Ballı - Meyveli Kaygana

Son güncelleme: 28.02.2006 20:49
  • Malzemeler :

    2 su bardağı un
    4 çorba kaşığı toz şeker
    1 adet şeftali, doğranmış
    1.5 su bardağı süt
    yarım paket tatlı mayası
    yarım paket tereyağ (yada margarin)
    3 yumurta
    2 çorba kaşığı bal
    1 çorbakaşığı limon suyu
    bir su bardağı çilek (veya ahududu, böğürtlen vs.)
    tuz

    4 Kişilik

    Yapılışı :

    Tüm meyveleri bal ve limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın bu sırada kayganaları hazırlayın. Bir kaba mayayla birlikte unu ekleyip bir tutam tuz koyun. Ortasına tozşekeri ve çırpılmış yumurtaları yerleştirin, un ilave edip karıştırın
    Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın. Sonra karışımı 10 dakika dinlenmeye bırakın.
    Demir bir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağ ya da margarinle iyice yağlayın. Sonra hazırlanmış karışımdan birbirine temas etmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı koyun. Kabarmaya başlayınca spatula yardımıyla çevirin. Karışımın tamamını bu şekilde kaygana haline getirin. Arzu ederseniz servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üzerini ballı meyvelerle süsleyip, servis yapın.
#18.09.2004 08:46 0 0 0
  • herkese afiyet olsun
#18.09.2004 10:23 0 0 0
  • karnim acikti
    sagol paylasim icin supersin
#29.10.2004 18:02 0 0 0
  • üüüüüüüüüüüüüüüüüüüf......ne güzel tarif


    tesekkürler
#29.10.2004 18:02 0 0 0
  • ellerine tarifine sağlık arkadaşım...
#22.12.2004 20:47 0 0 0
  • cok sagol
#23.12.2004 00:31 0 0 0
  • TEŞEKKÜRLER
#23.12.2004 11:35 0 0 0
  • ellerine saglik cok tessekür ederim....
#23.04.2005 17:46 0 0 0
  • Ellerine emegine saglik sagolasin
#24.04.2005 13:33 0 0 0
  • paylasimin icin sagolasin arkadasim
#24.04.2005 18:34 0 0 0
  • ellerine sağlık arkadaşım.
#03.05.2005 14:15 0 0 0
  • Ellerin dert görmesin arkadaşım
#25.09.2005 12:36 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.09.2005 15:20 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 00:03 0 0 0
  • noimage
#01.10.2005 06:51 0 0 0
  • ElleRINE SAglik....!
#12.10.2005 12:58 0 0 0
  • eline sağlık
#18.10.2005 09:18 0 0 0
  • ellerine sağlık
#04.12.2005 23:41 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#06.12.2005 16:01 0 0 0