MALZEMELER
2.5 çay bardağı su
50 gr margarin
1.5 subardağı un
2 yemek kaşığı mısır nişaştası
4 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 tatlı kaşığı şeker
Krema Malzemesi :
Profiterol
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
yarım litre süt
1 yumurta sarısı
50 gr margarin
1 paket vanilya
Çikolata Sosu Malzemesi :
2 bardak su
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı kako
1 fincan şeker
2-3- adet yaprak çikolata (sos istenilen kıvama göre daha fazla veya daha az su konulabilir)
HAZIRLANIŞI
Hamur :
Su şeker ve margarini kaynatın ve içine un ve nişastayı koyun 1 dakika kadar hepsi pişirilir. Hamuru iyice soğuduktan sonra yumurtalar teker teker kırılır ve İYİCENE karıştırılır ve yedirilir. Sonra kabartma tozu eklenir. Bir kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar yağlanmış tepsiye dizilir. (kabaracağını unutmadan aralıklı dizin)
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 20 dakika pişirin
Hamurlar piştikten sonra ikiye kesip içine kremayı koyun sonra bir tabağa dizip sosunu dökün
Krema :
Un şeker ve yumurta sarısı karıştırılır süt ilave edilerek krema yapılır ev en son yağ ve vanilya konur.Soğuduktan sonra hamurlara konur
Sos :
Nişasta kakao ve şeker karıştırılır sonra su ilave edilerel kıvamı alıncaya kadar kaynatılır, ateşten aldıkta sonra fındık büyüklüğünde yağ içine konur, ve hazırlanan topların üstüne dökülür
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından ''Dünya Sigarasız Günü'' ilan edilen 31 Mayıs'ta çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü dolaysıyla yaptığı açıklamada, günde 5 sigara içen bir kişinin, Çernobil kazasının 100 kilometre çevresinde bulunan biri kadar radyasyon aldığını söyledi. Akdağ, sigaranın, 4 binden fazla zehirli kimyasal madde içerdiğini ve Türkiye'de her yıl yaklaşık 110 bin kişinin bu nedenle hayatını kaybettiğini belirtti.
Türkiye'de sigaraya bağlı ölümlerin önemli bölümünün 35-70 yaş arasındaki kişilerde görüldüğünün altını çizen Akdağ, ülkemizde erkeklerin yüzde 60, kadınların ise yüzde 20'sinin sigara içtiğini söyledi.
Sigaranın ülke ekonomilerine verdiği zararların önemli boyutlara ulaştığına da işaret eden Akdağ, sigaranın Türkiye ekonomisine yılda ortalama 3 milyar dolar zarar verdiğini bildirdi.