Malzemeler
750 gr patates, ovarak yıkanmış
Tuz
Sos:
150 ml krema
2 yemek kaşığı kapari, dur****ıp süzülmüş
4 taze soğan, ince kıyılmış
1/2 çay kaşığı limon suyu
Taze çekilmiş karabiber
Süslemek için:
4-8 taze soğan, püskül halinde kesilmiş
1 yemek kaşığı doğranmış taze nane


Yemeğin Tarifi
Patatesleri tuzlu suda bir taşım kaynatın. Daha sonra 15-20 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu sırada taze soğanların yeşil kısımlarını püskül yaparak kesin ve buzlu su dolu bir kasede en az 30 dakika bırakın.
Sosu hazırlayın: Bütün malzemeleri tuz ve biberle birlikte bir kapta karıştırın.
Patatesleri süzün. Hafif çe soğumasını bekleyip kabuklarım soyun ve küp küp kesin.
Patatesleri hâlâ sıcakken sosm içine koyup iyice soğumasını bekleyin.
Patates salatasını taze soğan püskülleri ve doğranmış nanelyle süsleyip servis yapın.
HAZIRLAMA: Taze soğan püskülü yapmak için: Kökleri ayırın, ince dış zarı soyup yeşil kısmın büyük bölümünü kesin. Çok keskin bir bıçak kullanarak soğanın başından soğan başının dikine 2.5 cm. kalacak şekilde birkaç kesik yapın. Aynı işlemi diğer soğanlarda tekrarlayın.
ALTERNATİF: Bu salata sıcak da servis yapılabilir: Küp halinde kesilmiş haşlanmış patatesi krema kapari, limon suyu, tuz ve biberle birlikte tavaya koyun. Sos kaynama noktasına gelene dek ısıtın. Taze soğanı servis yapmadan önce ekleyin.
AŞÇININ ÖNERİSİ: Salatayı süslemeden önce buzdolabında istediğiniz kadar tutabilirsiniz. Servis yapmadan önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

harbikız harbikız
Üyenin Yeni Konuları Seni Neden Seviyorum
Üyenin Populer Konuları Seni Neden Seviyorum
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 595
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 17:04
paylasim icin tesekkurler
BoardBeLasi Tarih: 23.11.2006 14:55
Ellerine Saglik SU PERISI :2:
SU-PERISI Tarih: 22.11.2006 11:57
güzel tarifin için teşekkürler harbikız
sennur Tarih: 15.11.2006 22:45
:3:güzel bir patates salatası ellerine sağlık olsun harbikız
casper Tarih: 15.11.2006 22:14
bu güzel tarif için çok teşekkürler