Malzemeler:

1/2 su bardağı kepekli pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya mısırözü
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet soğan
5-6 su bardağı et suyu veya su
tuz, karabiber, reyhan ve istediğiniz baharat çeşitleri

Yapılışı:

Kepekli pirinci uafak bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın*. (Yaklaşık 45 dakika kadar) Piştiğinde açılıp buğday görünümünde olacaktır.
Çorba tenceresinde yağla yemeklik küçük doğranmış soğanı hafifçe kavurun.
Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
Kaynamış et suyunun veya suyun bir kısmını ayırarak kalanını tencereye boşaltın.
Pirinci ve tuz ve baharatları ilave edip bir taşım kaynatın.
Koyuluğunu ayarlamak için gerekirse kaynamış su ilave edebilirsiniz.
* - Kepekli pirincinizi isterseniz düdüklüde daha fazla oranlarda suda pişirebilir ve bir çorbalık bölümlere ayırarak derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 400
favori
like
share
mavrantli Tarih: 01.05.2008 16:35
denemek isterim umaım bi gün denerim
PELİN_95 Tarih: 01.05.2008 16:33
tşk
izmir_güzeli Tarih: 28.04.2008 16:02
tşk su-perisi
lila184 Tarih: 24.04.2008 18:00
teşekkürler
Sindy Tarih: 29.02.2008 11:26
ellerine saglik SU-PERISI