Bezelye Ezme Çorbası

Son güncelleme: 13.02.2008 08:41
  • malzemeler

    250 gr. taze iç bezelye
    1 çorba kaşığı yağ
    1 adet orta boy soğan
    1 tane patates
    1 çay kaşığı tuz
    1 litre su ya da etsuyu

    tarifi

    Soyulup, yıkanmış olan soğan ve patates ortalarından yarılıp piyaz biçiminde doğranır. Bir tencereye yağ konur, sebzeler ilave edilerek orta ateşte öldürülür, etsuyu ve tuz da eklenerek ağır ateşte 45 dakika kaynadıktan sonra püre makinesinden geçirilerek, kızarmış ekmek eşliğinde servis yapılır.
#17.01.2008 08:52 0 0 0
  • eline emegine saglık sindy.
#17.01.2008 16:35 0 0 0
  • emeğine sağlık teşekkürler Sindy
#21.01.2008 12:23 0 0 0
  • ellerine saglık sindy abla...
#13.02.2008 08:17 0 0 0
  • bezelyeyı cok severım corbasıda guzeldır herhalde ellerine saglık ablacım
#13.02.2008 08:41 0 0 0