Tulum Peynirli Ispanaklı Açma Börek

Son güncelleme: 12.02.2009 22:10
  • Malzemeler:
    5 su b. un
    1 paket kuru maya
    1 tatlı k.tuz
    2 çorba k. mısır özü yağı
    alabildiği kadar su

    İç harcı için:

    1 demet ıspanak
    3 közlenmiş kırmızı biber
    100 gr. tulum peyniri
    tuz, karabiber

    Ara Katları için:

    Mısır özü yağı

    Üzeri İçin:

    1 yumurta
    çörek otu

    Hazırlanışı:

    Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 paket kuru maya ilave edin.2 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyip ılık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 8 veya 9 bezeye bölüp 10 dakika hamuru dinlendirin.Bu arada iç harç için doğranmış ıspanakları tuzla ovup fazla suyunu sıkın. Üzerine tulum peynirini ve doğranmış köz kırmızı biberleri ekleyin. Daha sonra bezeleri iki karış büyüklüğünde yuvarlak olarak açın. Herbirini sıvıyağ ile yağlayın.

    Eğer 9 beze ise 4 açılmış ve yağlanmış hamuru üst üste koyup elinizin üzeri ile tepsi büyüklüğünden taşacak şekilde açıp tepsiye yayın. Geri kalan 5 bezeyi de yağlayıp üst üste koyun.Tepsideki hamurun üzerine iç harcı dökün.üst üste koyup açtığınız 5 bezeden oluşan hamuru üzerine kapatıp kenardan taşan hamurları elinizle burgu yaparak kapatın.Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Isıtılmış fırında 200 derecede nar gibi olana kadar pişirin.Dilimleyerek ılık ikram edin.
#12.02.2009 22:10 0 0 0