Gelin Hanım Tatlısı Tarifi

Son güncelleme: 01.05.2009 00:58
  • Tatlı-Tatlı tarifleri



    500 gr kayısı
    1 Su bardağı şeker
    1 Su bardağı haşlanmış pirinç
    2 Çorba kaşığı margarin
    1 Su bardağı ceviz
    1 Su bardağı üzüm
    1 Çay kaşığı tarçın
    6 Adet karanfil
    1 Adet havuç rendesi
    1 Su bardağı su
    2 Çorba kaşığı hindistancevizi




    Hazırlanışı

    * Kayısıları akşamdan suya koyun.
    * Suda beklemiş olan kayısıları ertesi gün yıkayıp 5 dakika haşlayın.
    * Suyunu süzün ve soğutun.
    * Haşlanmış pirincin içine 1 çorba kaşığı şeker ince rendelenmiş havuç ceviz robottan geçirilmiş üzüm tarçın koyun ve karıştırın.
    * Bu karışımdan kiraz büyüklüğünde alın ve kayısıların arasına doldurun.
    * Kayısıları cam bir tepsiye dizin.
    * Üzerine şekeri serpin karanfilleri ilave edin ve 1 su bardağı su ile 2 çorba kaşığı margarin koyun.
    * Üzerini folyo ile kapatıp fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
    * Tatlı soğuyunca hindistancevizine bulayıp tabağa dizin.
    * Soğuk olarak servis yapın.

#01.05.2009 00:58 0 0 0