Pestil Tatlısı

Son güncelleme: 06.01.2009 12:36
  • noimage


    Ölçüler:



    5-6 tane dut pestili (500 gr)
    200 gr. tereyağı
    100 gr. ceviz içi

    Yapılış: Pestiller makasla, parçalara kesilir, el dayanacak kadar sıcak suda yumuşayıncaya kadar ıslatılır. Tereyağı bir tavada ısıtılır. Süzgece alınan pestiller yağın içine konup karıştırılarak kızartılır. Servis tabağına alınır, üzerine ceviz serpilerek servis yapılır.

    Not: Arzu edilirse kavrulma esnasında yumurta da kırılabilir.

    afiyet olsun
#05.01.2009 18:26 0 0 0
  • BU TATLIYI BABANNEMDE YAPARDI TADI GÜZEL,DENEMELİSİNİZ!PAYLAŞIMIN İÇİN SAĞOL...
#05.01.2009 19:45 0 0 0
  • bizim oraların fındığı pek olmaz ...ancak dut ve ceviz çoktur....hatırıma geldi şimdi.. paylaşım için teşekkürler
#05.01.2009 19:57 0 0 0
  • Kuru kayısıdan yapıyorumda pestilden hiç yapmamıştım deneyecegim sevgicigim.
#05.01.2009 22:52 0 0 0
  • dene ablacım çok güzel oluyor :D
#06.01.2009 11:56 0 0 0
  • biz çok yapıyoz bu tatlıdan tadı harikadır denemekte fayda var ellerine sağlık
#06.01.2009 12:32 0 0 0
  • yumurtalısını yemişim ama cevizlisini ve tatlı olarak hiç denemedim deniyecem
    ellerine sağlık canımm
#06.01.2009 12:36 0 0 0