[COLOR="lemonchiffon"]Kullanılacak Malzemeler

Yeterince su ve tuz
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı kırmızı biber tuz
1 çorba kaşığı nane
6 su bardağı su


[COLOR="lemonchiffon"]Hazırlanma Şekli

Un, tuz ve yeterince suyu elimize yapışmıyacak bir hamur haline gelene dek yoğurun. Hamurdan parçalar alıp ufak ufuk yuvarlayın. (Bu yuvarlaklara yörede oğmaç denir. Çorbada ismini buradan alır.) Daha önceden 6 su bardağı suyu kaynatın. Yaptığınız oğmaçları kaynayan suya ilave edin. Çorbayı un kokusu gidene kadar hafif ateşte pişirin. Başka bir kabın içinde yoğurt ile naneyi iyice çırpın. Çorba ılıkken içine ilave edin. Tereyağını kızdırın (yakmadan) içine kırmızı biber atın. Çorbanın üzerine gezdirin

(Safranbolu Yöresinden)

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2554
favori
like
share
MaRaBoGLu61 Tarih: 13.01.2010 10:15
[mrb61]Ben bu oğmaç çorbasını sadece bizim oranın yerel bir çorbası biliyordum
oysa Oğmaç kendini aşmış[/mrb61]
suskunca Tarih: 27.11.2007 23:29
ellerine emegine saglik tesekkürler
SU-PERISI Tarih: 22.11.2007 13:37
annem çok güzel yapar üzerinede hamurdan yagda kızartıp döker çok nefis olur