MALZEMESI

* 1 1/5 Su bardagi pismeye hazir yesil mercimek
* 4 çorba k. Kati yag
* 2 orta boy sogan(ince dogranmis)
* 1 orta boy havuç(kazinip iri halkalar halinde dogranmis)
* 6 su bardagi et yada tavuk suyu(sicak)
* 1 çay k. tuz
* 1 çay k. karabiber
* 1 çay k. kirmizi biber
* 3 dilim ekmekten hazirlanmis kruton



YAPILISI

Kati yagin yarisini kalin tabanli bir tencerede eritip, soani ilave edin. Orta ateste soani ve havucu bir kaç dakika, soan pembelesinceye kadar sote edin . Sogan pembelesince mercimegi katip, 1 dakika soanla birlikte sote edin. Et suyunu ilave edip, harli ateste bir tasim kaynatin. Bu arada corbanin üzerinde olusan kefi( köpüklü olusan tabaka) alin ve atin. Agir ateste yaklasik 30.45 dakika mercimekler iyice yumusayincaya kadar pisirin.

Çorbayi ince tel süzgeçten temiz bir tencereye süzün. Tekrar bir tasim kaynatin. Tuzunu ve biberini ilave edin. Kalan kati yagi küçük bir kapta agir ateste eritin. Yag kizinca kirmizi biberi ekleyip, karistirin.

Mercimek corbasini sicak olarak önceden isitilmis kaselere bosaltip, üzerine kirmizi biberili yagi gezdirin. Yaninda krutonla birlikte servis yapin

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1057
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 23:33
Ellerine Saglik
demet Tarih: 08.06.2006 18:01
ellerine sağlıkk
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 01:01
Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
refik Tarih: 13.01.2006 19:05
paylaşım için teşekkürler
liamsi Tarih: 11.01.2006 16:31
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 02:35
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
ens_selman Tarih: 14.12.2005 15:40
eline sağlık kardeşim
SU-PERISI Tarih: 07.12.2005 20:32
eline emeğine sağlık
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 14:19
ElleRINE SAglik....!