Lorlu Biber Turşusu

Son güncelleme: 27.04.2008 18:36
  • MALZEMELER:
    Malzemeler.
    15 çarliston biber
    ½ kg lor peyniri
    Kekik (varsa taze)
    Kırmızı pul biber
    3 diş sarımsak
    Zeytinyağı, tuz
    Yapılışı.
    Biberleri yıkayıp saplarını, sonra üstüne kapamak için kenara ayırıyoruz. Biberleri kaynar suda beş dakika haşlıyoruz. Bir tabakta lor peyniri, kekik, kırmızı biberi karıştırıyoruz. Haşlanan biberleri soğuk suya koyup süzdükten sonra içlerini lorla dolduruyoruz. Hava almayacak bir kaba koyup üstünü geçecek kadar zeytinyağı koyup içine sarımsakları, tuzu ve varsa taze kekik dallarını koyuyoruz. Hava almayacak şekilde kapayıp en az 3 gün bekletiyoruz.
#28.02.2008 12:36 0 0 0
  • tesekkurler SU-PERISI
#29.02.2008 10:47 0 0 0
  • tesekkurler
#06.03.2008 13:18 0 0 0
  • sağol tşk
#27.04.2008 18:36 0 0 0