MıSıRLı BIBER DOLMASı

Son güncelleme: 19.03.2006 09:34
  • MALZEMELER

    1 su bardağı Amerikan Pirinci
    8 adet büyük boy dolma biber
    1-1/4 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı toz karabiber
    400 gr. Konserve barbunya fasulyesi (suyu süzülmüş)
    300 gr. Konserve mısır (suyu süzülmüş)
    1 baş orta boy doğranmış soğan
    1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
    100 gr. Doğranmış yeşil acı biber
    1/2 çay kaşığı toz kimyon
    50 gr. Kaşar peyniri (isteğe bağlı)
    Süslemek için kırmızı biber halkaları


    HAZIRLANIŞI

    Biberlerin saplarını çıkarın ve içindeki çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın. Biberleri bir tencerede kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar haşlayarak suyunu süzün. Biberlerin içini tuz ve toz biber ile ovarak bir kenarda bekletin. Bir kabın içinde pirinç, fasulye, mısır, soğan, ceviz, acı biber, kimyon ve 1 çay kaşığı tuzu iyice karıştırın. Biberlerin içini pirinç karışımı ile doldurun. Dolmaları fırın kabına dizip üzerini folyo kağıt ile örtün. 250 derece fırında yaklaşık 20-30 dakika pişirin. Tepsinin üzerindeki folyoyu çıkarıp dolmaların üzerine kaşar peyniri serpiştirin. Peynir eriyene kadar 5 dakika daha fırınlayın. Üzerini kırmızı biber ile süsleyerek servis yapın.

    Her servis 282 kalori, 9 gr. Protein, 10 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 5 gr. Lif, 0 miligram kolesterol ve 581 miligram sodyum içerir.
#17.10.2005 16:23 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 19:36 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 16:52 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 09:34 0 0 0