Never

Never

Üye
13.03.2008
Çavuş
1.265
Hakkında

  • Konu: Jenk istek
    @Jeng herhangibir slogan veya nasıl birsey olacak, tam birsey belirtirsen yardımcı oluruz
#05.03.2010 12:30 0 0 0
  • Yanıp sönen nicklerin fontu farkındaysan farklı. Tahoma, arial falan değil. O yüzden küçük harflerle yazınca kötü bir görüntü oluyor.

    ||ßy_§µ§KµÑ|| şekline gelince font bu şekildeki yazı karakterlerini desteklemediği için mecbur olarak normal şekilde yazıyoruz.
#04.03.2010 19:20 0 0 0
  • USB bellekler ile gelen tehditler yükselişte

    Aman internetten virüs kapmayalım derken yanıbaşımızdaki cihazlar bizi sırtımızdan vurabilir.

    Geçen ayın bir numaralı tehditi (Trojan. Clicker. CM) şu an ortadan kaybolmuş durumda. Onun yerine, USB belleklerr, hafıza kartları veya harici sabit diskler gibi taşınabilir aygıtları kullanarak kötücül yazılımları dağıtan bir mekanizma olan - Trojan. AutorunInf. Gen – tüm kötücül yazılımların toplamının %9.09’u ile ayın en tepesindeki e-tehdit durumunda.

    BitDefender Kıdemli Araştırmacısı Catalin Cosoi, bulaşma kaynakları olarak bilinen kütüphane bilgisayarları, fotokopi/kopyalama dükkânları ve diğer kamusal yerler gibi ortamlarda kullanıldığında cihazların mutlaka virüs taramasından geçirilmesi gerektiği konusunda kullanıcıları uyardı.
#04.03.2010 11:38 0 0 0
#04.03.2010 10:33 0 0 0
  • Programın adı : File Splitz
    Program Sürümü : v1.0
    Program Boyutu : 1.48 Mb.
    Platform : Windows 95/98/ME/2000/XP veya NT 4.0 (Service Pack 3)
    Kullanım İzni : Freeware (Ücretsiz)

    File Splitz isimli bu program ile dosyalarınızı artık çok kolay bir şekilde GB/MB veya isterseniz KB biçiminde parçalayabilecek yada birleştirebileceksiniz.

    700 Mb.lık bir film dosyanızı bu programla 50 Mb.lık 14 parça haline bölebilirsiniz. Veya mail ile göndermek istediğiniz büyük dosyalarınızı sizin uygun gördüğünüz parça sayısı şeklinde küçük parçalara bölme şansınızda var.

    Peki; biz dosyalarımızı parçalayıp upload ettikten sonra dosyalarımızı indirenler bu dosyaları birleştirmeyi beceremez ise ne olacak diyorsanız, onun da kolayı var.

    Bölünmüş dosyalarınızın birleştirilmesi için 1.48 Mb. boyutundaki bu programı da karşı tarafa mail ile gönderebilir veya paylaşım yapacağınız servere upload edebilirsiniz.


    BURADAN
#04.03.2010 00:50 0 0 0
  • noimage

    Data Crow bilgisayarınızda bulunan tüm verileri arşivleyebileceğiniz ücretsiz bir katalog ve düzenleme aracı. Müzik, film, program, kitap gibi arşivleyerek düzenli bir şekilde saklamak istediğiniz herşeyi basit arayüzünde bir araya getiren Data Crow, kullanıcılara çok yönlü kullanım olanağı sunuyor.

    Çok zengin özelliklere sahip olan Data Crow her anlamda kişiselleştirilebilir oluşuyla tüm koleksiyonerlerin tercih edebileceği bir yazılım. Data Crow arşivinizde bulunan kayıtların resim ve metin bilgilerini Amazon.com, Imdb.com, Softpedia ve MusicBrainz sitelerinden otomatik olarak çekebiliyor. Böylece arşivinizi düzenlemek çok daha kolay hale geliyor. Dosya bilgilerini mp3, divx, xvid gibi pek çok formatla programa aktarabilirsiniz. Data Crow PDF ve HTML raporlama da yapabiliyor

    BURADAN
#04.03.2010 00:37 0 0 0
  • noimage

    Startup Control Panel, bilgisayarınızdaki başlangıç programlarını düzenleyebileceğiniz mini ve pratik bir uygulama.

    Bilgisayarınız açıldığı an hangi programlar açılacak veya devreye girecek, hangileri arkaplan da bekleyecek bunları ayarlayabilmenize olanak tanıyarak kendi isteklerinize göre bir bilgisayar çalışma düzeni oluşturmanızı sağlar. İstediklerinizi de kolayca silebilirsiniz!

    Oldukça küçük boyutu ve hızlı, pratik işlemcisi sayesinde sisteminizi yormaz ve her sistem açılışında bilgisayarınızı yoran veyada istemediğiniz programların açılmasını engellediği için bilgisayarınıza da ekstra bir hız kazandıracaktır.

    BURADAN
#04.03.2010 00:31 0 0 0
  • Caminin bölümleri ve görevleri - cami resimleri
    noimage

    Mihrab: Câmilerde kıble yönünde bulunan ve imamın namaz kıldırırken durduğu girintili bölümdür.

    noimage

    Minber: Câmilerde imamın cuma ve bayram hutbelerini okuduğu yüksekçe merdivenli yerdir.

    noimage

    Kürsü: Câmelirde vaaz verilen yüksekçe oturma yeridir.


    noimage

    Minare: Câmilerin bitişiğinde ezan okumak için yapılan kule şeklinde yüksek yapıya denir.

    noimage

    Şerefe: Minarelerde çepeçevre ve çıkıntılı olarak yapılan ezan okuma yeridir. Buraya minarenin içindeki basamaklarla çıkılır. Minarelerde genellikle bir şerefe bulunur. Birden fazla şerefeli minareler de vardır.

    Alem: Minarenin tepesine yerleştirilen hilâl (ay) şeklindeki tepeliğe denir.

    noimage

    Mahfil Cami içindeki sütunlu, yüksekçe mekandır. Müezzin mahfili yahut hünkar mahfili şeklindedir. Etrafı tahta veya taş parmaklıkla çevrilidir. Müezzin mahfilinde müezzinler ezan, kaamet, tespihat sesleri verirler; bazen imamın tekbirlerini tekrarlarlar. Bunların yüksekliği 3 metreye kadar çıkar, mermer veya ahşap ayaklarla desteklenir. Bazıları basamaklıdır, bazıları dayama merdivenlidir. Tavanları süsleme sanatıyla döşelidir. Genellikle sahının sağ-orta kısmında (Sultanahmet Camii) yer alır.

    noimage

    Şadırvan: Genellikle cami avlularında ortada bulunan, çevresindeki musluklardan ve ortasındaki fıskiyeden su akan üzeri kubbeli abdest yeri.
    Şadırvanın ortasındaki havuzu, estetik bir kubbe örtüsü kaplar ve sütunlarla çevrilidir. Altıgen veya sekizgen yapıyı çevreleyen saçakların altında musluklar ve oturaklar taş veya ahşaptır. Büyük camilerde şadırvanın yanında bir büyük servi bulunur. Şadırvan da Osmanlı cami mimarisinin temel öğelerindendir ve oymacılık, hat, mermer işçiliği gibi sanatlarla bütünleşmiştir.
#04.03.2010 00:25 0 0 0
  • PowerArchiver, WinZIP ve WinRAR gibi popüler arşivleme yazılımlarıyla aynı işlevi gören bir programdır.

    BURADAN

    noimage

    Winzip tarzı bir program olan Power Archiver ile birçok dosya formatını açabilir,sıkıştırabilirsiniz.Birçok dosya formatını desteklemesiyle benzerlerini aratmamakta hatta faklı özellikleriyle aralarından sıyrılabilmektedir.Şifreleme yapısının olması faat bunu 5 farklı yapıda yapabilmesi,güçlü sıkıştırma için Deflate64 methodunu kullanması ve sınır tanımayan dosya uzantılarında sorunsuz çalışması programın en belirgin özellikleri olarak dikkati çekiyor.

    noimage

    Yenilenmiş Kullanıcı Arayüzü:
    PowerArchiver yeni eklenen özelliklerden biride kullanıcıları zorlamayacak arayüzler eklenmesidir.Başta Ribbon arayüzü ile birlikle açılan programa siz kendi isteğinize göre üretici siteden indirip kurabilirsiniz.

    noimage

    Otomatik Backup:
    Programı kullanırken yaptığımız işlemler sırasıyla kaydolur. İleriki bir zamanda windowsta karşılaşılan bir hatayı temel alarak otomatik backup modülü oluşturulmuştur. Program istediğiniz bir zamanda gösterdiğiniz alana backup yapacaktır.

    noimage

    Desteklenen Formatlar:
    Desteklediği dosyalar arasında ZIP, 7-ZIP, CAB, LHA (LZH), TAR, GZIP, BZIP2, BH, XXE, UUE, yENC, MIME (Base 64) RAR, ARJ, ARC, ACE, ZOO plus ISO, BIN, IMG, NRG gibi birçok dosya formatı bulunuyor.Ayrıca dosyalarınızı 5 farklı şekildede şifreleme olanağına sahip olabiliyorsunuz.Bunlar arasında Blowfish (128-bit), DES (64-bit), Triple DES (128-bit), AES 128-bit, ve AES 256-bit gibi şifreleme algoritmaları mevcut.

    EKRAN GÖRÜNTÜLERi


    noimage

    noimage

    noimage
#04.03.2010 00:12 0 0 0
#03.03.2010 23:26 0 0 0
#03.03.2010 20:12 0 0 0
  • Köpeğinizi Tanıyın

    Köpekler doğdukları andan itibaren insanlara karşı sevgi duyarlar. Bu şekilde dünyaya gelen tek hayvan türü köpektir.
    Bu nedenle siz köpeklere yakınlık göstermeseniz de onlar sizi çoktan benimsemiştir. Yeni aldığınız köpeğiniz sahibi olduğunuzu hissettiği andan itibaren kokunuzu benimsemiştir. Bulunduğu mekanlarda özellikle sizin eşyalarınızın üzerine uyumayı tercih eder. Sizin kokunuz onu rahatlatır.
    Annesinden yeni ayrılmış olan köpek sahibini en yakın dostu olarak görmektedir. Köpeklere davranışlarını kontrol edebilmeleri için yardım ettiğiniz taktirde sizin sadık dostunuz olmamaları için hiç bir neden kalmayacaktır.
    Köpek pedagojisi artık bu aşamada size yardımcı olmaya başlıyor. Pedagoji uzmanları köpeklerin gelişim sürecini takip altına alarak köpeklerin yönlendirmeye çalışırlar

    Köpeğinizin kendi kontrolünü sağlayabilmesi adına eğitilmesini istiyorsanız eğiticinin ciddi bir eğitim almış olmasına dikkat etmelisiniz. Eğiticiler her köpek ırkına ve cinsiyetine göre farklı bir eğitim yöntemi seçerler. Ayrıca verdikleri eğitimde köpeğin sahibinin kişiliği de rol oynamaktadır. Köpekler 2- 3 günlük oldukları günden yaşamlarını devam ettirdikleri güne kadar öğrenmek için hazırdırlar. Uzmanlar ise köpeklerin 6 ve 8. haftalarında eğitilmeye başlanmalarının daha iyi olacağı düşüncesindedirler. Çünkü araştırmalar köpeklerin 6 ve 8. haftaları arasında olgunlaşma dönemine girdikleri ortaya çıkmıştır.

    Fiziksel olarak gelişen köpeğe yeterli ilgi gösterildiğinde zekası da o derece gelişecektir. Henüz yavru olan bu köpeklere ciddi anlamda bir eğitim verilemez. Bu dönemde verilen eğitimin amacı gelecekte alacağı eğitime hazırlanmasıdır. Sürekli kapalı mekanlarda kalan ve dış çevreyle yakın ilişkilere giremeyen köpekler ise eğitim almış köpeklerle kıyaslanamazlar.
    Evde yapılan eğitimlerde köpeklere sürekli söylenilen komutlara uyması gerektiğini öğretmeye çalışmak asıl yapılması istenilen değildir. İstenilen köpeğin insanların yaşayış biçimine alıştırmak ve öğrenme sınırını aşmasını sağlamaktır. Bu dönemde verilen eğitim köpeğin gelecekte karşısına çıkacak zor eğitimlerin üstesinden gelmesini sağlayacaktır.
    Köpeğinizin size göstermiş olduğu yakınlığın sizde ona aynı yakınlığı göstererek davranışlarınızla karşılık verin.
    Memnun kaldığınız durumlarda ise köpeğinizi ödüllendirmeniz oldukça faydalı olacaktır. Köpeğinizi cezalandırmanız da onu ödüllendirmeniz kadar önem kazanmaktadır.
    Gerektiği yerlerde onun hata yapmasına izin vermeli ve onu cezalandırmalısınız.
    Köpeğinizi ödüllendirirken ya da cezalandırırken bunu hak ettiğine emin olun. Bu şekilde köpeğiniz hani durumlarda ödül ya da ceza alacağını bilecektir.

    Köpeğinizi sürekli cezalarla eğitmeyin. Ceza alacak davranışlar sergilediğinde onu ödül alacağı davranışları sergilemesine yönlendirin. Böylelikle köpeğiniz motive olacaktır.
    Köpeğinizi cezalandırırken ona asla vurmayın. Vurarak onu cezalandırmanız köpeğin şiddeti örnek almasına neden olabilir.
    Onu cezalandıracağınız zaman bunu onu azarlayara k yapmanız daha olumlu sonuçlar almanızı sağlayacaktır.
    Köpeğinizin yapamayacağını düşündüğünüz konularda onu zorlamayın. Köpeğiniz bahçedeki kediyi kovaladığında muhtemelen sizin sözünüzü dinlemeyecektir. Henüz yavru olan köpeğiniz bu gibi durumlarda komutlara uymayı ancak zamanla öğrenecektir.

    Köpeğiniz dışarıda tuvaletini yapmasını sağlamak için iyi bir gözlemci olmalısınız. Onu dışarıya çıkardığınızda nerelere tuvaletini yaptığına dikkat edin köpeğinizin tuvaleti geldiğinde davranışlarına dikkatle izleyin. Evde bulunduğunuz zamanlarda köpeğinizin aynı davranışları sergilediğini gördüğünüzde onu hemen dışarı çıkarın ve daha once tuvaletini yaptığı yerlere götürün. Köpeğinizi tuvaleti için dışarı çıkarırken ona her defasında aynı komutu kullanın. Böylece köpeğiniz zamanla bu komutu her duyduğunda ne yapması gerektiğini bilecektir. Köpek sahiplerinin bir çoğu onların hoşlarına giden her şeyi çiğnemelerinden şikayetçidir. Siz bu durum engel olmak için yavru köpeğinize çiğnemesi için bir takım oyuncaklar temin edin. Oyuncağını tanıması onun evde bulunan diğer eşyaları çiğnemesini önleyecektir. Özel eşyalarınızdan birini çiğnemeye başladığını gördüğünüzde ise ona Hayır diyerek oyuncaklarını verin. Yavrunuzun özel eşyalarınızı hiç bir şekilde dişlerinin arasına almasını istemiyorsanız onların köpeğinizin hoşlanmayacağı şekilde kokmasını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde köpeğiniz o eşyalara yanaşmayacaktır.
    Köpeklerin çoğu insanların üzerine hoplamayı severler. Fakat siz köpeğinizin bu şekilde davranmasını istemiyorsanız onu oturmaya alıştırmalısınız. Köpeğinizin yemek vakti geldiğinde avucunuza aldığınız mamayı o oturur duruma geçtikten sonra verin. Köpeğinizi insanları otururken karşılaması için alıştırmalar yapın. Köpeğinizin davranışlarını ödüllendirmeyi unutmayın.
    Köpeklerin bebek dişleri 3-5 haftalıkken çıkarken 6-8 haftalıkken anne sütünden kesilirler. Viral enfeksiyonlara karşı ilk karma aşı 8 haftalıkken 11 haftalıkken ise ikincisi yapılmalıdır. İlk kuduz aşısı 3 aylık olduklarında yapılır. Yılda bir kere karma ve kuduz aşısı yapılmalıdır. Kalıcı dişler 16 haftalıkken çıkmaya başlarlar. Kalıcı dişler toplam 42 adettir. Köpeklerde çiftleşme erkeklerde 12 dişilerde 18 aylık olduklarında gerçekleşir. Köpeklerin vücut ısıları 38.5 derecedir. Nabız yetişkin köpeklerde dakikada 110-140 yavrularda dakikada 180-200 kere atar. Solunum sayısı dakikada 18-34 tür. Dişilerde gebelik 58-64 gün sürer. Östrus yılda iki kere olur ve 21 gün sürer. En uygun döllenme östrusun (kızgınlığın) 9-13. günlerinde gerçekleşir.
#03.03.2010 17:29 0 0 0
#03.03.2010 17:22 0 0 0
#03.03.2010 17:10 0 0 0
#03.03.2010 17:08 0 0 0
  • Konu: Beyaz Show
    Beyaz Show'da Bu Hafta

    05/03/2001 Cuma


    Demet Akbağ, Ata Demirer ve
    “Eyvah Eyvah” filminin diğer oyuncuları bu hafta “Beyaz Show”da!
    Demet Akbağ, Ata Demirer, Salih Kalyon, Özge Borak, Bülent Şakrak, Caner Alkaya ve Serkan Çağrı bu hafta “Beyaz Show”a konuk oluyor.
    Beyaz Show bu gece ayrıca, izleyicileriyle her zamankinden daha erken bir saatte, saat 23.30’da buluşuyor.
    “Beyaz Show”a bu hafta; “Eyvah Eyvah” adlı filmin başrol oyuncuları; Demet Akbağ ve Ata Demirer ile filmde diğer önemli rolleri üstlenen Salih Kalyon, Özge Borak, Bülent Şakrak ve Caner Alkaya ile filmin müziklerini yapan, dünyaca ünlü klarnet virtüözü Serkan Çağrı konuk oluyor.
    Filmde sergiledikleri başarılı performansları ile büyük alkış alan Demet Akbağ ve Ata Demirer’in, diğer oyuncu arkadaşlarıyla birlikte, “Eyvah Eyvah” filmi ile ilgili merak edilenleri anlatacakları programda ayrıca, Akbağ ve Demirer ikilisinin, Beyaz Show izleyicilerine özel, harika sürprizleri de olacak.
    Beyaz’ın canlı yayın sürprizleriyle daha da renklenecek programda,
    “Geçen Hafta”, “Bir Maniniz Yoksa”, “Sosyal Sorumluluk”, “Üniversitelilerle Yarışma”, “Şomağızlılar”, “Beşi Bir Yerde”, “Keyped ile Oylama” ve “Bunları Biliyor muydunuz” bölümleri de ekrana gelecek.

#03.03.2010 13:46 0 0 0
#03.03.2010 13:06 0 0 0
  • Bunların nasıl yapıldığı konusunda eğitim verilmiyor.
    PhotoShop programıyla yapılıyor.
#03.03.2010 12:59 0 0 0
  • Merhaba;
    Photoshopta istediğini şekilde arkaplan(backgraund) yapabilirsiniz. Bende bir tane örnek anlatım yaptım sizler için, başlıyorum;

    Öncelikle istediğiniz boyutta sayfa açıyoruz.(Ben 500*500 ebatını kullandım.)
    Zemini siyah yapıyoruz ve sırayla işlemleri uyguluyoruz.

    Filter -> Render -> Lens Fare seçeneğini açıyoruz değişik değişik 3tane Lens Fare özelliği kullanıyoruz. Kullandıktan sonra aşağıdaki resim ortaya çıkıyoru;

    noimage

    Işlemi yaptıktan sonra,

    Filter -> Stylize -> Glowing edges seçeneğine geliyoruz ve şu değerleri giriyoruz,
    Edge Width: 2
    Edge Brightness: 20
    Smoothness: 5 (aşağıdaki resme bakınız.)

    noimage

    Ve şöyle bir resim ortaya çıkıyor,

    noimage

    Image -> Adjustments -> Hue/Saturation gelip renk belirliyoruz ben aşağıdaki değerlerle şu şekilde bir renk çıkarttım,
    Hue: 158
    Saturation: 84
    Lightness: 0 (aşağıdaki resme bakınız.)

    noimage

    Ve ortaya böyle birşey çıkıyor,

    noimage

    Filter -> Distort -> Wawe ve şunları uyguluyoruz,
    Type: Square yapıyoruz ve Randomize butonuna yaptığım resme benzeyinceye kadar basıyoruz;

    noimage

    ve ortaya böyle birşey çıkıyor,

    noimage

    Ve son adımları uyguluyoruz,

    Filter -> Sketch -> Water Paper diyoruz ve şu değerleri giriyoruz,
    Fiber Length: 25
    Brightness: 61
    Contrast: 70 (aşağıdaki resme bakınız.)

    noimage

    Ve sonuç;

    noimage

    Gayet sade ve hoş birşey ortaya çıktı değil mi? :)
    Inşallah faydalanabileceğiniz bir anlatım olmuştur.
#03.03.2010 02:01 0 0 0