyi şarkıcı
    En iyi giyinen ikinci şarkıcı
    En iyi üçüncü yabancı albüm. BOTDF


    Billboard "Hot 100" Singles Listesi
    En çok 1 numaraya sahip erkek sanatçı (13)


    1997

    Bob Fosse Ödülleri
    En iyi klip kareografisi : Ghosts


    Bravo Dergisi
    Silver Otto Ödülü
    En iyi Albüm HIStory
    En iyi Şov
    En güzel görünen üçüncü şarkıcı

    Rock and Roll Hall of Fame
    Jackson 5 Hall of Fame ilan edildi.

    Popcorn Dergisi Ödülleri
    En iyi Erkek Vokalist

    Brezilya TVZ Video Ödülleri
    Uluslar arası en iyi klip : BOTDF

    Hollanda Müzik Endüstrisi Ödülleri
    En iyi erkek sanatçı
    En iyi canlı organizsayon

    Live! Dergisi (anket)
    En değerli erkek sanatçı
    Eğlence dünyasının Efsanesi


    1996

    World Music Awards
    En çok satan erkek sanatçı
    En çok satan albüm, Thriller
    Yılın en çok satan sanatçısı
    En çok satan Amerikalı sanatçı
    En çok satan R & B sanatçısı

    İrlanda Müzik Ödülleri
    En iyi uluslar arası sanatçı - HIStory


    Brit Awards
    Jenerasyonun Sanatçısı Ödülü

    Le Film Fantastique – Fransa Film Ödülleri
    Yılın en iyi klibi – Earth Song

    Danimarka Grammy Ödülleri
    En iyi uluslar arası sanatçı
    En iyi uluslar arası albüm - HIStory

    Genesis Ödülleri
    1995 Doris Günü Müzik Ödülü (Müzik ve hayvan sevgisini birleştiren çalışması Earth Song dolayısıyla )

    Bravo Dergisi
    Altın Otto Ödülü
    Platinyum Otto Ödülü – Hayat boyu başarı ödülü( Michael bu ödülü alan ilk kişidir)
    En iyi Albüm – HIStory
    En iyi Erkek sanatçı
    En iyi Şarkıcı
    En iyi Organizasyon

    Hong Kong Hit Radio
    En iyi uluslar arası sanatçı
    Yılın en iyi şarkısı – You are not Alone

    1995

    MTV Video Müzik Ödülleri
    En iyi dans kilibi – Scream
    En iyi Kareografi – Scream
    En iyi sanat yönetimi – Scream

    Popcorn Dergisi
    Onyılın sanatçısı ödülü
    Yılın en iyi erkek vokalisti

    BET Hall of Fame Ödülleri
    Michael bu ödülü alan ilk sanatçı oldu.

    Billboard Music Awards
    Özel “Hot 100” Ödülü

    Bravo Dergisi
    Alton Otto Ödülü

    Brezilya TVZ Video Ödülleri
    Yılın en iyi erkek sanatçısı

    Avrupa MTV Müzik Ödülleri
    Yılın en iyi erkek sanatçısı

    Poprocky Dergisi
    Yılın En iyi vokalisti

    Smash Hits Anketi
    En iyi Erkek Sanatçı

    1994

    Çocukların Seçimi Ödülleri
    Çocukları koruma Ödülü

    Crenshew Topluluğu Gençlik ve Sanat Kurumu
    Yardımseverlik ödülü

    MTV Müzik Ödülleri
    En iyi Film Müziği – Will Tou Be There

    Smash Hits Ödülleri
    En iyi Erkek Sanatçı

    Pop Rock Dergisi
    Yılın en iyi erkek sanatçısı

    Bravo Dergisi
    Altın Otto Ödülü

    Cable Ace Ödülleri
    Beğeni toplayan Spesyal – Dangerous Bükreş Konseri- HBO Spesyali

    1993

    Guinnes Rekorlar Kitabı
    Hayat boyu başarı ödülü

    Soul Train Ödülleri
    Yılın yardımseveri ödülü
    En iyi R&B şarkısı – Remember The Time
    En iyi R&B albümü – Dangerous

    World Music Awards
    Dünya’nın en çok satan Pop sanatçısı
    En çok satan Amerikalı sanatçı
    Çağımızın en çok satan sanatçısı

    NAACP Image Ödülleri
    25. gümüş yıldönümü, Yılın Şovmeni Ödülü
    Favori klip – Black or White

    Echo Ödülleri
    Yılın uluslar arası sanatçısı

    Grammy Ödülleri
    Yaşayan Efsane Ödülü

    Amerikan Müzik ödülleri
    En iyi Pop&Rock albümü – Dangerous
    En iyi Soul/ R&B şarkısı – Remember The Time
    Albüm satışları ve Dünya çapındaki yardımseverlik adımlarından dolayı Uluslararsı sanatçı Özel Ödülü.

    Bravo Dergisi
    Altın Otto ödülü

    BMI Ödülleri
    Yılın en çok çalınan şarkıları: Black or White-Remember The Time

    1992

    Billboard Müzik Ödülleri
    1992’nin Dünya sanatçısı.
    Bir numaralı şarkı – Black or White
    Bir numaralı albüm – Dangerous
    Thriller’ın 10 yıl anısına özel ödül –Tüm zamanların en çok satan albümü


    NABOB Ödülleri
    Hayatboyu Başarı Ödülü

    Operation One To One Ödülü
    Operation One To One

    Bravo Dergisi
    Altın Otto Ödülü

    Ulusal Merit Onur Ödülü
    Ulusal Merit Onur Ödülü

    Point Of Light Ambassador
    (ABD Başkan G Bush Tarafından verilmiştir)

    1991

    Müzik Videosu Yapımcılarının ‘Hall of Fame’i
    Thriller Klibi

    MTV Ödülleri
    Video Öncüsü Ödülü “Michael Jackson Video Öncüsü Ödülü” olarak değiştirildi.

    1990

    Music Connetcion
    Son On yılın İsmi

    Sony Entertainment
    Son on yılın en çok satan sanatçısı

    Soul Train Awards
    Son on yılın Sanatçısı

    Amerikan Sinema Ödülleri
    Son on yılın Şovmeni

    BMI Ödül Başlangıcı
    “Michael Jackson Başarı Ödülü”nün ilki kendisine verilmiştir.

    Boy Scouts of America
    Yardımseverlik öncüsü

    Capital Children Museum
    Yardımseverlik Ödülü

    Grammy Ödülleri
    En iyi Klip – Leave me Alone

    Vanity Fair
    Gösteri dünyasındaki En popüler Sanatçı Ödülü

    Beyaz Saray Daveti
    Son on yılın Sanatçısı (Başkan, George Bush tarafından tanınmıştr.)


    1989

    Entertainment Tonight
    Son 10 yılnın en önemli sanatçısı.

    World Music Awards

    Hayat boyu başarı ödülü
    İzleyicilerin seçimi seçimi “Dirty Dina”
    Hall of Fame

    İngiliz Tv Endüstrisi Ödülleri
    Son 10 yılın en iyi sanatçısı.

    BPIA
    Yılın en iyi video klibi

    İngiliz Akademi, Müzik Ödülleri
    En iyi uluslar arası sanatçı

    Eleştirmenlerin Seçimi Ödülü
    En iyi video

    Cuma Geceleri Videoları
    Son on yılın en büyük sanatçısı
    Bir numaralı sanatçı

    Amerikan Dans Ödülü
    Amerikan Dans Ödülü

    Amerikan Müzik Ödülleri
    Özel Başarı Ödülü

    Billboard Ödülleri
    Bir numaralı Siyah Sanatçı
    Bir numaralı Pop-R&B albüm; BAD

    Bravo Dergisi
    Bronz Otto Ödülü

    BRE Ödülleri
    Üçlü Taçlandırma Ödülü – Pop, Rock ve Soul’un Kralı
    Yılın Ödülü

    TV Show (İngiltere)
    80lere veda ödülü

    Vanity Fair
    Son on yılın en iyi sanatçısı

    Video Yazılımı Satıcıları Birliği
    En beğenilen video – Moonwalker

    Soul Train Ödülleri
    Birinci geleneksel Sammy Davis Jr. Ödülü
    Heritage Ödülü
    Çağdaş R&B sanatçı

    NUC
    Yardımseverlik Ödülü


    Gardner Sokağı İlkokulu
    İsim değiştirilerek en çok ün kazanan okul “MJ Auditorium”

    MTV Ödülleri
    Video Öncüsü Ödülü
    Dünya tarihinin en ünlü videosu – Thriller


    Halkın Seçimi Ödülleri
    En beğenilen Klip – Smooth Criminal

    Rolling Stone Dergisi
    Son on yılın en iyi klibi – Thriller

    Cashbox
    Video Öncüsü

    BET
    “Bad” turnesi başarısı için özel ödül

    Forbes
    Yılın bir numaralı sanatçısı

    1988

    New Yor k Times - Best Seller Listesi
    Yılın En çok satan kitabı, - Michael Jackson Otobiyografisi – Moonwalker

    Soul Train Ödülleri
    Yılın en iyi R & B albümü - BAD
    Yılın en iyi erkek sanatçısı

    UNCF
    Frederick D. Patterson Ödülü
    Fisk Üniversitesi – Humane Letters branşında Fahri Doktora

    NAACP Image Ödülleri
    Leonard Carter Yardımseverlik Ödülü
    En iyi erkek sanatçı – Bad Single’ı
    En iyi albüm – BAD

    Billboard Ödülleri
    En iyi siyahi sanatçı
    Yılın en beğenilen sanatçısı
    1988’in en iyi canlı performansı
    Blue & Soul Ödülü

    Wembley Stadyumu
    Rekor kıran “7 kapalı gişe” stadyum konseri

    Ebony Dergisi
    Amerikan Siyahı Başarı Ödülü

    Forbes
    Yılın bir numaralı sanatçısı

    Bravo Dergisi
    Altın Otto Ödülü

    Cable Ace Ödülü
    En beğenilen müzikal kurgu :
    MJ The Legend Continues (Motown on Showtime)

    Guild Hall Party
    En iyi klip yapımı

    American Müzik Ödülleri
    En beğenilen Soul –R&B Single’ı


    1987

    İsveç
    "Aftanbladet" okuyucu anketi ;
    1987’nin en iyi ses sanatçısı

    Bravo Dergisi
    Gümüş Otto Ödülü

    1986

    Guinness Rekorlar Kitabı
    Tarihteki en yüksek promosyon anlaşması;
    Pepsi ile 15 Milyon $.

    Grammy Ödülleri
    Yılın en kayıtı ; We are the world
    Yılın şarkısı ; We are the world
    En iyi süpergrup Performansı ; We are the world
    En iyi kısa klip

    American Müzik Ödülleri
    Minnettarlık Ödülü
    Yılın şarkısı - We are the world

    Halkın Seçimi Ödülleri
    En iyi Şarkı - We are the world


    1985

    Guinness Rekorlar Kitabı
    Tüm zamanların en çok satan albümü – Thriller

    Hollywood Walk Of Fame
    Walk of fame yıldızı

    Grammy Ödülleri
    Michael bu yıl adaylıkları ve aldığı ödüllerle rekor kırmıştır.
    12 farklı dalda aday olduğu ödüllerden 8’ini kazanmıştır;

    Yılın albümü – Thriller
    Yılın kayıtı – Beat It
    En iyi erkek pop performansı
    Yılın yapımcısı – Q Jones ile birilikte; Thriller
    En iyi erkek Rock vokali performansı – Beat It
    En iyi erkek R&B vokali performansı – Bilie Jean
    En iyi R & B şarkısı – Billie Jean
    Çocuklar için yapılan en iyi kayıt; MJ anlatımı ile “E.T. Albümü”

    Kanada Siyahi Müzik Ödülleri
    En iyi erkek şarkıcı
    Yılın şovmeni
    En iyi uluslararası albüm – Thriller
    En iyi uluslar arası şarkı – Billie Jean

    American Müzik Ödülleri
    Özel Merit ödülü
    En iyi Pop/Rock albümü –Thriller
    En iyi Soul/R&B albümü – Thriller
    En iyi Soul/R&B erkek sanatçı
    En iyi Pop/Rock erkek sanatçı
    En iyi Pop/Rock şarkısı –Billie Jean
    En iyi Pop/Rock videosu – Beat It
    En iyi Soul/R&B videosu – Beat It

    MTV Ödülleri
    İzleyicilerin Seçimi –Thriller
    En iyi Video – Thriller
    En iyi Kareografi – Thriller

    Halkın Seçimi Ödülleri
    Yılın en iyi şovmeni
    Yılın en iyi klibi – Thriller

    Hotel Royal Plaza
    37 Altın ve Platinyum Disk Takdimi

    Başkanlık Özel Başarı Ödülü
    Amerikan Başkanı Ronald Regan tarafından Michael’a verilen bu ödülün sebebi;
    alkollü araç kullandırmamayı amaçlayan reklamlarda Beat It şarksının çalınmasıdır.

    1985 Platinyum Disk Ödülü
    Thriller dolayısyla İngiltere’de verilmiştir.

    NARM
    Müzik Armağanı Ödülü
    En çok satan albüm – Thriller
    En çok satan single – Billie Jean
    En iyi Home Video – The making of Thriller

    NAACP Image Ödülleri
    H. Claude Hodson – Özgürlük Madalyası

    Ebony Dergisi
    Ebony Dergisi Ödülü

    Billboard Ödülleri
    En iyi Albüm

    American Müzik Ödülleri
    En iyi Klip
    En iyi Home Video

    1984

    Guinness Rekorlar Kitabı
    Tüm zamanların en çok satan albümü – Thriller

    Hollywood Walk Of Fame
    Walk of fame yıldızı

    Grammy Ödülleri
    Michael bu yıl adaylıkları ve aldığı ödüllerle rekor kırmıştır.
    12 farklı dalda aday olduğu ödüllerden 8’ini kazanmıştır;

    Yılın albümü – Thriller
    Yılın kayıtı – Beat It
    En iyi erkek pop performansı
    Yılın yapımcısı – Q Jones ile birilikte; Thriller
    En iyi erkek Rock vokali performansı – Beat It
    En iyi erkek R&B vokali performansı – Bilie Jean
    En iyi R & B şarkısı – Billie Jean
    Çocuklar için yapılan en iyi kayıt; MJ anlatımı ile “E.T. Albümü”

    Kanada Siyahi Müzik Ödülleri
    En iyi erkek şarkıcı
    Yılın şovmeni
    En iyi uluslararası albüm – Thriller
    En iyi uluslar arası şarkı – Billie Jean

    American Müzik Ödülleri
    Özel Merit ödülü
    En iyi Pop/Rock albümü –Thriller
    En iyi Soul/R&B albümü – Thriller
    En iyi Soul/R&B erkek sanatçı
    En iyi Pop/Rock erkek sanatçı
    En iyi Pop/Rock şarkısı –Billie Jean
    En iyi Pop/Rock videosu – Beat It
    En iyi Soul/R&B videosu – Beat It

    MTV Ödülleri
    İzleyicilerin Seçimi –Thriller
    En iyi Video – Thriller
    En iyi Kareografi – Thriller

    Halkın Seçimi Ödülleri
    Yılın en iyi şovmeni
    Yılın en iyi klibi – Thriller

    Hotel Royal Plaza
    37 Altın ve Platinyum Disk Takdimi

    Başkanlık Özel Başarı Ödülü
    Amerikan Başkanı Ronald Regan tarafından Michael’a verilen bu ödülün sebebi;
    alkollü araç kullandırmamayı amaçlayan reklamlarda Beat It şarksının çalınmasıdır.

    1985 Platinyum Disk Ödülü
    Thriller dolayısyla İngiltere’de verilmiştir.

    NARM
    Müzik Armağanı Ödülü
    En çok satan albüm – Thriller
    En çok satan single – Billie Jean
    En iyi Home Video – The making of Thriller

    NAACP Image Ödülleri
    H. Claude Hodson – Özgürlük Madalyası

    Ebony Dergisi
    Ebony Dergisi Ödülü

    Billboard Ödülleri
    En iyi Albüm

    American Müzik Ödülleri
    En iyi Klip
    En iyi Home Video

    Amerikan Video Ödülleri
    En iyi uzun klip
    En iyi Home Video

    Cyristal globe Ödülleri
    Albüm satışının 5 milyonu geçmesi sebebiyle verilmiştir.

    1983

    Billoard Ödülleri
    Yılın Pop albümü – Thriller
    Yılın pop sanatçısı
    En iyi siyahi albüm
    En iyi siyahi sanatçı
    En iyi pop albümü sanatçısı
    En iyi pop erkek sanatçısı
    En iyi pop albüm erkek sanatçısı
    En iyi pop single erkek sanatçısı
    En iyi siyahi albüm sanatçısı
    En iyi siyahi single sanatçsı
    Pop single sanatçısı
    Dans/Disko Sanatçısı
    Dans/Disko LP / Billie Jean
    Dans/Disko LP / Beat It

    Rolling Stone Dergisi
    Okuyucu anketi – Yılın sanatçısı
    Okuyucu anketi – Yılın Soul sanatçısı
    Okuyucu anketi – Yılın videosu – Beat It
    Okuyucu anketi – Yılın yapımcısı ( Quincy Jones ile birlikte)
    Eleştirmenler Anketi – Yılın sanatçısı
    Eleştirmenler Anketi – Yılın videosu –Beat It
    Eleştirmenler Anketi – Yılın erkek ses sanatçısı
    Eleştirmenler Anketi – Yılın soul sanatçısı

    Black Gold Awards
    En iyi erkek sanatçı
    En iyi albüm – Thriller
    En iyi single – Billie Jean
    En iyi video performansı – Beat It


    Billboard Video Ödülleri
    En iyi erkek sanatçı performansı
    En iyi klip – Beat It
    En iyi erkek sanatçı performans/kareografı – Beat It
    Şarkıya değer katan video kullanımı – Beat It
    Sanatçıya değer katan video kullanımı – Beat It

    Cashbox
    En iyi erkek sanatçı
    En iyi siyahi erkek sanatçı
    En iyi pop albüm
    En iyi siyahi albüm
    En iyi erkek single sanatçısı
    En iyi siyahi erkek single sanatçısı
    En iyi pop şarkısı – Billie Jean
    En iyi siyahi sarkı – Billie Jean


    Yılın albümü – İngiltere, Japonya, Avustralya, Hollanda
    Yılın sanatçısı – İngiltere, İtalya, Japonya
    Yılın uluslarası sanatçısı – Brezilya
    Yılın Kaydı – Yunanistan
    En iyi erkek vokalist – Japonya
    En önemli yabancı albüm – İspanya
    Yılın single’ı – Avustralya

    1981

    American Müzik Ödülleri
    En iyi Soul/R&B albümü –Off The Wall
    En iyi erkek vokalist – Soul/R&B

    Cashbox
    Yılın Soul albümü – Off The Wall

    BPIA
    Off The Wall

    NAACP Image Ödülleri
    En iyi grup - The Jacksons

    1980

    Hollywood Walk of Fame
    The Jacksons adına yıldız takdimi

    American Müzik Ödülleri
    En iyi Soul erkek sanatçı
    En iyi Soul albüm – Off The Wall
    En iyi Soul Single’ı – DSTYGI

    Grammy Ödülleri
    En iyi R&B Performansı – DSTYGI

    Billboard Ödülleri
    En iyi siyahi sanatçı
    En iyi siyahi albüm – Off The Wall

    Cashbox
    Yılın solu albümü – Off The Wall

    NAACP Imager Ödülleri
    En iyi grup – The Jacksons

    1972

    NAACP Image Ödülleri
    En iyi grup – Jackson 5

    Golden Globe Ödülü
    Ben

    Billboard Ödülleri
    Yılın en iyi single sanatçısı
    Yılın en iyi erkek sanatçısı


    ABD Parlementosu tarafından
    Jackson 5, gençlere pozitif yönde örnek teşkil ettikleri için özel şükran kazanmışlardır.

    1971

    NAACP Image Ödülleri
    Eni iyi grup – Jackson 5

    Grammy Ödülleri
    En iyi pop şarkısı – ABC



    O yasarken Efsane Olmuş Ender Sanatcılardandı..Hiç Tarışmasız O bir Efsane!!!...
#29.06.2009 20:22 0 0 0

  • Pek çoğumuz Michael Jackson'ın siyah renkli derisinin utandığı için, ilaçlarla beyazladığını zannederiz.

    Michael Jackson 1993 yılında Oprah Winfrey ile yaptığı söyleşide renginin neden değiştiğini ilk defa olarak açıklamıştı. Bütün spekülasyonlara rağmen ve söylenenin tam aksine Michael rengini açtırmadı. Onun "vitiligo" adında bir deri hastalığı var ve dünya çapındaki dermataloglar tarafından bu hastalık "Michael Jackson hastalığı" olarak da adlandırılıyor. Hastalık deriye renk veren pigmentlerin işlevlerini kaybetmesi sonucu ortaya cıkıyor. Hastalığın bilinen bir sebebi yok.

    Makyaj ve görüntü hileleriyle örtbas edilen vitiligo hastalığının belirtileri olan lekeler doğal olan fotoğraflarda seçilebiliyor

    VİTİLİGO
    Vitiligo deride renk kaybına uğramış beyaz plaklarla seyreden kronik, genelde ilerleyici kozmetik problem oluşturan bir deri hastalığıdır.


    Vitiligo deride renk kaybına uğramış beyaz plaklarla seyreden kronik, genelde ilerleyici kozmetik problem oluşturan bir deri hastalığıdır.Vitiligo alanlarında deri beyaz görünürken çevresindeki bölgeler normal renktedir ve bu bölgelerde cilde rengini veren melanositlerdeki hasar nedeniyle tüyler ve kıllardada beyazlık görülür.Renk kaybı olan bölgeler çeşitli büyüklüklerde ve değişik sınır yapıları içerebilirler.Kimi zaman bir nokta kadar küçükken,kimi zaman el ayası kadar büyük ve hatta tüm deriyi etkilemiş olabilir.
    En sık etkilenen bölgeler ise yüz, dudak, boyun, göğüs, penis, diz, dirsek ve el sırtlarıdır. Beyaz bölgeler ultraviyole ışınına karşı hassas olurlar.Güneş yanıklarından, darbelerden sonra yeni vitiligo bölgeleri gelişebilir.Vitiligo birçok hastalıklarla (diabet, anemi, kanser, tiroit bezi hastalıkları.......) beraber görülebilir.
#29.06.2009 20:33 0 0 0
  • Give thanks to Allah'' (Allah'a şükret) adındaki parçanın Michael Jackson tarafından seslendirilip seslendirilmediği bilinmiyor



    MICHAEL JACKSON'IN MÜSLÜMAN OLDUĞU İDDİASI

    Give thanks to Allah

    Give thanks to Allah,

    for the moon and the stars

    prays in all day full,

    what is and what was

    take hold of your iman

    don't give in to shaitan

    oh you who believe please give thanks to Allah.

    Allahu Ghefor Allahu Rahim Allahu yuhibo el Mohsinin,

    hua Khalikhone hua Razikhone whahoa ala kolli sheiin khadir

    Allah is Ghefor Allah is Rahim Allah is the one who loves

    the Mohsinin, he is a creater, he is a sustainer and he is

    the one who has power over all.



    Allah'a şükret

    Allah'a şükret

    ay ve yıldızlar için

    ....

    şeytana teslim olma

    müminler Allah'a şükredin

    Allah-ü ğafur, Allah-ü rahim, Allah-ü muhsinin

    Halıktır, rezzaktır, her şeye gücü yeter.
#30.06.2009 14:41 0 0 0
  • Michael Jackson hakkında bilmediğiniz 100 şey

    Patentini aldığı icadı neydi, neden beyazlaşıyordu, beslediği ilginç hayvanlar nelerdi, ne kadar albüm sattı, kırdığı rekorlar nelerdi, müzikten ne kadar para kazandı, hangi takımı tutuyordu...


    Dünya’nın en tanınmış kişilerinden bir olan Michael Jackson’ın fazla bilinmeyen pek çok yönü de vardı. İşte ‘Popun Kralı’nın az bilinen 100 özelliği:

    1- En sevdiği çizgi film karakteri Pinokyo’ydu.

    2- Çocukluğunda en sevidği kitaplar Rip Van Winkle ile Yaşlı Adam ve Deniz’di.

    Haberin devamı ↓
    reklam

    3- Jackson çok kolay gıdıklanırdı.

    4- Karayipler’de bulunan Saint Vincent Adası, adına posta pulu çıkarmıştı.

    5- ‘Muscles’ adında bir boğa yılanı vardı.

    6- Küçüklüğünde kız kardeşi La Toya’nın yatağına örümcek koyardı.

    7- Oz Büyücüsü hakındaki bir film olan ‘The Wiz’de rol almıştı.

    8- Hollywood’daki ünlüler bulvarında ismi iki kez yazılmıştı. (Biri kendi adına, biri de ‘Jakson 5’ grubu ile birlikte)

    9- Quincy Jones ona ‘Smelly-kokmuş’ lakabını takmış

    10- ‘Jakcson 5’ grubunun kayıtlarındaki kendi sesini ‘Minnie Mouse’a benziyor’ diye tanımlamıştı.

    11- Komedi üçlüsü ‘The Three Stooge’ın hayranıydı.

    12- İngiltere’deki Exerter City futbol takımının taraftarıydı.

    13- Louis ve Lola adında iki laması vardı.

    14- ‘Thriller’ Amerikan Bilbord listelerinde 37 hafta bir numarada kaldı.

    15- 1984’te sekiz Grammy kazandı. Bu, bir şarkıcının tek bir yılda kazandığı en çok Garmmy ödülüdür.

    16- ‘Climb Every Mountain’ adlı şarkıyı söylediği ilk konserinde 5 yaşındaydı.

    17- Sekiz kardeşi vardı.

    18- Lisa-Marie Presley ile evliliği 19 ay sürdü.

    19- Beatles’ın kataloğunun yayın hakları için 1985’te 47 milyon dolar ödedi. Daha sonra bu hakları 95 milyon dolara Sony’ye sattı.

    20- Göbek adı Joseph’ti.

    21- 29 Ağustos 1958’de doğdu.

    22- 1996’daki Brit Ödülleri sırasında bir ayrıcalık sunularak, Earth Song adlı şarkısını canlı performansla söylmesine izin verildi.

    23- Meksika yemekelerine bayılırdı.

    24- Dermatoloğu 1993 yılında Jackson’un, cilde rengini veren pigmentlerin kaybına neden ‘vitiligo’ hastalığına yakalandığını açıkladı.

    25- Dünya çapında 50 milyondan fazla satan ’Thriller’ tüm zamanaların en çok satan albümü oldu.


    ’Thriller’ tüm zamanaların en çok satan albümü oldu.

    26- Diğer iki albümü ‘Bad’ ve ‘Dangerous’ da tüm zamanların en çok satanları arasında yer alıyor.

    27- 'Robot' ve 'Moonwalk' gibi dansların popüler olmasını sağladı.

    28- Rock’n Roll Efsaneleri listesinde de yer alıyor.

    29- Toplam 13 Gramy kazandı.

    30- Billie Jean, adlı şarkısı MTV’de bir siyah tarafından canlı olarak söylenen ilk şarkı oldu.

    31- Güney Carolina Resmi Marşı ile ‘South Carolina on My Mind’ adlı şarkının haklarını elinde tutuyordu.

    32- Dünyanın farklı yerlerindeki beş Madame Tussuds Müzesi’nde balmumu heykeli var. Sadece Madonna ve Elvis Presley’in daha fazla müzede balmumu heykeli bulunuyor.

    33- Tüm dünyada 300 milyondan fazla albüm sattı.

    34- Daha sonra Neverland Çiftliği olan California’daki araziye 17 milyon dolar ödedi.

    35- 1092 hektar üzerine kurulu olan Neverland’de bir tema parkı, küçük bir hayvanat bahçesi ve sinema salonu bulunuyor.

    36- Neverland, 40 kişilik bir güvenlik ekibi tarafından korunuyor.

    37- Çiftliğin 2003’deki değeri 100 milyon dolardı.


    Neverland'de 2003 yılında 100 milyon değer biçildi.

    38- En sevdiği süper kahraman X-Men’deki Morph karakteriydi.

    39- Mr. Tibbs adında bir keçi yavrusu vardı.

    40- Hayatı boyunca müzikten 500 milyon dolar kazandı.

    41- Dünyada acı çeken çocukları hatırlamak için siyah bir bilezik takardı.

    42- ‘The Moonwalk’ sokak dansçılarından ilham alınarak geliştirildi.

    43- Littel Richard’ın biyografisinde rol almak isterdi.

    44- ‘Crusher’ adında evcil bir pitonu vardı.

    45- 1984’de bir Fransız hayranı ona benzemek için ameliyat yapılmasına izin verilmediği için intihar etti.

    46- 3.8 milyon dolara mal olan Scream’in klibi, en pahalı klibiydi.

    47- Bir kütüphane, geri getirmediğini iddia ettiği kitaplar için Jackson’a 1 milyon dolarlık dava açtı.

    48- Michael Jackson vejeteryandı.

    49- Özgür Willy’deki ‘Will You Be There’ adlı şarkısıyla 1994’te MTV en iyi film müziği ödülünü aldı.

    50- HIStory ABD’de en çok satan double albüm oldu.
#30.06.2009 23:02 0 0 0
  • 51- 1992’de Jackson’a Fildişi Sahilleri’de kraliyet ünvanı verildi.

    52- Konserlerden önce, suda eritilmiş Ricola şekeri içerdi.

    53- Doğum yeri olan Gary-Indiana’da adına bir müze kurulması planlanıyor.

    Haberin devamı ↓
    reklam

    54- Yerçekimine karşı dar açılı olarak eğilmeyi sağlayan özel bir ayakkabının patentini almıştı.

    55- Liza Minelli ile David Gest’in düğününde sağdıçlık yaptı.

    56- 1993 yılındaki ‘Süper Bowl’un devre arasında yaptı gösteri ABD’de tüm zamanların reyting rekorunu kırdı.

    57- Kliplerinden birini Michael Scorcese yönetti.

    58- 1997’de yapılan bir araştırma sonucunda dünyanın en tanınmış insanı olarak ilan edildi.

    59- 1939 yılında ‘Rüzgar Gibi Geçti’ adlı filme verilen en iyi film Oscar’ın, 1999 yılında 1,5 milyon dolar karşılığında satın aldı.

    60- Bir keresinde Elizabeth Taylor için “sarılıp uyumaya bayıldığım yumuşacık, sıcak bir battaniye” tanımını yapmıştı.

    61- Simpsons’ın bir bölümünde seslendirme yaptı.

    62- Macauley Culkin, iki çocuğunun vaftiz babasıdır.

    63- Michael Jackson, Lionel Richie ile birlikte ‘We are The World’ adlı şarkının söz yazarıdır.

    64- Nicole Richie’nin vaftiz babasıydı.

    65- Bee Gees grubundan Barry Gibb’in oğlunun da vaftiz babasıydı.

    66- Sir Richard Attenborough ve oyuncu Rebecca de Mornay ile aynı gün dünyaya geldi.

    67- Öldüğü sırada, büyük geri dönüşü olacak Londra’daki 50 konsere hazırlanıyordu.

    68- Ağabeyleri Marlon, Jermaine, Jackie ve Tito ile birlikte Jackson 5’da şarkı söylemeye başladığında dört yaşındaydı.


    Dört yaşından itibaren 'Jackson 5'da şarkı söyledi.

    69- Jackson 5’ın ‘I Want You Back’, ‘ABC’ ve ‘I’ll Be There’ adlı şarkıları listelerde bir numara oldu.

    70- 2002’de bebek yaştaki oğlu Prince Micheal II’yi, Berlin’deki hayranlarına gösterirken balkondan sarkıtması tartışmalara neden olmuştu.

    71- MC Hammer, Michel Jackson’u dans yarışmasına çağırarak meydan okumuştu.

    72- Bir TV belgeselinde, yatağını çocuklarla paylaştığını kabul etmiş ancak bunun seksüel içerikli olmadığını sadece şirin bir şey oldunu söylemişti.

    73- 1984’deki Pepsi için yapılan reklam çekimleri sırasında yaşanan bir patlamanın ile saçları tutuştu, kendisi aralandı.

    74- ABD müzik listelerinde liste başı olan 13 hiti, onu bu alanda Elvis Presley, the Beatles ve Mariah Carey’den sonra dördüncü sıraya taşıyor.

    75- Babası Joseph çelik fabrikasında çalışıyordu.

    76- Joseph Jackson ve kardeşi Luther ‘The Falcons’ adındaki R&B grubunun üyeleriydi.

    77- Michael Jackson annesi tarafından bir ‘Yahova Şahidi’ olarak büyütüldü.

    78- 1993 yılında Oprah Winfrey’le yaptığı röportajda, yalnız ve travmatik bir çocukluk geçirdiğini söylemişti.

    79- Yeteneği ilk olarak beş yaşında okuduğu bir Hristiyan ilahisi ile fark edildi.

    80- Kardeşleri ile kurduğu grubun ilk adı ‘Jackson Brothers-Jackson Kardeşler’di.

    81- Micheal Jackson’ın sekiz yaşında grubun solisti olmasıyla birlikte grubun adı ‘Jackson 5’ olarak değişti.

    82- 1966-68 arasında orta batı ABD’de uzun bir turneye çıktılar.

    83- Bu dönemde müziğine olan ilgiyi arttıran ama kendisinin hiç sevmediği ‘Wacko Jacko’ takma adını kullandı.

    84- Oksijen çadırında uyuduğu ya da Fil Adam’ın kemiklerini satın aldığı gibi hakkında pek çok şehir efsanesi üretildi.

    85- ‘Bad’in dünya turnesi ni 4.4 milyon insan izledi.

    86- İlk otobiyografisi olan Moon Walk’un tamamlanması dört yıl sürdü.

    87- Kitap, New York Times’ın en çok satanlar listesinin zirvesine çıktı.

    88-Burnuna iki kez estetik ameliyat yaptırdığını kabul etti.

    89- Kilo vermenin ve katı bir vejeteryan diyet uygulamanın sahne performansına katkı sağlayacağı tavsiye edilmişti.

    90- ‘Man in the Mirror’ adlı single’ının tüm gelirini hayır işlerine bağışladı.

    91- 1991 yılında Sonny ile 65 milyon dolarlık bir kontrat imzaladı.

    92- 1992’de, yardıma muhtaç çocukları Neverland’da getirp koruma altına alan ve dünya çapında çocuklar için alanlar kuran ‘Heal the World’ adlı vakfı kurdu.

    93- Afrika ülkesi Gabon’u ziyareti sırasında 100 bin kişi onu görmeye geldi.

    94- En bilinen evcil hayvanı, Bubbles adındaki şempanzesidir.


    Micheal Jackson ve Bubbles

    95- Bubbles, Texas’daki bir kanser araştırmaları kliniğinden alındı.

    96- ‘Bad’in kayıtları sırasında Jackson’ın yanında bulunan Bubbles, Tokyo’daki konserlere de onunla birlikte gitti.

    97- Heykeltıraş Jeff Koons, Micheal Jackson ve Bubbles’ın bir seri heykelini yaptı.

    98- Micheal Jackson’ın Deborah Jeanne Rowe’dan, Micheal Joseph Jackson Junior ('Prens' olarak da biliniyor) ve Paris Michael Katherine Jackson adında iki çocuğu oldu.

    99- Çift 1999 yılında boşandı, Rowe çocukların vesayetini babalarına verdi.

    100- Micheal Jakcson’un muzdarip olduğu vitiligo deri hastalığı yüzde 1 ya da 2 oranında görünüyor.
#30.06.2009 23:05 0 0 0
  • Michael Jackson Hayatı - Mıchael Jackson Çocukluk ve gençlik yılları - Mıchaeel Jackson Rekorları - Mıchael Jackson Hakkında - Mıchael Jackson Hakkında Bilinmeyenler

    29 Ağustos 1958 tarihinde, Amerika'nın Indiana eyâletinin, Gary şehrinde doğdu.[9][10] Dokuz çocuklu bir ailenin yedinci üyesi olarak dünyaya gelen sanatçının tam adı, Michael Joseph Jackson'dır. Şarkıcının fabrika işçisi olan babası, Joseph Jackson, müziğe tutku derecesinde bağlıydı ve boş zamanlarında gitar çalıyordu. Eşi Katherine (Scruse) ile evlenip kalabalık bir aile haline geldikten sonra, bu ilgisini çocuklarına da aşıladı.

    60'lı yılların başlarında büyük erkek kardeşleri, Jackie, Tito ve Jermaine, babaları tarafından organize edilen "The Jackson Brothers" adında bir grup kurarak, kulüplerde şarkı söylemeye ve yarışmalara katılmaya başladılar.[11][12] Artık beş üyeden oluşan kardeşler, grubun adını "The Jackson 5" olarak değiştirdi.[13][14][15][16] Jackson'ın sahip olduğu ses ve dans yeteneği, kısa zamanda fark edildi. Henüz yaşı küçük olmasına rağmen, özellikle solo şarkılardaki performansı nedeniyle, 1964'te, diğer kardeşi Marlon'la birlikte gruba dahil edildi.

    1968'e kadar geçen süreçte, amatör çalışmalarına gece kulüplerinde ve barlarda devam eden grup, Harlem-New York'ta bulunan Apollo Tiyatrosu'nda düzenlenen bir yarışmada birinci gelerek,[17] dönemin en ünlü R&B plak şirketi Motown'ın kurucusu Berry Gordy'nin dikkatini çekti. 1968'te Motown'la imzaladıkları sözleşmeden sonra Kaliforniya'ya taşınan grubun yıldızı hızla parlamaya başladı.[18]

    Söz konusu şirketten Suzanne de Passe'ın menajerliğinde çıkan ilk dört tekli, "I Want You Back", "ABC", "The Love You Save", "I'll Be There" listelerde bir numaraya oturdu.[19] O-Jays grubu ve James Brown[20] gibi soul müziğin önderlerinin izinden giden The Jackson 5, 70'lerin başında zenci pop ve soul vokal gruplarının dünya çapında bir numaralı temsilcisi haline gelmişti... Michael Jackson ise, bu yeni müzik tarzını kendi içerisinde, dansıyla birlikte harmanlayarak, özgün bir tarza dönüştürecek, kendi kulvarında yalnız koşacaktı. Grubun bu hızlı yükselişinden sonra, güçlü sesiyle, farklı dansıylaMotown'dan, "Got To Be There", "Ben", "Music and Me" ve "Forever Michael" adlı ilk solo albümlerini çıkardı.[21] Artık Jackson için bireysel kariyerin önü açılmıştı.[11] oldukça sivrilen ve öne çıkan Michael Jackson, 1971-1976 yılları arasında halen The Jackson 5'a bağlı olarak, yine

    Walt Disney Pictures tarafından, 1971'de grubun çizgi filmi yapıldı ve yayına verildi. Ününü tüm dünyaya duyuran Jackson kardeşler, uluslararası konserler serisine 1972'de İngiltere'den başladılar ve gittikleri her yerde kapalı gişe yaptılar. Bu dünya turnelerinde Commodores ve Lionel Richie, The Jackson 5'ın alt grupları olarak sahneye çıkmıştı. 1973'ten itibaren grubun satış rakamlarının düşme eğilimi göstermesiyle birlikte, Motown kontrolü ele alarak, bundan böyle şirket tarafından seçilecek şarkıların seslendirilmesi konusunda Jackson'lara baskı yapmaya başladı. Sıkıntılı günler geçiren grup, 1976'da şirketten ayrılma kararı alarak, Epic Records'la sözleşme imzaladı.

    Bu gelişmeden sonra Motown, Jackson'lar aleyhine, sözleşmeyi ihlal etmek savıyla dava açtı. Aynı yıl, grubun bilgisi olmaksızın "The Jackson 5Jermaine Jackson, taraflar arasındaki bu ihtilaftan dolayı, gruptan ayrılarak Motown'da kaldı. İsim hakkını kaybeden Jackson kardeşler ise, Jermaine'in yerine en küçük kardeşleri Randy'i gruba dahil ederek, The Jacksons olarak ismini değiştirdi.[22] Yenilenen grup için artık yeni bir dönem başlıyor; Michael ise zirveye doğru koşar adım ilerliyordu. The Jacksons kısa zamanda toparlandı ve 1976 - 1984 yılları arasında, ağırlıklı kendi parçalarından oluşturdukları albümler ve teklilerle kariyerlerinde yükselmeye devam etti. Yeni şirketlerinden altı yeni albüm çıkaran grubun, 1978'deki Destiny çalışması neredeyse patlama yaptı ve Jackson kardeşlerin en başarılı albümleri arasında yer aldı. Anthology" adıyla karışık bir albüm yaparak piyasaya sürdü. Bu gelişme iplerin iyice gerilmesine neden oldu. Şirketin sahibi Berry Gordy'nin kızıyla evli olan

    Bu albümün Michael için de ayrı bir önemi oldu. Çünkü kendi bestelediği şarkılar, dünya çapında büyük beğeni topladı ve grubun klasikleri arasına girmeyi başardı. Böylece Michael'ın "beste yapabilme" gibi başka bir yeteneği daha ortaya çıkmış oldu. Söz konusu albüm iki milyondan fazla satarak, grubun ve özellikle de Michael'ın ününe ün kattı.

    Off The Wall: 1978 - 1982

    noimage
    noimage
    Off the Wall albüm kapağı

    1978'e gelindiğinde ise, Michael için farklı tecrübeler söz konusu olacaktı. Jackson, korkuluğu canlandırdığı "The Wiz" adlı müzikal filmde,[23][24]Diana Ross ile birlikte rol aldı. Tam da bu dönemde, müzikalde kullanılacak olan şarkıları aranje eden Quincy Jones'la Michael'ın yolları kesişti.[25] Jones, ünlü pop starın gelecekteki başarısının ortaklarından biri olacaktı. Çünkü, film prodüksiyon aşamasındayken, Jackson'la Jones oldukça uyumlu bir ortaklık kurdular ve Michael'in bağımsız ilk solo albümünü birlikte yapmak için anlaştılar. Böylece 1979'da, ünlü şarkıcının ilk bağımsız solo albümü olan "Off the Wall", Jones'un yapımcılığında Epic Records'tan çıktı.[26] "Don't Stop 'Til You Get Enough", "She's Out Of My Life", "Off The Wall", "Rock With You" gibi dünya çapında ses getiren birçok hit parçayı içinde barındıran bu albüm, inanılmaz satış rakamlarına ulaşarak, Michael'ı pop müzik ve eğlence dünyasının idolü haline getirecek; sanatçıya ilk önemli ödüllerini kazandırmaya başlayacaktı.[27] 1980 yılında, American Music Awards tarafından 3 dalda ödüle layık görülen albüm (En İyi Soul/R&B Albümü - Off the Wall, En İyi Soul/R&B Erkek Şarkıcı, En İyi Soul/R&B Şarkı - Don't Stop 'Til You Get Enough), birçok liste başarı ödülünün de sahibi oldu. Aynı yılın Şubat ayına gelindiğinde, Michael yine "Don't Stop 'Til You Get Enough"la "En İyi R&B Erkek Vokal" dalında ilk Grammy ödülünü aldı.[27] aralarında aşk dedikodusunun çıktığı

    Bir caz müzisyeni olan Jones'un, albümdeki parçalarda bu müzik türünü altyapıya yerleştirmesi doğal karşılanırken, bununla yetinilmeyip disco ve funky tarzı ritimlere de yer vermiş olması, sadece Michael'e özgü yeni bir müzik türünün ortaya çıkmasına neden oldu. Elbette bu da, Jackson'a benzersiz ve evrensel bir ün getirdi. İlk olarak yakın arkadaşı, Elizabeth Taylor tarafından kendisine atfedilen ve sonraları yaygın bir ifade şeklini alan "pop idolü" benzetmesi, özellikle bu dönemlerde anılmaya başlandı.

    İlk solo albümünün getirdiği başarıların yanı sıra, Jackson kardeşlerle de çalışmaya devam eden Michael, 1980'de grupla birlikte "Triumph" albümünü çıkardı. Bestelediği şarkılar ve bunlara yazdığı sözlerle Triumph'a damgasını vuran yine Michael oldu. "Can You Feel It"e çekilen farklı klip de büyük ses getirdi ve sanatçının dans yeteneği milyonlarca müziksever tarafından yansındı. 1982'de ise, ünlü pop yıldızına, En İyi Çocuk Albümü dalında Grammy ödülü kazandıracak olan E.T. (Extra-Terrestrial) filminin orijinal soundrack'i "Someone in the Dark" şarkısını seslendirdi.

    Thriller: 1982 - 1987

    noimage noimage
    Michael, Thriller albümünün kapağında


    1982 yılı, ünlü pop yıldızı için neredeyse bir dönüm noktası oldu. Jackson'ı hemen hemen bugün bulunduğu noktaya getiren ve efsaneleştiren albüm, "Thriller", Epic Records'tan yine Quincy Jones yapımcılığında müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Genellikle arka arkaya, tekli halinde piyasaya sürülen albümün "Wanna Be Startin' Somethin'", "Billie Jean", "Beat It"i de içeren her şarkısı hit oldu ve müzik tarihinde tüm zamanların en yüksek satış rakamına ulaşarak rekor kırdı.[29]
    Şarkıların yanı sıra, dört hit parça için kısa film tadında çekilen, güçlü ve geniş bütçeli prodüksiyon gerektiren ilginç klipler de büyük yankı uyandırdı. MTV, Billie Jean'le, ilk defa zenci bir şarkıcının video klibini yayınlamış oldu. Fantastik bir konuyla kurgulanmış ve danslarla görsel bir şölene dönüştürülmüş Thriller şarkısının 13 dakikalık klibi ise, patlama yaptı ve gelen talepler üzerine VHS formatında piyasaya sunularak, yine ulaşılamayacak bir satış rekoruna imza attı.
    Klipte Michael'in sergilediği özgün dans kareografileri, birçok gence ilham kaynağı oldu. Özellikle Jackson kardeşler olarak katıldıkları Motown'ın 25.kuruluş yıldönümünde, Billie Jean'i seslendirirken sergilediği moonwalk[30][31]
    noimage
    Michael Jackson ve Paul McCartney'in The Girl Is Mine düeti


    37 hafta zirvede kalan ve Billboard albüm listesinde 122 hafta geçiren Thriller, elbette birçok ödülü de beraberinde getirdi. 1984 yılında, 12 dalda aday gösterildiği Grammy'den 8 ödülle ayrılan Jackson, bir gecede en çok ödül alan sanatçı ünvanını, 2000 yılında Carlos Santana egale edene kadar elinde tutmayı başardı (Ödüllerin yedisi Thriller'a giderken, biri de, 1982'de seslendirdiği "Someone in the Dark"a verildi). Albüm aynı yıl, 8 Amerikan Müzik Ödülü, 4 Amerikan Video Ödülü, 3 MTV Video Müzik Ödülü ve Üstün Başarı Ödülü almaya hak kazandı.
    Bu sırada, Pepsi-Cola'yla sponsorluk anlaşması imzalayan ve kardeşleriyle birlikte şirketin reklam filmlerinde rol alan Jackson'ın başına talihsiz bir olay geldi. Reklam çekiminde, havai fişek gösterisi esnasında saçları alev alarak cildinde ciddi hasar meydana geldi. Jackson, gördüğü fiziksel zarardan şirketi sorumlu tuttu ve tazminat davası açtı.[32] Lehine sonuçlanan davadan kazandığı astronomik meblağı ise, tedavisini yürüten hastaneye bağışladı.[33]
    1984'te, Thriller rüyası devam ederken, kardeşleriyle tekrar biraraya gelerek "Victory" albümünü çıkardılar.[34] Bu albümde de Michael tarafından yazılmış ve bestelenmiş hit parçalar bulunuyordu. Jackson kardeşlerin en başarılı albümü olan Victory için 5 aylık uluslararası dev bir turne düzenlendi. Turne gelirinin tümünü bağışlayacaklarını duyurması üzerine, Jackson'ın adı, jest olarak Hollywood yıldızlar geçidine eklendi. Turneden 5 milyon $ gelir elde edildi.[35] 1985'te, "Beat It" adlı şarkısını, alkollü araba kullanmaya karşı televizyonlarda ve diğer basın-yayın organlarında yürütülen kampanyalarda kullanılmak üzere bağışlaması nedeniyle, dönemin devlet başkanı Ronald Reagan tarafından, teşekkür amacıyla Beyaz Saray'a davet edildi.[36]
    Jackson ileriki yıllarda, ünlü bir dünya starı olarak, çok daha fazla ses getirecek sosyal sorumluluk ve insani yardım projelerini hayata geçirecekti. Bunlardan en önemlisi, USA for Africa kampanyası çerçevesinde,[37] özellikle Doğu Afrika'da açlık sınırında ve yardıma muhtaç bir şekilde yaşayan insanlar için, Lionel Richie ile birlikte yazdığı "We Are the World" parçasıydı. DünyaStevie Wonder, Tina Turner, Diana Ross, Ray Charles, Cindy Lauper, Bob Dylan, Bruce Springsteen gibi ünlülerin de aralarında bulunduğu 40'dan fazla popüler sanatçı tarafından seslendirildi. Bu başarının ardından, We Are the World'le Richie ve Jackson, Yılın Şarkısı dalında Grammy Ödülü'nü almaya hak kazandı.
    noimage


    denilen ayak kaydırma hareketi, Jackson'ın imzasıyla tarihe geçti. çapında en çok satış rakamına sahip tekli olma özelliğini hala taşıyan şarkı, Michael Jackson ve Billie Jean ile özdeşleşen ay yürüyüşü.


    1985 yılı yıldız şarkıcı için yalnızca övgülerle geçmedi. Jackson, içinde birçok ünlü sanatçı tarafından seslendirilmiş parçanın yanı sıra, özellikle Beatles'a ait 200'den fazla şarkının telif hakkını bulunduran ATV Müzik'in en büyük hissesini satın alarak,[38][39] birçok tartışmaya neden oldu. En sert tepki de müzayedeyi düzenleyen yakın arkadaşı, söz yazarı Paul McCartney'den geldi. Bu olay, dostluklarının ve bilhassa ortak söz yazarlığı çalışmalarının sonu oldu.
    Söz konusu tartışmaların ardından, birtakım basın ve medya çevreleri, uzun süre yaşamak için Elephant Man'ın kemiklerini satın almaya kalkıştığından, ilginç tavırlarına kadar birçok konuda sanatçıya karşı alaycı bir üslup kullanmaya ve adından "Wacko Jacko" gibi irrite edici şekilde bahsetmeye başladı.
    1986'da, George Lucas'ın yapımcılığında ve Francis Ford Coppola'nın yönetmenliğinde[33] çekilen "Captain EO" adlı kısa filmde Jackson, Kaptan EO rolüyle ekranların karşısına geçti.[40][41] 17 dakika olmasına rağmen yaklaşık 17 milyon dolara malolan film, o güne kadar çevrilmiş, dakika başına en büyük maliyete sahip filmdi. Disneyland'da gösterime giren film için Jackson, "Another Part Of Me" (sonradan "Bad" albümünde de yer aldı) ve "We Are Here To Change The World" adlı iki yeni parça seslendirdi.
    Bad: 1987 - 1990

    1987'de, pop yıldızı, "Bad" albümüyle müzikseverlerin karşısına çıktı.[42]Quincy Jones'un yapımcılığını üstlendiği son Michael Jackson albümüydü ve yine Epic Records etiketi taşıyordu. "I Just Can't Stop Loving You", "Bad", "The Way You Make Me Feel", "Man in the Mirror" ve "Dirty Diana" gibi tekliler listelerde bir numaraya oturarak, Bad Amerikan müzik tarihinde beş şarkısı Amerikan müzik listesinin zirvesine yerleşen ilk albüm oldu.[43][44][45][46]
    noimage
    Bad Dünya Turu, Japonya konseri.


    Albümün tanıtımından sonra Jackson, yine Pepsi sponsorluğunda, on altı ay gibi oldukça uzun bir zaman alacak ilk solo dünya turnesine çıkarak hayranlarıyla buluştu; 123 konser verdi.[47] Bu arada Pepsi reklamlarıyla ekranlarda boy gösterdi. Dönüşündeyse, Bad şarkısına, Martin Scorsesezenci[48]
    Ancak ünlü şarkıcı, 1988 yılında kendi yazmış olduğu Moonwalk adlı otobiyografisinde, sadece iki tane estetik operasyon yaptırdığını ve çenesindeki yaralardan dolayı da cildi için cerrahi işlem uygulandığını yazdı.[48] Bad'in klibi de tüm bu sansasyonlara rağmen, oldukça iyi bir satış rakamına ulaştı.
    Jerry Kramer ve Colin Chilvers tarafından yönetilen; Kellie Parker, Sean Lennon ve Brandon Adams'ın Jackson'a eşlik ettiği "Moonwalker" adlı müzikal film, 1988 yılında gösterime girdi[49] ve izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Filmin VHS sürümü bir milyon satış adediyle yeni bir rekora imza attı. Artık yıldız sanatçı, pop,rock ve soul müziğinin kralı ilan edilecek ve Elvis Presley[49], Beatles[49], Frank Sinatra[49] gibi dünya çapında üne kavuşarak zirveye oturmuş bir idol haline gelecekti.
    Filmin başarısından sonra, paparazzilerden ve hakkında türetilen dedikodulardan bunalan Michael, Hayvenhurst'te ailesiyle birlikte yaşadığı evi terk ederek, 2700 dönümlük dev bir alana kurulu Neverland çiftliğini satın aldı ve orada gözlerden uzak yaşamaya başladı. Çok küçük yaşta hayata atılmak zorunda kaldığı için, özlemini kurduğu çocukluk günlerini yaşayabilmek adına, lunaparktan hayvanat bahçesine, büyükçe bir göle kadar kendine apayrı bir dünya kurdu bu çiftlikte.
    2008 itibariyle, albüm, ABD'de sekiz milyon gönderileri de dahil olmak üzere dünya çapında 30 milyon kopya satmıştır. yönetmenliğinde 18 dakikalık, yine kısa film niteliğinde bir klip çekildi. Ancak klipteki yeni Michael Jackson görüntüsü, neredeyse şarkıdan daha çok konuşulur hale geldi. Çünkü ünlü şarkıcının hem yüzünde, hem de ten renginde çok belirgin ve şaşırtıcı değişiklikler vardı. Medya, sanatçının, olmaktan utandığı için ten rengini beyazlatmaya çalıştığı, burun estetiği, alın kaldırma ve dudak inceltme operasyonu gibi birçok ameliyat geçirdiği iddialarını ortaya attı. Dangerous: 1991 - 1994

    1991'de, Jackson, müzik şirketini değiştirerek astronomik bir rakamla Sony'le sözleşme imzaladı. 15 yıllık bir sürece ve altı albüm ile bir film çalışmasına dayanan kontrat, Michael'e sağladığı ekonomik getiriyle, adından çok söz ettirdi. Aynı yılın Kasım ayında, sanatçının yeni albümü Dangerous piyasaya çıktı.[50] "Ben yalnızca dürüst olmak isteyen, insanları mutlu etmeye çalışan biriyim. Tanrı'nın bana ihsan ettiği yeteneğim aracılığıyla onlara biraz olsun 'kaçış duygusu' vermek amacım. Kalbim burada işte. Tüm yapmak istediğim bu..."

    —Michael Jackson, [51]
    noimage
    Michael Jackson'un kullandığı imzası.


    Albümün hit parçası olan "Black Or White"a John Landis yönetmenliğinde çekilen klip, olay yarattı. Klip, şiddet ,cinsellik ve ırkçılık gibi öğelere gönderme yapıyor; özellikle sonlarına doğru görülen bazı sahnelerle şimşekleri üzerine çekiyordu. Sözkonusu klibin, medya ve kamuoyunda yarattığı tartışmalar nedeniyle, Jackson bir basın bülteni yayınlayarak üzüntüsünü ifade etti ve ihtilafa konu olan bölümleri kaldırttı. sansasyonlara rağmen, "Remember The Time",[52] "In The Closet",[52] "Jam"[52] gibi hit parçalar daha çıkaran albüm, sonraki albüm HIStory'nin yayımlanmasına kadar dünya çapında yirmi iki milyon adet satmıştı.[53]. Sanatçının çıktığı ikinci dünya turnesi, hemen her ülkenin basın-yayın organları tarafından birebir takip edildi.[52]
    1992'de, MTV tarafından kanalın ilk uluslararası yarışması yayınlanmaya başladı. Dünya çapında birçok insanın katılabildiği yarışmanın ödülü ise, Michael'la bir akşam yemeğiydi. Oldukça büyük ilgi uyandıran yarışmanın talihlileri, ünlü sanatçının "In the Closet" adlı teklisinin klip çekimlerinde biraraya geldi. Ertesi yıl ise, ABC kanalınca Jackson kardeşlerin gerçek hayat hikâyelerine dayanan görsel biyografileri "The Jacksons: An American Dream" yayına sunuldu. Gerçekten de, neredeyse bir rüyanın dünyanın gerçek olgularıyla yakın temasa geçtiği bir hikâyeye sahip olan Michael ve kardeşlerinin, evrensel popülaritesinin altında yatan neden belki de buydu.
    noimage
    Madonna ve Michael Jackson, 1991 Oscar Ödülleri'nde


    Aynı yıl, Jackson, sosyal sorumluluk çerçevesinde, hümanist projelere imza atmaya devam etti ve "Heal the World Foundation" adı altında bir fon kurdu. Fonun amacı, çocukların daha iyi ve eşit yaşam koşullarına sahip şekilde büyümesini, yaşadıkları topluma faydalı hale gelmesini sağlamaktı. Kuruluşun faaliyet merkezi Kaliforniya civarında, Santa Ynez'di ve yardıma muhtaç çocuklar, ünlü yıldızın Neverland çiftliğindeki oyun alanlarından yararlanıyordu. Jackson bu fon için 3.5 milyon kişiye 67 tane konser verdi. Konserlerin tüm geirleri bu fona yatırıldı.[54][55] O $ 20 milyon, bir rekor daha kırma için halen ayakta olan HBO ile yaptığı anlaşmayla Dangerous[56]
    noimage noimage
    Hollywood Walk of Fame' de iki yıldızı bulunan tek sanatçı Michael Jackson.


    1993'de 27. Superbowl maçının devre arasında mini bir konser veren Michael, Amerikan televizyonlarında o zamana kadar elde edilmiş en büyük izlenme payına sahip oldu ve yaklaşık 100 milyon kişiyi ekranları başına topladı. Şubat ayında düzenlenen 35. Grammy Ödül töreninde, Jackson'a "Yaşayan Efsane" ödülü verildi. Mart ayında ise, Soul Train tarafından Yılın Hümanisti ödülüne layık görüldü.[54]
    dünya turu için yayın haklarını sattı. HIStory, Blood On The Dance Floor: 1995 - 2000

    noimage
    Michael, HIStory turnesinde Münih 1997


    Jackson, "HIStory: Past, Present And Future" adlı yeni albümününün birinci bölümünü, 1995'in Haziran ayında çıkardı. HIStory Begins, albüm serisinin başlangıcıydı[57] ve cover'lanmış 15 eski hit parçadan oluşuyordu. Serinin ikinci bölümü, HIStory Continues ise, 15 yeni parçayla piyasaya sürülmüştü. İlk albümün ilk teklisi, büyük liste başarısı sağlayan "Scream" oldu. Kızkardeşi Janet Jackson'la birlikte seslendirdiği bu parçaya çekilen klip ise, tüm zamanların en pahalı videosu oldu. Jackson, yarım şirket sahipliğini korunur gibi hatta daha fazla şarkı için haklarını açık $ 95 milyon kazandı.[39][58]
    Jackson kardeşler "Scream"le, MTV Video Müzik Ödülleri gecesinden, farklı kategorilerde 3 ayrı ödülle ayrıldı.[59] Anti-Semitik ifadeler içerdiği için Yahudi toplumunun tepkisini çeken "They Don't Care About Us" şarkısı, HIStory albümünden çıkan dördüncü tekli oldu. Parçanın anti-semitik sözleri, sonraki düzenlemelerde sound'a uygun bir şekilde değiştirildi. Bu arada Michael; Elvis Presley'in kızı olan Lisa Marie Presley ile evlendi.[60] Ancak evlilik 18 ay gibi kısa bir zaman sürdü.
    Albümün başarısı üzerine 1996'da yine dünya turnesine çıkan Michael, henüz konserler devam ederken Deborah Jeanne Rowe ile evlendi.[61][62] [63]1999 yılında olaylı bir şekilde boşandı.
    noimage noimage
    Michael'ın Hollanda'daki HIStory Heykeli.


    Sansasyona neden olan şey, çocukların velayet davasıydı. Popun kralı hakkında yapılan tartışmalar bununla da sınırlı kalmadı. 1996'da Brit Ödülleri gecesinde, "Earth Song" adlı parçasını, beyazlara bürünmüş ve çevresini sarmış birçok küçük çocukla seslendiren Jackson, iki ağaç arasında kollarını açtığı figürü nedeniyle, kendisini Mesih gibi gördüğü iddiaları ile karşı karşıya kaldı.
    1997 yılına gelindiğinde, ünlü pop şarkıcısı, HIStory albümünün hit parçalarının remix'lerinden oluşan "Blood On The Dance Floor: HIStory in the Mix" i piyasaya çıkardı. Albümün çıkış parçası "Blood On The Dance Floor", "Is It Scary" ve "Ghosts" büyük ilgi gördü ve iyi bir liste başarısı kazandı.[64][65]
    Michael, bu albümünü, büyük yardımını gördüğü Elton John'a ithaf etti. "Is It Scary" ve "Ghosts"a, Jackson ile Stephen King tarafından yazılan, Stan Winston tarafından yönetilen 35 dakikalık bir klip çekildi. Halen dünyanın en uzun müzik videosu olma özelliğini koruyan klip, yine uluslararası bir başarı kazandı.
    Ancak bu evliliğini de sürdüremeyen Jackson ile Rowe, Invincible: 2001 - 2002

    2001'de Jackson, 13 ülkenin pop müzik listesinde bir numaraya oturacak olan "Invincible"'ı çıkardı.[66] "You Rock My World", "Cry" ve "Butterflies" gibi hit teklilerle piyasalarda fırtına gibi esti. Ancak, albüm çıkmadan önce, ünlü yıldızın, Sony Müzik'in sahibi Tommy Mottola'yı, süresi dolmak üzere olan kontratlarını yenilemeyeceği doğrultusunda uyarmasına rağmen, Jackson'la şirketin arası açıldı.[67]
    Yasal prosedürler nedeniyle, albümle ilgili tüm promosyonlar ve tekli satışları iptal edildi. Mottola'nın, Afrika kökenli Amerikan sanatçılara saygısız davrandığını ve hakaret içerikli konuşmalar yaptığını iddia eden Michael, şirketin zenci artistleri çıkarları doğrultusunda kullandığı yönünde bir açıklama yaptı. Sony ise, sanatçının iddialarında doğruluk payı olmadığını savundu.[68][69]
    2001 yılının Eylül ayında, yıldız şarkıcı, solo kariyerinin otuzuncu yılını doldurması şerefine, Madison Square Garden'da bir kutlama partisi düzenledi.[70][71] Partide Michael'ın yakın dostlarından efsane aktris Elizabeth Taylor, bir zamanların ünlü çocuk yıldızı Macaulay Culkin ve Chris Tucker da yer almışdır. Bu özel gecede, Usher, Whitney Houston, Destiny's Child, James Ingram, Gloria Estefan, Liza Minelli, Marc Anthony, Shaggy gibi ünlülerden bazıları Michael'ın hafızalara kazınmış şarkılarını okurken, bazıları da kendi parçalarını seslendirerek geceye renk kattılar.[72] N'sync ve Britney Spears
    Michael'la düet yapma şansını yakalamışlardır. Michael kardeşleriyle de özel bir performans sergiledi. Bu gece ile yıllarca ara verse dahi Michael'ın en üstün sahne sanatçısı olduğu ve King Of Pop lakabını layıkıyla almış olduğu akıllara bir kere daha kazındı. Number Ones, Visionary: 2003 - 2007

    2003'te, Jackson, "Resurrection" adında bir albüm çıkaracağı haberini verdi ve albümün promosyonunu kısa bir filmle yaptı. Aynı yılın Mart ayında, "Xscape" şarkısının çıkacağı, yayın organlarında duyulmasına rağmen, bilinmeyen nedenlerden dolayı iptal edildi. Bunun yerine yılın sonlarına doğru, Jackson'ın zirveye çıkıp hit olmuş tüm parçalarını içeren "Number Ones", Sony Records etiketiyle CD ve DVD formatında piyasaya sürüldü ve 8 milyondan fazla bir satış rakamı yakaladı. Çocuk istismarı hakkında şunları söyledi:

    « Beni gerçekten tanıyan herkes şunu iyi bilir ki, çocuklar hayatımdaki her şeyden önce gelir ve bir çocuğa asla zarar veremem. »
    (Michael Jackson)
    Albümdeki tek yeni parça olan "One More Chance"'in klip çekimlerinde, yine çocuk istismarı iddiasıyla ikinci kez[73][74] tutuklanan Jackson, masum bulunarak salıverildi.[75] Aynı yıl, basında Michael Jackson'ın dinini değiştirerek İslamiyet'i seçtiği ve Müslüman olduğu yönünde haberler çıktı. Sonrasında ise, 2005'te, bir cami yaptırdığı haberleri de çıktı.[76]


    2004 yılının Ağustos ayında VH1 müzik kanalında, "Man in the Mirror: The Michael Jackson Story" adında, sanatçının hayat hikâyesini anlatan görsel bir biyografi yayınlandı.[78] Gavin Arviso tarafından Jackson aleyhine tekrar gündeme getirilen cinsel çocuk istismarı suçlamalarına karşılık, ünlü rap şarkıcısı Eminem "Just Lose It" şarkısıyla göndermeler yaptı. Tartışmaların alevlenmesi üzerine Michael, açıklama yapmak zorunda kaldı.[79][75]
    2005 yılının Haziran ayında, hakkında açılan on davanın tamamından beraat eden Jackson, Bahreyn'e yerleşti.[80][81][82] Şarkıcının aşırı kilo kaybetmesi ve stres-zararlı alışkanlıkları onu kötü etkiliyordu.[83] Ünlü sanatçı California, Santa Maria`daki mahkemede hakkında öne sürülen çocuklara taciz suçlamasından aklandıktan hemen sonra Prens Şeyh Salman bin Hamed Halife`nin davetlisi olarak Bahreyn`e uçmuştu. `Movie Database` sitesinin haberine göre Jackson`ın avukatı Thomas Mesereau, şarkıcının Neverland`daki malikanesini satıp hayati bir karar alarak Bahreyn`i çalışma merkezi ve ikametgahı olarak seçeceğini doğruladı. Mesereau, `Jackson hayatının seçimini yaparak en zor anında kendisini yalnız bırakmayan sadık dostlarının yanına yerleşiyor. Ayrıca Bahreyn Michael`a sağlık açısından oldukça iyi geldi` dedi.[84] Burada zamanını yeni besteler yaparak ve Katrina Kasırgası mağdurlarına ithafen "I Have This Dream" şarkısını yazarak geçirdi.[85] Bu şarkının seslendirilmesinde Ciara, Snoop Dogg, Keyshia Cole, James Ingram, Jermaine Jackson, Shanice, Shirley Caesar ve The O'Jays gibi ünlüler yer aldı. Ancak, şarkı bilinmeyen nedenlerden dolayı yayınlanmadı.
    2006 Şubat ayında, Jackson'la eski eşi Deborah Rowe'un velayet davası sonuçlandı.[86] Mahkeme, eski eşlerin çocukları üzerindeki haklarını sınırlandırarak ihtilafa açık bir karar verdi.[87] Mart ayında ise, Kaliforniya İşçi Dairesi, sigorta ücretlerini ödemediği gerekçesiyle Neverland çiftliğini kapatarak, sanatçıyı, 69 kişiden oluşan her bir işçi başına 1000 dolar olmak üzere, toplamda 69.000 dolar tazminat ödemeye mahkum etti.


    Albümün en bilinen simgelerinden sayılan Thriller. Şarkıda yer alan kapı gıcırtısı, kurt uluması, gök gürültüsü gibi seslerle örtüşen melodiler; şarkıyı paranoyalarla örülü bir seksenler simgesi haline getirmiştir. 1984 yılında yayınlanmasıyla albümü tekrar zirveye ulaştıran şarkının klibi Grammy ödülüne layık görülmüştür. Thriller, günümüzde halen bir seksenler simgesi olarak anılmakta, klipteki koreografiler onlarca sanatçı tarafından kopya edilmektedir.[26]

    Bad albümünün önemli çalışmalarından biri olarak gösterilen Smooth Criminal. 1988 yılında yayımlanan şarkıdaki yüksek teknolojili müzik enstrümanları dikkat çekmektedir.[88]
    Dinlemekte problem mi yaşıyorsunuz?
    Medya yardımı sayfasına göz atın.

    Jackson Nisan ayında, Two Seas adlı müzik şirketinin CEO'su olan İngiliz müzik yapımcısı Guy Holmes ile, 2007'de çıkması planlanan tek albümlük bir sözleşme yaptı. Mayıs 2006'da ise Tokyo'da, MTV'nin Japonya lokasyonu tarafından düzenlenen Video Müzik Ödülleri'nde Yaşayan Efsane ödülünü aldı. Uzun bir aradan sonra Michael'in ekranlarda göründüğü ilk geceydi bu. Kasım ayında, ünlü pop yıldızının, "Visionary: The Video Singles" adında, yirmiden fazla hit şarkısını içeren bir çalışması, yine Sony Müzik etiketiyle yayınlandı. Guiness Dünya Rekorları'nın Londra ofisinde 8 dalda layık görüldüğü ödülleri alan Jackson, Dünya Müzik Ödülleri'nde, 100 miyondan fazla satış rakamına ulaştığı için Elmas ödülün de sahibi oldu.
    Thriller 25, 2008 -

    2008 Şubat ayında Michael Jackson Thriller albümünün 25. yılı şerefine Thriller 25'i yayımladı. Thriller 25, Amerika'da 2, Birleşik Krallık'ta 3. sıraya ulaştı.[89][90][91]
    2009 Mart ayında Londra'da yaptığı basın açıklamasında Michael Jackson, Londra'da 8 Temmuz itibari ile 50 konser vereceğini açıkladı.[92][93] Ayrıca Michael Jackson, bu konserlerin Londra için son konserleri olacağını belirtti.[92][7]
    25.Yıl özel versiyonu; orijinal albüm ve sekiz bonus şarkı içeriğiyle piyasaya sunuldu. Ayrıca Michael Jackson'ın yayınlandığı anda pop dünyasını yerinden oynatan videoları; "Thriller", "Beat It," ve "Billie Jean"den kısa filmler de albümle birlikte bir DVD ile sunuldu. Michael Jackson'ın Emmy adayı unutulmaz "Billie Jean" performansının bulunduğu "Motown 25:Yesterday, Today, Forever" özel televizyon şovunun görüntüleri de bu DVD'de yer alıyor.

    Fiziksel görünüşteki değişiklikler

    Michael Jackson'da 1980'li yıllarda fiziksel değişiklikler görülür.[94] Siyah olan teni açılarak bölgesel olarak bayazlaşmış ve 1987'ye kadar makyajla beyaz bölgeler siyah makyaj ile kapatılmıştır. Ancak 1987 yılında vücuttaki beyaz bölge miktarı yoğunluğu ele geçirince siyah bölgeler beyaz makyajla kapatılmış fakat 1998 yılı civarında makyajlar tüm vücudun beyaz olmasından dolayı sonlanmıştır. Michael Jackson'ın teninin açılması vitiligo hastalığından ötürüdür. Kendisi 1993'teki bir röportajda bu hastalığın Thriller albümünden bir süre sonra olduğunu söylemektedir. Bu hastalık en çok yüzüne ve kaval kemiği bölgesine vurmuştur. Yüzü beyazlamış, burnunun üstünde bir leke oluşmuştur. Kaval kemiğinde büyük yaralar meydana gelmiştir.


#08.04.2010 20:33 0 0 0
  • İyibir çalışma..teşekkürler..
#04.05.2010 12:25 0 0 0
  • Efsane ölümünün 1. yılında anılıyor
    Müziğin en büyük efsanelerinden Michael Jackson ölümünün birinci yılında hayranları tarafından anılıyor.

    ntvmsnbc ve Ajanslar
    25 Haziran. 2010 Cuma



    noimage



    LOS ANGELES - ABD'nin Los Angeles kentindeki evinde aşırı dozda ilaç almasının ardından hayata veda eden 'pop kralı' Michael Jackson'ın hayranları, ölümünün birinci yılında anma törenleri düzenliyor.

    Londra'da konserlerle sahnelere yeniden dönmesine haftalar kala ölen şarkıcının yattığı Forest Lawn mezarlığına onbinlerce kişinin gelmesi beklenirken, mezarlığa ziyaretçilerin kabul edilmeyeceği sadece dışarıya çiçek bırakmalarına izin verileceği belirtildi.

    Yerel basındaki haberlerde, sanatçıyı anmak için ilk hayranların polisin ve görevlilerinin uyarılarına rağmen mezarlığa gelmeye başladığı belirtilirken, Jackson ailesinin de bugün mezarlığı ziyaret etmesinin beklendiği ifade edildi.

    Bu arada, Michael Jackson'ın Los Angeles'taki evinin önünde de hayranlarının toplanması bekleniyor.

    Pop kralı için resmi tek törenin ise Michael Jackson'ın doğum yeri olan Indiana eyaletindeki Gary'de düzenleneceği ve anne Katherine Jackson'ın burada oğlunun bir anıtının açılışı yapacağı kaydedildi. Sanatçının bu kentte büyüdüğü ev de hayranlarının uğrak yerlerinden biri haline gelmiş bulunuyor.

    Jackson ailesinden bazılarının katılımıyla cumartesi günü Beverly Hills'teki bir otelde anma konseri de düzenlenecek.


    Japonya'nın başkenti Tokyo'da da Michael Jackson'ın özel eşyalarının görülebileceği bir sergi açılacak.
#25.06.2010 10:26 0 0 0
  • Efsanenin en özel eşyaları satıldı
    Michael Jackson'ın kristal taşlarla bezenmiş bir eldiveni 190 bin dolara, bir ceketi ise 120 bin dolara alıcı buldu.


    ntvmsnbc ve Ajanslar
    28 Haziran. 2010 Pazartesi

    ABD'nin Los Angeles kentindeki evinde aldığı aşırı dozda ilaç yüzünden hayatını kaybeden "pop kralı" Michael Jackson'a ait 200 parçadan fazla eşya açık artırmada satıldı.

    Las Vegas'taki Julien's müzayede salonunda hafta sonunda düzenlenen açık artırmada, Jackson'ın 1984 yılındaki turnesinde giydiği, kristal taşlarla bezenmiş bir eldiveni 190 bin dolara (yaklaşık 300 bin TL) satın alınırken, 6 bin ila 8 bin dolara satılacağı tahmin edilen bir ceketi 120 bin dolara (yaklaşık 200 bin TL) alıcı buldu.

    Efsane popçunun mokasen ayakkabıları 90 bin dolara (yaklaşık 142 bin TL), beyaz fötr şapkası da 56 bin 250 dolara (yaklaşık 89 bin TL) satıldı.

    Bütün parçalardan yaklaşık bir milyon dolar gelir elde edilirken, açık artırma için Asya ülkelerinden bile koleksiyoncuların Las Vegas'a geldiği belirtildi.

    Aynı müzayedede Elvis Presley, Prince, Kurt Cobain ve Jimi Hendrix'in eşyası da satıldı.
#28.06.2010 15:59 0 0 0