Tavuklu Hamur Çorbası-Çorba tarifleri-tavuk çorba tarifleri

=malzemeler=

1 adet tavuk göğsü
3 diş sarımsak
1 adet yumurta
Yarım limon suyu
Tuz karabiber
6 su bardağı tavu suyu
Hamur için:
2 su bardağı un
Yeteri kadar su
1 tatlı kaşığı tuz

=hazırlanışı=

Önce hamur malzemesiyle biraz sert kıvamda hamur yoğrulur. Yarım saat kadar dinlendirilir. Bu arada tavuk 1 tatlı kaşığı tuz ve 6 su bardağı suyla haşlanır. Dinlenen hamur aaagah üzerinde kalem çapında çubuk yapılır. Yarım santim kalınlığında bıçakla kesilir. Sonra bu parçalar aaagah üzerinnde parmakla bastırıp çekerek şekillendirilir. Haşlanan tavuk sudan alınır. Aynı suya hamurlar atılır. Didiklenmiş tavuk eti eklenir. Diğer tarafta yumurta limon ve un çırpılır ve çorbaya eklenir. Bir taşım daha pişirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 485
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 02.05.2009 19:42
Eline saglık ultimatom.