Malzemeler (2 kisilik)

-6 patates ( 80glik)
-120 g mantar
-1 kahve kasigi ince kiyilmis arpacik sogan
-1 yumurta sarisi
-4 corba kasigi krema
-1 kahve kasigi ince kiyilmis maydanoz
-1 kahve kasigi ince kiyilmis chives (ciboulette)
-40 g tereyag
-1 kub bouillon
-tuz, karabiber

Yapilisi

-Patatesleri soyun ve iclerini oyun.
-Firini 200° C isitin

-Mantarlari yikayin, suzun ve cok ince dograyin

-Kucuk bir tencerede 15 g tereyag ve arpacik soganlari iki dk kadar kavurun

-Mantarlari ekleyin ve suyunu cekinceye kadar pisirin.

-Kucuk bir kapta, bir yumurta sarisi ve 4 corba kasigi kremayi bir catalla cirpin

-Bu karisimi tenceredeki mantarlarin ustune ekleyin ve de koyulasincaya kadar pisirin

-Tencereyi atesten alin, icine maydanoz , ciboulette, tuz ve karabiber ekleyin.

-Tavuk bouillonnu hazirlayin

-Firina giden bir kabi yaglayin

-Patatesleri kaba yerlestirin ve patateslerin oyulmus yerlerini hazirladiginiz mantarli icle doldurun. Bir catalla hafifce bastirin


-Her bir patatesin ustune bir parca tereyag koyun. Hazirlamis oldugunuz bouillonnu patateslerin yarisina gelecek sekilde dokun

-Kabi firina yerlestirin. 10 dkda bir sostan patateslerin ustune gezdirin. Sos cok cabuk azalirsa bouillondan tekrar dokun.

(30 dk kadar pisirin)

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 418
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 14:04
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 00:51
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 24.02.2006 22:38
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:26
çok güzel vede besleyici bir yemek olmuş teşekkürler.
refik Tarih: 03.02.2006 17:08
paylaşımlarınız için teşekkürler