Keşkef (Keşkek)


Keşkef (Keşkek)
KAÇ KİŞİLİK: 8-10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 75 dk

Malzemeler:
# 300 gr dövme (aşurelik buğday)
# 100 gr nohut
# 5.5 su bardağı su
# 750 gr kemikli koyun eti
# 60 gr margarin
# Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber

Hazırlanışı:
* Dövme ve nohudu akşamdan 2.5 bardak su ile ıslatın. Eti basınçlı tencereye alın. Nohut ve dövmeyi süzüp sularını ayırın ve malzemeyi tencereye ekleyin. Islatma suyunu 4 su bardağına tamamlayın. Margarinin yarısını su, karabiber ve tuzu ekleyip dövme lapalaşıncaya kadar 75 dakika pişirin.

* Etin kemiklerini ayırın ve keşkeği büyük bir tencereye alın. Tahta kaşıkla (ya da tahta tokmakla) ezerek karıştırın. Keşkeği servis tabağına alın. Kırmızı tozbiberi kalan margarinle kızdırıp üzerine gezdirin. Ilık olarak servis yapın.

Keşkef (Keşkek) Kırşehir'e ait bir yöre yemeğidir.

Yorumla...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1065
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 10:39
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 17:38
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 04:57
ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. :3:ALLAH razı olsun
SU-PERISI Tarih: 27.12.2005 13:36
paylaşım için teşekkürler ellerine sağlık arkadaşım
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 21:11
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 14:05
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
PALADAYI Tarih: 24.09.2005 10:46
[COLOR=coral]Ellerine sağlık GS2004 teşekkürler
keto_41 Tarih: 23.04.2005 03:29
ellerine saglik
UtkQ Tarih: 22.04.2005 13:31
tarif için teşekkürler arkadaşım