Palamut Fırın Kebabı

Son güncelleme: 26.03.2009 19:55
  • noimage

    Malzemeler

    * Büyük boy bir palamut
    * 2 soğan
    * 2 domates
    * 3 tatlı yeşil sivribiber
    * 1/2 bağ maydanoz
    * 1 tatlı kaşığı rafine yağ
    * 1 çay kaşığı tuz
    * Az karabiber



    Yapılışı

    Palamudun fırın kebabı kiremit veya saç üstünde yapılır. Palamudu gövde sırtından veya karın tarafından, birbirinden kopmayacak şekilde iki yana açılın ve tuzlayıp biberleyin. Düz bir kiremidin, bu yoksa bir saç parçasının üzerine iki yanı da yağlanmış bir yağlı kağıt koyun. Balığın deri tarafı kağıda gelmek üzere yerleştirin. Çekirdekleri temizlenerek önce halka halinde dilimlenen domatesleri, sonra da halka halinde doğranmış soğanları, çekirdekleri çıkarılarak ikiye bölünmüş sivribiberleri balığın üzerine yerleştirin. Böylece hazırlanan palamudu, orta sıcaklıktaki fırında 30 dakika süreyle pişirin, mısır yağı veya zeytinyağı, limon suyu karışımı sosla birlikte servis yapın.
#18.03.2009 12:05 0 0 0
  • Patates ve havuç da ilave edin,tavsiye ederim.
#26.03.2009 19:55 0 0 0