Adana üsülü patlıcan tava

    Gereçler:
    1kğ adana patlıcanı
    Yarım kilo kuzu eti
    6 adet domates
    3 adet sivri biber
    1 çorba kaşığı biber salçası Bir tatlı kaşığı sıvı yağ
    Tuz
    Karabiber
    Toprak güveç
    Bir baş sarımsak
    Yapılışı:
    Patlıcanların kabukları alacalı soyularak içi su dolu kabın içine birazda tuz atılarak küp şeklinde doğranır. Ve acısının çıkması için yarım saat bekletilir. Ayrı yerde kabukları soyulmuş domates doğranmış et ve ufak doğranmış biberler Toprak güvece önce kuzu eti biraz salça Üzerine suları süzülmüş patlıcan domates biber ve sarımsak. diğer malzemeleri koyarak fırında 1 saat pişirilerek sıcak servis yapılır.
    Servis Önerileri:
    yanın da pirinç pilavıyla servis yapılabilir
    teşekkürler
    mardinli ellerine saglik

    hocam elin degmisken birde yapsanda söyle yesek :D
    tesekkürler
    ellerine saglik
    yav ben şişmanlıcam walla bunların hepsini yersem...!!!
    cok tsk ler ederim ellerinize saglik
    Ellrine sağlık kardeşim
    Ellerine saglik arkadasim
    Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
    ElLeRiNe sAgLiK....

    TaRiF iCiN sAgOl
    tarif için teşekkürler
    ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
    Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
    teşekkürler,ellerinize sağlık.
    Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
    teşekkürler