şalgam dolması

Son güncelleme: 08.09.2007 14:56
  • Malzemeler

    1 Kilo şalgam
    200 gr kıyma
    1 Çay bardağı bulgur
    1 Adet soğan
    1 Çay bardağı sıvıyağ
    1 Çorba kaşığı tereyağı
    1 Çorba kaşığı salça
    Reyhan otu
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı

    Kıymayı derin bir kaba alın.
    Soğanı rendeleyip, kıymaya ilave edin.
    Bulgur, sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
    Şalgamları soyup, 5 milim kalınlığında dilimleyin.
    10 Dakika kadar haşlayın.
    Hazırladığınız harca elinizle köfte şekli verin, şalgam dilimlerinin arasına yerleştirin ve tencereye dizin.
    Üzerine tereyağında kavrulmuş salçayı gezdirin ve su ilave edin.
    Şalgamları yumuşayana dek pişirin.
    Üzerine reyhan otu ilave edip, servis yapın.
#08.09.2007 14:56 0 0 0