Kestirme Çorbası

Son güncelleme: 24.09.2008 23:40
  • MALZEMELER

    1 adet tavuk göğsü
    5 bardak su
    5 yemek kaşığı un
    1 yumurta
    1 limon
    tuz
    karabiber

    Sos için:

    2 yemek kaşığı tereyağ
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

    HAZIRLANIŞI

    Tavuk göğsü 5 bardak su ile biraz tuz ilave edilerek haşlanır. (Bu çorba,tavuk etinin çorbalık olarak satılan bölümünden de yapılabilir) Haşlanan tavuk göğsü alınarak uzun uzun olacak şekilde tiftelenir. Hazırlanan et kaynamakta olan suya tekrar ilave edilir.Bir kase içerisinde 5 kaşık un 1 yumurta ve 1 limon biraz karabiber eklenerek iyice çırpılır.Tencerenin içerisinden alınan bir miktar su ile karışım yavaş yavaş yumurtanın birden pişmesini önleyecek şekilde kaynamakta olan suya ilave edilir.Karıştırmaya devam edilerek çorbanın koyu bir kıvama gelmesi sağlanır.
    5 dakika kaynatılarak kapatılır.Sos için tereyağ eritilerek kırmızı biber ilave edilip servis tabağına alınan çorbanın üzerine gezdirilir.
#24.06.2008 12:59 0 0 0
  • Emegine saglik canim bizim arapasi corbasina benziyor ben cok severim kislari sIk pisiririm zaten sagol
#24.06.2008 13:18 0 0 0
  • ffburak teşekkürler
#11.07.2008 16:12 0 0 0
  • TEŞEKKÜRLER....
#14.07.2008 11:52 0 0 0
  • kolay ve lezzetli süper
#24.09.2008 23:25 0 0 0
  • Ben bunun hazırını aldım fena değildi :)
#24.09.2008 23:40 0 0 0