Karnıyarık Börek Tarifi

Son güncelleme: 28.02.2006 00:58
  • MALZEMELER

    6 kişilik
    3 adet yufka
    1/3 su bardağı sıvı yağ
    1 paket kabartma tozu
    3 çorba kaşığı yoğurt
    3 adet yumurta (birinin sarısını ayırın)
    100 gr beyaz peynir
    3 adet sivri biber
    2 adet domates
    1 demet maydanoz

    HAZIRLANIŞI

    Kabartma tozunu, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurtaları bir kapta karıştırın. Karışımın yarısını yufkalardan birinin üzerine sürün. İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine serip, kalan karışımını da bunun üzerine sürün. Üçüncü yufkayı en üste serin. 16 eşit üçgen elde edecek şekilde kesin. Her parçanın kenarına maydanoz ve peynir karışımından koyun. Önce yanları içe doğru katlayın ve sonra sigara böreği sarar gibi sarın. Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Bıçak ile karınlarını yarın. Açılan yarıklara bir dilim domates ve sivri biber koyun. Hamurların kenarına yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılan fırında üstü pembe olana kadar pişirin..
#18.10.2005 00:11 0 0 0
  • eline emegine saglık
#11.11.2005 17:35 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 15:40 0 0 0
  • Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
#22.02.2006 10:32 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 00:58 0 0 0