Mantarli Patates Dolmasi

Son güncelleme: 03.07.2006 13:04
  • noimage
    Malzemeler (2 kisilik)

    -6 patates ( 80glik)
    -120 g mantar
    -1 kahve kasigi ince kiyilmis arpacik sogan
    -1 yumurta sarisi
    -4 corba kasigi krema
    -1 kahve kasigi ince kiyilmis maydanoz
    -1 kahve kasigi ince kiyilmis chives (ciboulette)
    -40 g tereyag
    -1 kub bouillon
    -tuz, karabiber

    Yapilisi

    -Patatesleri soyun ve iclerini oyun.
    -Firini 200° C isitin

    -Mantarlari yikayin, suzun ve cok ince dograyin

    -Kucuk bir tencerede 15 g tereyag ve arpacik soganlari iki dk kadar kavurun

    -Mantarlari ekleyin ve suyunu cekinceye kadar pisirin.

    -Kucuk bir kapta, bir yumurta sarisi ve 4 corba kasigi kremayi bir catalla cirpin

    -Bu karisimi tenceredeki mantarlarin ustune ekleyin ve de koyulasincaya kadar pisirin

    -Tencereyi atesten alin, icine maydanoz , ciboulette, tuz ve karabiber ekleyin.

    -Tavuk bouillonnu hazirlayin

    -Firina giden bir kabi yaglayin

    -Patatesleri kaba yerlestirin ve patateslerin oyulmus yerlerini hazirladiginiz mantarli icle doldurun. Bir catalla hafifce bastirin


    -Her bir patatesin ustune bir parca tereyag koyun. Hazirlamis oldugunuz bouillonnu patateslerin yarisina gelecek sekilde dokun

    -Kabi firina yerlestirin. 10 dkda bir sostan patateslerin ustune gezdirin. Sos cok cabuk azalirsa bouillondan tekrar dokun.

    (30 dk kadar pisirin)
#01.02.2006 21:56 0 0 0
  • paylaşımlarınız için teşekkürler
#03.02.2006 16:08 0 0 0
  • çok güzel vede besleyici bir yemek olmuş teşekkürler.
#21.02.2006 16:26 0 0 0
  • Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.
#24.02.2006 21:38 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 23:51 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 13:04 0 0 0