Milföylü Pırasalı Börek

Son güncelleme: 22.05.2010 18:39
  • noimage

    Malzemeler:
    - 2 pırasa
    - 1 yeşil soğan (yeşil ve beyaz kısmı birlikte kullanılıyor)
    - 1 irice domates
    - 250gr. kıyma
    - bir avuç maydanoz
    - tuz ve karabiber
    - 2 parça yuvarlak milföy ( 28′lik yuvarlak kalıbı kaplayacak büyüklükte)
    - 1 yumurta sarısı
    Yapılışı
    1- Pırasayı ve soğanı ince ince doğrayın. Azıcık zeytinyağında çevirin. Pırasalar yumuşayınca kıymayı ekleyin, birlikte kavurun. Kıyma suyunu salıp çektikten sonra domatesi rendeleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Pırasanın bu şekilde pişmiş hali bizde kıymalı pırasa yemeği oluyor.
    2- Milföyün birini kalıba yerleştirin. Kenarlarını gerekirse kesin. Pırasalı içi kubbe şeklinde yayın (benimki kubbe olmadı, orası ayrı bir konu). Diğer milföyü kapatıp, kenarlarını bastırın. (Aslında pithiviers'in kenarları için belli bir kapatma şekli var, ancak benim onu yapmam mümkün olmadı. Artan hamurları burgu şeklinde yerleştirmek çok daha kolay geldi.) Üzerine yumurta sarısını sürün ve bıçakla dalga şeklinde çizikler açın. 175° C'de üzeri kızarana kadar pişirin.

    Eğer milföy kalın olursa bıçakla açılan çizgiler çok güzel kabarıyor
#18.01.2009 12:09 0 0 0
  • ellerine sağlık canım
#18.01.2009 12:48 0 0 0
  • Kesinlikle milföy sevenlere tavsiye ederim ;)
#18.01.2009 13:24 0 0 0
  • tarifin için teşekürler
#03.02.2009 08:05 0 0 0
  • Kesinlikle milföy sevenlere tavsiye ederim

    denenmiş tarif mi acaba.
    milföy hamurundan hiç denemedim.

    pırasalı içi bende bu şekilde hazırlıyorum ama domates kullanmıyorum sulandıracağını düşünüyorum. sadece tuz, karabiber ve kırmızıbiber kullanıyorum.
#22.05.2010 18:39 0 0 0