Közlenmiş Karnıyarık

Son güncelleme: 03.07.2006 14:12
  • noimage

    Malzemeler
    Mutfak
    Zorluk **
    Süre 40 dk.
    Kaç Kişilik 4
    Yöntem
    4 Adet patlıcan
    2 Adet soğan
    3-4 Diş sarmısak
    2 Adet domates (süslemek için ayrıca 4 dilim domates)
    1 Adet sivribiber (süslemek için ayrıca 4 adet sivribiber)
    250 Gr yağsız kıyma
    2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    4 Çorba kaşığı sıvıyağ
    1 Su bardağı su
    Tuz ve karabiber

    Hazırlanışı
    4 çorba kaşığı sıvıyağda ince doğranmış soğan, sarmısak, sivribiber ve domatesleri hafifçe kavurun.
    Kıymayı ilave edip pişinceye kadar kavurun tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin.
    Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve ısıya dayanıklı cam bir kaba alın.
    Patlıcanların ortasını bir bıçak yardımı ile uzunlamasına yarın.
    Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun.
    1 su bardağı su ilave edip üzerlerine birer dilim domates ve sivribiber yerleştirin.
    Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
    Sıcak olarak servis yapın.



#13.04.2005 18:23 0 0 0
  • Ellerine saglik
#21.04.2005 02:36 0 0 0
  • Ellerine saglik
#23.04.2005 02:22 0 0 0
  • Ellrine sağlık mardinli kardeşim
#21.09.2005 23:27 0 0 0
  • eline sağlıkkk
#21.09.2005 23:48 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 01:39 0 0 0
  • Ellerine saglik arkadasim
#27.09.2005 09:12 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler elinize sağlık
#11.12.2005 22:58 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 12:53 0 0 0
  • Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 01:24 0 0 0
  • ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
#26.02.2006 06:52 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 21:11 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 14:12 0 0 0