Adana Şırdan Dolması

Son güncelleme: 03.05.2009 19:01
  • Adana Şırdan Dolması tarifi - Adana Şırdan Dolması yapilisi
    noimage
    MALZEMELER: (4 Kişilik) 4 adet şırdan
    250 gr. kıyma Yarım kilo pirinç
    Yarım kilo soğan 1 yemek kaşığı biber salçası
    1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber

    TEMİZLENİŞİ: İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır. İyice temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır. Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir

    YAPIMI: Soğanlar küçük küçük doğranır. Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır. Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur. Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir.
#03.05.2009 19:01 0 0 0