Kalp Krizi ve Sıcak Su
Bu çok güzel bir yazıdır. Sadece öğünlerden sonra sıcak su içme
konusuna değil kalp krizi risklerine de değinmektedir.
Çinliler ve Japonlar yemeklerinden sonra soğuk su değil sıcak çay içerler.
Belki biz de yemekten sonra sıcak bir şeyler içme alışkanlığımızı
onlardan edindik.
Eğer yemeklerden sonra soğuk şeyler içiyorsanız bu yazı size
hitap ediyor. Yemekten sonra soğuk bir şeyler içmek sizi rahatlatabilir.
Ancak tükettiğiniz soğuk su katılaşarak yağlı bir madde haline döner ve
yavaş bir şekilde sindirilir. Bu asitli tepkime bozularak bağırsakta katı
maddelerden daha hızlı bir şekilde emilir. Bir kısmı bağırsağa yapışır.
Kısa bir süre sonra tamamen yağ haline döner ve kansere yol açar.
Yemekten sonra sıcak su veya çorba içmek en iyisidir.
Kalp krizi hakkında önemli birkaç bilgi
- Kalp krizi belirtisi her zaman sol kolun uyuşması değildir. Çenedeki
şiddetli ağrıların da
farkında olun. İlk göğüs ağrınız kalp krizi sırasında gerçekleşmez.
(Daha önce mutlaka
göğüs ağrınız olmuştur) Mide bulantısı ve şiddetli terleme de önemli kalp
krizi belirtilerindendir. Kalp krizi geçiren insanların %60 ı uyurken ölür..
Göğüsteki ağrılar sizi uykudan uyandırabilir. Lütfen dikkatli olun ve
olanların farkına varın.
Bir kardiyoloji uzmanı diyor ki; Eğer bu mesajı okuyan herkes arkadaşlarına
gönderirse bir hayat kurtarır.. Bu nedenle bu mesajı tüm önemsediğiniz
arkadaşlarınıza gönderin.(Bu bir alıntıdır)
* 4 yumurta
* 1 su b.toz şeker
* 1 su b.süt
* 1 su b.ıspanak püresi
* 1 p.kabartma tozu
* 8 çorba k.tepeleme un
* 1 su b.yeşil fıstık
* 1 çay b.sıvıyağ
Fıstık sosu için:
* 1.5 su b.süt
* 5 çorba k.toz şeker
* 1 çorba k.un
* 2 çorba k.toz yeşil fıstık
Hazırlanışı :
İlk olarak 1 su bardağı ıspanağı 2 dakika sıcak suda bekletip yumuşamasını sağlayın. Daha sonra soğuk sudan geçirin.Daha sonra ıspanakları parçalayıcıya alıp ıspanakları parçalayıcıdan geçirip püre kıvamına getirin. Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Yumurtaların üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edip mikserle çırpın. Daha sonra üzerine 1 su bardağı süt,ıspanak püresi,1 çay bardağı sıvıyağ,1 su bardağı süt ilave edip karıştırın. Sıvılar karıştıktan sonra karıştırma kabına 1 paket kabartma tozu ve yaklaşık 8 çorba kaşığı tepeleme un ilave edin. Unun üzerine 1 su bardağı tane yeşil fıstık ilave edip kek karışımını karıştırın. Kek karışımını kek kalıbına boşaltın.Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra keki kalıbında ters çevirip servis tabağına alın. Fıstık sosu için tencereye 1.5 su bardağı süt,5 çorba kaşığı toz şeker,1 çorba kaşığı un ve 2 çorba toz yeşil fıstığı
tencereye alıp bir sos hazırlayın. Kekin üzerine yeşil fıstık sostan dökün.Sosun üzerine toz yeşil fıstık serpip servis edin.
* 250 gr lor peyniri
* 2 yumurta
* 1 çay b. sıvıyağ
* 1 su b. tozşeker
* 2 parça damla sakızı
* 1 çay k. karbonat
* yarım limon
* alabildiği kadar un
Üzeri için:
* 1 çay b. susam
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 250 gr.lor peynirini alın.Üzerine 1 adet yumurta ve diğer yumurtanın sadece sarısını ilave edin.Damla sakızını ve toz şekeri ilave edin. Üzerine yarım limon suyunu ekleyin. Üzerine alabildiği kadar un ekleyerek bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde şekiller yapın.Bir tarafını yumurta akına batırıp susam bulayın.Fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin.
Malzemeler:
250 aram margarin
1 adet gumurta
1 su bardagi tozseker
2 çorba kasigi tepeleme kakao
Aldigi kadar un
Kabartma tozu
TARIFI:
Oda sicakliginda yumusamis margarini, yumurtayi ve sekeri karistirin. Aldigi kadar unu ve kabartma tozunu koyup kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin. Hamuru ikiye bölün. Bir yansina kakaoyu karistirin. Ve hamurlan yarim saat dinlendirin.Beyaz ve kakaolu hamuru ayn ayri dikdörtgen seklinde yarim santim kalir.ligindc açin. Hepsini üst üste koyun. Siki bü" sekilde rulo haline getirin.Dolapta yanm saat bekletin. Bir santimetre kalinliginda kestiginiz rulolan tepsiye dizin firinda üzeri fazla kizarmadan beyaz olara pisirin ve servis yapin.