Felçten selülite kadar birçok sorunun neden olarak gösterilen kahvenin iyi yönleri de ortaya çıkmaya başladı. İngiliz Daily Mirror gazetesi kahvenin artılarını derledi. Uzmanlar yine de uyarıyor: Abartmayın, günde 3-4 fincandan fazla içmeyin.
1- Kanser riskini azaltıyor Norveç'te yapı-lan bir araştırma, kahvenin meyve ve sebzeden bile daha çok antioksidan içerdiğini ortaya koydu.
2- Hastayken iyi hissettirir Bristol Üniver-sitesi'nin araştırmaya göre nezle olanlar
kahve içtiklerinde kendilerini daha sağlıklı
hissediyor.
3- Alzheimer'ı önlüyor Portekiz'de 2002 yılında yapılan araştırmaya göre kafein beyni zinde tutuyor.
4- Diyabetle savaşıyor Kahvedeki bir madde, vücudun şekeri işlemesini kolaylaştırtıyor. Bu da diyabet risikini yüzde 50'ye kadar düşürüyor.
5- Kaza riskini düşürüyor Kahve, sürücülerin ayık kalmasını sağlıyor ve reflekslerini canlı tutuyor.
6- Spordan önce şart Bazı araştırmalar kafeinin sporun faydalarını artırdığını gösteriyor. Kafein kişinin daha uzun süre spor yapmasını ve daha fazla yağ yakmasını sağlıyor.
7- Baş ağrılarını azaltıyor Kafein beyin damarlarını genişleterek baş ağrısını azaltıyor. İlaçla birlikte kahve içmek ağrıyı önleyen kimyasalların daha hızlı salgılanmasını sağlıyor.
Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Funda Elmacıoğlu, Besin değeri kabuğunda saklı olan karpuzun, kırmızı etli kısmının altındaki beyazımsı bölüm tüketilmeli. dedi.
Karpuzun vücudu temizleyici özelliği bulunduğunu bildiren Elmacıoğlu, Karpuz böbreklerdeki üre ve ürat tuzlarını temizliyor. Taştan yakınanların da tercih edeceği bir meyve. Kanser türlerine karşı etkili olan beta karoten ve bol miktarda vitamin de içerir. Karpuz çekirdekleri de kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur. dedi.
Yoğurdun, doğal bir nefes kokusu ve diş taşı önleyicisi olduğu ortaya çıktı.
Japonya'da yapılan ve sonuçları İngiltere'de yayımlanan
araştırmalar, şekersiz yoğurdun nefes kokusunu giderdiği, diş taşı ve
diş eti iltihaplarını doğal yollardan önlediğini ortaya koydu.
Araştırma kapsamında 6 hafta boyunca günde bir porsiyon yoğurt
yiyenlerin yüzde 80'inde nefes kokusuna yol açan hidrojen sülfit
düzeyinin düştüğünü belirten Japon bilim adamları, yoğurdun
içeriğindeki maddelerin bu rahatsızlıkları önlediğini vurguladı.
İngiliz Diş Sağlığı Vakfı yöneticileri de araştırma sonuçlarını
memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Vakıf yöneticileri,
İngiltere'de her dört kişiden birinin nefes kokusu sorunu bulunduğunu
ve her 20 kişiden 19'unun hayatlarının bir döneminde diş eti
iltihaplarından çektiğini bildirdi.