Kremalı Badem Çorbası

Son güncelleme: 13.02.2008 08:42
  • Malzemeler:
    (4 porsiyon)

    - 3 yemek kaşığı sıvıyağ
    - 2 yemek kaşığı un
    - 3 yemek kaşığı badem tozu
    - 4 su bardağı soğuk su
    - 1 su bardağı süt (ya da krema)
    - Tuz
    - Üzeri için bir parça tereyağı / sıvıyağ ve kırmızı toz biber

    Yapılışı:

    1. Tencereye sıvıyağı koyup ısıtın, unu ve badem tozunu ekleyip kavurun. Hafifçe kavrulmuş badem kokusu gelinceye kadar..

    2. Soğuk suyu ve sütü ekleyin, kaynayıncaya kadar çırpma teliyle karıştırmaya devam edin.
    Çorbanız koyulaşıp kaynayınca tuzunu ayarlayın ve altını kapatın.

    3. Küçük bir sahanda biraz yağ ısıtıp kırmızı biberi hafifçe yakın. Çorbanızı kaselere aldıktan sonra üzerlerine gezdirin.

#22.01.2008 10:34 0 0 0
  • degişik bir tarif.emegine saglık AsYa
#22.01.2008 16:12 0 0 0
  • ellerine saglik AsYa
#23.01.2008 09:43 0 0 0
  • teşekkürler ASYA ellerine saglık...
#13.02.2008 08:16 0 0 0
  • değişik tarifin için saol asya
#13.02.2008 08:42 0 0 0