Karalahana Çorbası

Son güncelleme: 13.02.2008 08:42
  • Malzemeler

    1 Demet Karalahana
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Çorba Kaşığı Salça
    Su
    Tuz , Karabiber
    2-3 Çorba Kaşığı Mısır Unu
    1 Su Bardağı Haşlanmış Barbunye Fasülyesi


    Tarifi

    Lahana yapraklarını yıkayalım. İnce şeritler halinde doğrayalım. Şeritler uzunsa ikiye keselim. Tencerede tereyağını eritelim. Lahanaları ilave edip yumuşayana dek kavuralım. Lahanalar yumuşamaya başladığında bu kez salçayı ilave edelim. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak su ekleyelim. Tuzunu , karabiberini ayarlayalım.
    Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim. Barbunya fasülyesini tencereye aktaralım.
    Sürekli karıştırarak bir iki taşım kaynatalım. ateşten aldıktan sonra kaselere boşaltalım.
#22.01.2008 10:06 0 0 0
  • emegine saglık sindy.
#22.01.2008 16:10 0 0 0
  • duymustum bu çorbayı ellerine saglık sindy
#13.02.2008 08:17 0 0 0
  • biliyorum bu corbayı bizim köyde yapıyorlar ellerine saglık
#13.02.2008 08:42 0 0 0