Malzemeler.....
1 kg patlican
½ kg.kuzu kiyma
10 tane yesil biber
3 dis Sarimsak
Yogurt
2 yemek kasigi toz kirmizi biber
3 yemek kasigi tereyag

Yapilisi

Patlıcan közlenir.Cogumuzun közleme sansi
olmadigini varsayarsak firin bu is icin ideal bir cözüm..
Patlicanlari pismek üzere firini veririz.Patlicanlarin
pismesini beklerken diger taraftan da.
Biberleri ufak ufak dogruyoruz..Biraz sivi yag ile tavada
pisirip hemen kiymamizida icine ilave edip bir güzel kavuruyoruz....
Pisirdigimiz patlicanlari kabuklarini soyup temizledikten
sonra bicak yardimiyla ufak ufak kesiyoruz.Iri bir parca
kalmiyacak püre olana kadar....Bu islemi yaptiktan sonra
3 dis sarimsagi ezip yogurt icine koyup,hemen patlicanlari da
ilave ediyoruz..Borcam gibi bir kaba bu karisimi
dökün üzerinede kavurdugumuz kiymayi ilave edip
3 kasik tereyagda toz kirmizi biberleride kavurup üzerine
gezdirin.Ve yemegimiz servise hazir...

Deneyenler icin simdiden afiyet olsun

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1042
favori
like
share
fiber_optic Tarih: 18.04.2006 15:02
anlasilan gaziantep e gelmeyi dusunuyorsunuz ali nazik yemek isteyenler gaziantep e bekleriz
casper Tarih: 08.04.2006 20:14
Paylaşımın için teşekkürler
GEZEGEN_2006 Tarih: 04.04.2006 12:56
eline sağlık açlık hormonlarım faliyete geçti olsada yesek
liamsi Tarih: 21.03.2006 01:48
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:03
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
Turania Tarih: 12.02.2006 12:20
eline emeğine sağlık arkadasım
serhatbey_066 Tarih: 15.01.2006 22:38
helal olsun bizim ali abiyi nazik yapmışla yani bu işin şakasıda
ellerine sağlık ustat
refik Tarih: 13.01.2006 14:15
paylaşım için teşekkürler
masarac Tarih: 29.12.2005 03:06
[COLOR=tomato]Paylaştığınız için teşekkürler.Ellerinize sağlık :