Keşkek Çorbası

Son güncelleme: 10.02.2007 09:35
  • Malzemeler

    1 çorba kaşığı tereyağı
    13 su bardağı et suyu
    1 çay bardağı ceviz içi
    1/2 fincan çekirdeksiz kuru üzüm
    1 fincan nohut
    1 fincan kuru fasulye
    2 su bardağı aşurelik buğday

    Yapılışı

    ayıkladığınız yıkadığınız buğday, çekirdeksiz üzüm, nohut ve kuru fasulyeyi bir gün önceden ıslatın. Ceviz içlerini kaynar sudan geçirerek kabuklarını soyun ve çekin. Buğdayı yıkayıp süzün ve üzerine 2.5 lt (13 su bardağı) et suyu ilave edip ateşe koyun. Bir taşım kaynattıktan sonra üzerinin köpüğünü alın ve tencerenin altını kısıp kapağını kapatın. Bir yandan da fasulye ile nohutu ayrı tencerelerde haşlayıp soğuk sudan geçirin ve sonra süzün. Buğdayı hafif ateşte, fazla karıştırmadan tanelerini ezip kayboluncaya kadar (iki-üç saat) kaynatın. Suyu biraz koyulaşmış (normal çorbadan biraz daha akıcı) olmalıdır. Buğday pişme noktasına geldiği zaman, nohut, fasulye, üzüm, tuz, karabiber, eritilmiş tereyağı ve ceviz içini ilave edin. Sıcak olarak servis edin.
#14.12.2006 17:46 0 0 0
  • SU-PERİSİ kızkardeşim...
    Mübarek bu nerden aklına geldi ya..
    Canım istedi ya..
    Allah [c.c] razı olsun..
    Yüreğine sağlık kzıkardeşim...
    Ben bayılırım buna..
    Sağol kızkardeşim
#14.12.2006 18:19 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • bu corbayi hic duymamistim ama güzele benziyor

    ellerine saglik
#14.12.2006 22:35 0 0 0
  • Keşkek yemegini yedimde corbasini hec duymadim

    ellerine saglik
#14.12.2006 22:56 0 0 0
  • abla bence buna bizim orada asure diyolar
#10.01.2007 09:04 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#08.02.2007 12:14 0 0 0
  • sunum için teşekkürler...
#10.02.2007 09:35 0 0 0