Dalyam_ch

Dalyam_ch

Üye
10.08.2004
Acemi Er
34
Hakkında

  • Bende merak ettim simdiden tesekkür ederim
#22.04.2005 21:10 0 0 0
  • Kızarmış Pasta (4 kişilik)

    Malzemeler:
    Hamuru için:
    2 su bardağı un
    Yarım tatlı kaşığı tuz
    Yarım tatlı kaşığı tarçın
    2 yemek kaşığı pudra şekeri
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 yemek kaşığı limon suyu
    7 yemek kaşığı maden suyu
    Kızartmak için yeteri kadar sıvı yağ
    Kreması için :
    3 adet yumurta
    Yarım su bardağı toz şeker
    2,5 yemek kaşığı un (silme)
    1 su bardağı süt
    1 paket vanilya

    HAZIRLANIŞI :
    Unun ortasını açın. Tuz, tarçın, pudra şekeri ile karıştırın. Sıvı yağ, limon suyu ve maden suyu ekleyin. 5 dakika yoğurun. Hamuru 1,5-2 saat oda sıcaklığında dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Unlanmış tezgaha kalınca açın. Ortadan ikiye katlayıp tekrar açın. Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın.
    Hamuru unlanmış bir oklava ile çok ince açın. 10 cm çapında yuvarlaklar kesin. Yağı ısıtıp elde ettiğiniz hamur parçalarını bu yağda kızartın. Kremayı hazırlamak için yumurta sarısını şekerin yarısı ile mikserde çırpın. Mayonez kıvamında açık sarı bir karışım elde edince un ilave edin. Sütü kalan şeker ile kaynatın. Kaynamış şekerli sütün yarısını yumurta sarısına ekleyin. Sonra tüm malzemeyi süt tenceresinde birleştirin. Kısık ateşte kaynama derecesine getirip 2 dakika pişirin.
    Vanilyayı ekleyip ateşten alın. Soğurken üzeri kabuk tutmaması için pudra şekeri serpin. Kızarmış hamurun üzerine bolca krema koyup mevsim meyveleri ile süsledikten sonra servise sunun.
    Not: Krema üzerine çikolata sosu ile de servise sunabilirsiniz.
#15.10.2004 08:04 0 0 0
  • Ok Arkadaslar ben ozaman bir kac tane pasta ve börek tariflari daha ekliyem.... Hemen yapiyorum
#15.10.2004 07:39 0 0 0
  • Karakız Tatlısı (6 Kişilik)

    Malzemeler:
    Hamur İçin:
    125 gr Margarin
    5 Adet Yumurta
    1.5 Su Badrağı Toz Şeker
    1.5 Su Bardağı Un
    2 Çorba Kaşığı Kakao
    1 Paket Kabartma Tozu

    Şerbet İçin:
    2 Su Bardağı Su
    1 Su Bardağı Toz Şeker

    Krema İçin:
    2 Çorba Kaşığı Un
    2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
    4 Su Bardağı Süt
    1/2 Su Bardağı Toz Şeker


    HAZIRLANIŞI :
    Ön hazırlık olarak keki hazırlayın.Margarin,yumurta,toz şeker,un,kakao ve kabartma tozunu iyice çırpın.Yağlanmış kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana dek pişirin.
    Şerbeti hazırlayın.1 su bardağı şekerle,2 su bardağı suyu kaynatın.Soğuduktan sonra,kekin üstüne dökün.Keki buzdolabına alın.
    Kremayı hazırlayın.Bunun için un,pirinç unu,toz şeker ve sütü tencereye alın.Karıştırarak pişirip,soğuk kekin üzerine gezdirin.
    Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin.Üzerine dövülmüş fındık,fıstık yada meyve dilimleriyle süsleyin.Dilimleyerek servis yapın.


    HEPINIZE AFIYET OLSUN

#13.10.2004 15:02 1 0 0
  • Fırında Beşamel Soslu Kabak (6 Kişilik)

    Malzemeler:
    1 Kg Kabak
    200 gr Yağsız Kıyma
    1 Adet Soğan
    3 Çorba Kaşığı Margarin
    2 Adet Domates
    2 Diş Sarmısak
    3 Dal Dereotu
    Tuz, Karabiber
    Beşamel Sos Malzemesi
    1 Kahve Fincanı Un
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1.5 Su Bardağı Süt
    1 Kahve Fincanı Kaşar Peyniri Rendesi
    Tuz

    Yapilisi:
    Soğanları ince doğrayın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edin. Tuz ve karabiber serpip kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin.
    Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. İnce kıyılmış sarmısaklarla birlikte kıymaya ilave edin. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin.
    Kabakları temizleyip dörde bölün. Kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Haşlanmış kabakları fırın kabına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı yayın.
    Başka bir kapta tereyağını eritip unu kavurun. Sütü azar azar ilave edip karıştırarak pişirin. Tuzunu ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın. Sosu kıymalı harcın üzerine boşaltın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar 15-20 dak. Pişirin. Dereotuyla süsleyip sıcak servis yapın.


    HEPINIZE AFIYET OLSUN
#13.10.2004 14:58 0 0 0
  • Rica ederim hepinize afiyet olsun, isterseniz bende daha cok tarifler var yazabilirim buraya yani
#13.10.2004 14:55 0 0 0
  • YALANCI SU BÖREGI

    5 adet hazir yufkayi
    1 cay bardagi sivi yag
    4 yumurta
    1 litre süt
    400 g beyaz peynir
    tuz

    5 adet hazir yufkayi ufalayin
    bunlarin hepsini varsa bir teflon tepsisine koyun, pisdikden sonra yapismamasi icindir, yoksada yagli kiyagitda kullanabilirsiniz
    1 litre sütü 4 yumurta ile cirpin ve 1 cay bardagi yag ile ufalanmis yufkalarin üzerine dökün
    Beyaz peyniride icine rendeleyin ve tad vermesi icin tuz koyun ama
    fazla kacirmayin

    Bunlar hepsini karistirin güzelcene ve bir gece buzdalabinda bekletin ondan sonra üstü güzelcene kizarana kadar 200 derece civarinda pisirin

    Cok güzel oluyor

    Simdiden Afiyet olsun
#12.10.2004 08:01 0 0 0