Keşkef (Keşkek)

Son güncelleme: 19.03.2006 09:39
  • Keşkef (Keşkek)


    Keşkef (Keşkek)
    KAÇ KİŞİLİK: 8-10
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 75 dk

    Malzemeler:
    # 300 gr dövme (aşurelik buğday)
    # 100 gr nohut
    # 5.5 su bardağı su
    # 750 gr kemikli koyun eti
    # 60 gr margarin
    # Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber

    Hazırlanışı:
    * Dövme ve nohudu akşamdan 2.5 bardak su ile ıslatın. Eti basınçlı tencereye alın. Nohut ve dövmeyi süzüp sularını ayırın ve malzemeyi tencereye ekleyin. Islatma suyunu 4 su bardağına tamamlayın. Margarinin yarısını su, karabiber ve tuzu ekleyip dövme lapalaşıncaya kadar 75 dakika pişirin.

    * Etin kemiklerini ayırın ve keşkeği büyük bir tencereye alın. Tahta kaşıkla (ya da tahta tokmakla) ezerek karıştırın. Keşkeği servis tabağına alın. Kırmızı tozbiberi kalan margarinle kızdırıp üzerine gezdirin. Ilık olarak servis yapın.

    Keşkef (Keşkek) Kırşehir'e ait bir yöre yemeğidir.

    Yorumla...
#21.04.2005 00:13 0 0 0
  • ustam ellerine saglik
#21.04.2005 01:09 0 0 0
  • Ellerine saglik
#21.04.2005 01:13 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#21.04.2005 14:53 0 0 0
  • TEŞEKKÜRLER ABİCİM.
#22.04.2005 12:20 0 0 0
  • tarif için teşekkürler arkadaşım
#22.04.2005 12:31 0 0 0
  • ellerine saglik
#23.04.2005 02:29 0 0 0
  • Ellerine sağlık GS2004 teşekkürler
#24.09.2005 09:46 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#27.09.2005 13:05 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 20:11 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler ellerine sağlık arkadaşım
#27.12.2005 12:36 0 0 0
  • ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun
#28.12.2005 03:57 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 16:38 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 09:39 0 0 0