Aşçıbaşı Çorbası

Son güncelleme: 15.05.2009 20:21
  • Aşçıbaşı Çorbası tarifi - Aşçıbaşı Çorbası yapilisi

    noimage

    Malzemeler:

    4 yemek kaşığı tereyağlı margarin
    2 yemek kaşığı un
    2 adet tavuk göğsü (veya hindi göğsü)
    2 adet domates
    6 su bardağı tavuk suyu
    1 yemek kaşığı salça
    Yarım su bardağı tel şehriye
    1 su bardağı kırmızı mercimek
    1 adet kuru soğan
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 tatlı kaşığı kuru nane
    Yarım demet maydanoz
    Tuz, karabiber
    Yapılışı:

    Tavuk göğüslerini şeritler halinde doğrayın.
    Kırmızı mercimeği ayıklayıp, nişastası gidene kadar bir süzgecin içinde yıkayın.
    Kuru soğanı ayıklayıp, rendeleyin. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
    Derin bir tencerede tereyağlı margarini kızdırıp, içine unu ilave edin. Unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Un pişince içine rendelenmiş soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin.
    Soğanlar renk alınca, salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar pişirin.
    Daha sonra içine yıkanmış kırmızı mercimekleri ve tavuk suyunu ilave edip, kaynatın.
    Mercimekler tavuk suyunda pişince, çorbayı mikserden çekin.
    Püre haline getirdiğiniz çorbayı tekrar tencereye koyup, bir taşım kaynatın.
    Çorba kaynamaya başlayınca içine doğranmış tavuk parçalarını, domatesleri, kekiği, kuru naneyi, tuz ve karabiberi ilave edip, tavuk etleri pişene kadar çorbayı bir taşım kaynatın ve servis tabağına alın.
    Kıyılmış maydanoz ile süsleyip, sıcak olarak servis edin.
#12.05.2009 18:57 0 0 0
  • Güzel tarifin için saol Nerqishcigim.
#15.05.2009 20:21 0 0 0