MALZEMELER:
Malzemeler.
15 çarliston biber
½ kg lor peyniri
Kekik (varsa taze)
Kırmızı pul biber
3 diş sarımsak
Zeytinyağı, tuz
Yapılışı.
Biberleri yıkayıp saplarını, sonra üstüne kapamak için kenara ayırıyoruz. Biberleri kaynar suda beş dakika haşlıyoruz. Bir tabakta lor peyniri, kekik, kırmızı biberi karıştırıyoruz. Haşlanan biberleri soğuk suya koyup süzdükten sonra içlerini lorla dolduruyoruz. Hava almayacak bir kaba koyup üstünü geçecek kadar zeytinyağı koyup içine sarımsakları, tuzu ve varsa taze kekik dallarını koyuyoruz. Hava almayacak şekilde kapayıp en az 3 gün bekletiyoruz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 6009
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 27.04.2008 19:36
sağol tşk
eskitoprak Tarih: 06.03.2008 14:18
tesekkurler
Sindy Tarih: 29.02.2008 11:47
tesekkurler SU-PERISI