Kayısılı pilav

Son güncelleme: 19.03.2006 22:05
  • KAÇ KİŞİLİK: 6
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 25 dk
    Malzemeler:


    2 su bardağı çilav

    60 gr tereyağı

    3 su bardağı et suyu

    200 gr kuru kayısı

    1 tatlı kaşığı safran

    Tuz

    Hazırlanışı:
    * Çilavı soğuk suda 1 saat bekletin. Yıkayıp süzün. Kuru kayısıları kaynar suda 5-6 dakika haşlayıp süzün. Tencerede et suyunu kaynatın. Safran ilave edip karıştırın ve ateşten alın.

    * Tereyağını ayrı bir tencerede eritip çilavı kavurun. Safranlı et suyu ve tuz ekleyin. Kaynayınca altını kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Kayısıları ekleyip harmanlayın. Üzerini kâğıt havlu ile kapatıp 10-15 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
#04.11.2005 17:33 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 18:39 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
#29.12.2005 00:16 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:41 0 0 0
  • Emeğinize,ellerinize sağlık.
#19.03.2006 22:05 0 0 0