MALZEMESİ

2 adet yumurta
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un

Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

Kızartmak için;
Sıvıyağ

TARİF

Önce tatlının şerbetini hazırlayın. Toz şeker ve suyu kaynatın. Su kıvam kazanınca limon suyunu ekleyip, ateşten alın. Sonra tatlının hamurunu hazırlamaya geçin. Yumurtayı ve yoğurdu büyük bir kasede çırpın. Sıvıyağ ve karbonat katın. Yoğurarak yavaş yavaş un ekleyin. Boza kıvamından biraz daha koyu çok yumuşak bir hamur oluşturun. Yarım saat kadar dinlendirin. Sıvıyağı kızdırın. İster hamur torbasıyla isterse avucunuza alıp, baş parmağınızla işaret parmağınız arasından sıkarak lokmaları yapın ve kızgın yağa atın. Önlü arkalı kızartıp soğumuş olan şerbete bırakın. Ilık ılık servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2105
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:36
emeğine sağlık su-perisi
CADIKIZ Tarih: 23.11.2007 12:36
Cikardim denicem yapabilirim umarim:46: ama kolay bir tarif :85:
BoardBeLasi Tarih: 21.11.2007 17:47
Ellerine saglik Su Perisi
Sindy Tarih: 17.11.2007 17:27
eline saglik SU-PERISI