Tavuklu Hamur Çorbası

Son güncelleme: 02.05.2009 18:42
  • Tavuklu Hamur Çorbası-Çorba tarifleri-tavuk çorba tarifleri

    =malzemeler=

    1 adet tavuk göğsü
    3 diş sarımsak
    1 adet yumurta
    Yarım limon suyu
    Tuz karabiber
    6 su bardağı tavu suyu
    Hamur için:
    2 su bardağı un
    Yeteri kadar su
    1 tatlı kaşığı tuz

    =hazırlanışı=

    Önce hamur malzemesiyle biraz sert kıvamda hamur yoğrulur. Yarım saat kadar dinlendirilir. Bu arada tavuk 1 tatlı kaşığı tuz ve 6 su bardağı suyla haşlanır. Dinlenen hamur aaagah üzerinde kalem çapında çubuk yapılır. Yarım santim kalınlığında bıçakla kesilir. Sonra bu parçalar aaagah üzerinnde parmakla bastırıp çekerek şekillendirilir. Haşlanan tavuk sudan alınır. Aynı suya hamurlar atılır. Didiklenmiş tavuk eti eklenir. Diğer tarafta yumurta limon ve un çırpılır ve çorbaya eklenir. Bir taşım daha pişirilir.
#01.05.2009 03:34 0 0 0
  • Eline saglık ultimatom.
#02.05.2009 18:42 0 0 0