Malzemeler :

500 gr kusbası et.1 bardak nohut.500 gr suzme yogurt.1 yumurta.1 yemek kasıgı un.250 gr pırınc.125 gr tereyagı.1.5 tatlı kasıgı nane.

Hazirlanişi :

Geceden ıslanan nohutu ve etı pısırın.arada kontrol ederek kopuklerını alın.tuzunuda koyun.pıstıkten sonra pırıncı koyun.pırıncler acılınca atesten alın.suzme yogurdu baska bır tencerede ıcıne yumurtayı ve unu ekleyerek kısık ateste devamlı karıstırarak ısıtın.etın suyundan yavas yavas alarak bırbırıne karıstırın.ıyıce karıstıktan sonra uzerıne tereyagında ısınmıs olan naneyı dokun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 399
favori
like
share
KaRaKıZ Tarih: 04.11.2008 14:53
biz buna soğuk çorba diyoruz ama urfalılar lebeni diyor aşkım bana elleriyle yedirdi teşekkürler
sevgi Tarih: 04.11.2008 11:24
emeginize saglık
gurkan34 Tarih: 27.10.2008 14:01
HARIKA BI YEMEK TAVSIYE EDERIM
SU-PERISI Tarih: 18.10.2008 18:12
Emegine saglık sindy,denenmedim fakat güzel bir tarife benziyor.