Oğmaç Çorbası

Son güncelleme: 13.01.2010 09:15
  • Kullanılacak Malzemeler

    Yeterince su ve tuz
    1 su bardağı un
    4 çorba kaşığı yoğurt
    1 çorba kaşığı tereyağ
    1 çorba kaşığı kırmızı biber tuz
    1 çorba kaşığı nane
    6 su bardağı su


    Hazırlanma Şekli

    Un, tuz ve yeterince suyu elimize yapışmıyacak bir hamur haline gelene dek yoğurun. Hamurdan parçalar alıp ufak ufuk yuvarlayın. (Bu yuvarlaklara yörede oğmaç denir. Çorbada ismini buradan alır.) Daha önceden 6 su bardağı suyu kaynatın. Yaptığınız oğmaçları kaynayan suya ilave edin. Çorbayı un kokusu gidene kadar hafif ateşte pişirin. Başka bir kabın içinde yoğurt ile naneyi iyice çırpın. Çorba ılıkken içine ilave edin. Tereyağını kızdırın (yakmadan) içine kırmızı biber atın. Çorbanın üzerine gezdirin

    (Safranbolu Yöresinden)
#22.11.2007 10:03 0 0 0
  • annem çok güzel yapar üzerinede hamurdan yagda kızartıp döker çok nefis olur
#22.11.2007 12:37 0 0 0
  • ellerine emegine saglik tesekkürler
#27.11.2007 22:29 0 0 0
  • Ben bu oğmaç çorbasını sadece bizim oranın yerel bir çorbası biliyordum
    oysa Oğmaç kendini aşmış
#13.01.2010 09:15 0 0 0