Kepekli Pirinç Çorbası

Son güncelleme: 01.05.2008 15:35
  • Malzemeler:

    1/2 su bardağı kepekli pirinç
    2 yemek kaşığı zeytinyağı veya mısırözü
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 adet soğan
    5-6 su bardağı et suyu veya su
    tuz, karabiber, reyhan ve istediğiniz baharat çeşitleri

    Yapılışı:

    Kepekli pirinci uafak bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın*. (Yaklaşık 45 dakika kadar) Piştiğinde açılıp buğday görünümünde olacaktır.
    Çorba tenceresinde yağla yemeklik küçük doğranmış soğanı hafifçe kavurun.
    Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
    Kaynamış et suyunun veya suyun bir kısmını ayırarak kalanını tencereye boşaltın.
    Pirinci ve tuz ve baharatları ilave edip bir taşım kaynatın.
    Koyuluğunu ayarlamak için gerekirse kaynamış su ilave edebilirsiniz.
    * - Kepekli pirincinizi isterseniz düdüklüde daha fazla oranlarda suda pişirebilir ve bir çorbalık bölümlere ayırarak derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz.
#28.02.2008 12:29 0 0 0
  • ellerine saglik SU-PERISI
#29.02.2008 10:26 0 0 0
  • teşekkürler
#24.04.2008 17:00 0 0 0
  • tşk su-perisi
#28.04.2008 15:02 0 0 0
  • tşk
#01.05.2008 15:33 0 0 0
  • denemek isterim umaım bi gün denerim:):)
#01.05.2008 15:35 0 0 0