Fış Fış Tatlısı

Son güncelleme: 08.02.2008 07:36
  • MALZEMESİ

    2 adet yumurta
    1 kase yoğurt
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı karbonat
    Alabildiği kadar un

    Şerbeti için;
    3 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı su
    4-5 damla limon suyu

    Kızartmak için;
    Sıvıyağ

    TARİF

    Önce tatlının şerbetini hazırlayın. Toz şeker ve suyu kaynatın. Su kıvam kazanınca limon suyunu ekleyip, ateşten alın. Sonra tatlının hamurunu hazırlamaya geçin. Yumurtayı ve yoğurdu büyük bir kasede çırpın. Sıvıyağ ve karbonat katın. Yoğurarak yavaş yavaş un ekleyin. Boza kıvamından biraz daha koyu çok yumuşak bir hamur oluşturun. Yarım saat kadar dinlendirin. Sıvıyağı kızdırın. İster hamur torbasıyla isterse avucunuza alıp, baş parmağınızla işaret parmağınız arasından sıkarak lokmaları yapın ve kızgın yağa atın. Önlü arkalı kızartıp soğumuş olan şerbete bırakın. Ilık ılık servis yapın.
#16.11.2007 18:54 0 0 0
  • eline saglik SU-PERISI
#17.11.2007 16:27 0 0 0
  • Ellerine saglik Su Perisi
#21.11.2007 16:47 0 0 0
  • Cikardim denicem yapabilirim umarim ama kolay bir tarif
#23.11.2007 11:36 0 0 0
  • emeğine sağlık su-perisi
#08.02.2008 07:36 0 0 0