KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 25 dk
Malzemeler:


2 su bardağı çilav

60 gr tereyağı

3 su bardağı et suyu

200 gr kuru kayısı

1 tatlı kaşığı safran

Tuz

Hazırlanışı:
* Çilavı soğuk suda 1 saat bekletin. Yıkayıp süzün. Kuru kayısıları kaynar suda 5-6 dakika haşlayıp süzün. Tencerede et suyunu kaynatın. Safran ilave edip karıştırın ve ateşten alın.

* Tereyağını ayrı bir tencerede eritip çilavı kavurun. Safranlı et suyu ve tuz ekleyin. Kaynayınca altını kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Kayısıları ekleyip harmanlayın. Üzerini kâğıt havlu ile kapatıp 10-15 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 328
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 23:05
Emeğinize,ellerinize sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:41
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 29.12.2005 01:16
[COLOR=tomato]Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 19:39
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: