Nefret Edilesi Keşkeler

Son güncelleme: 04.06.2009 07:55
  • Nefret Edilesi Keşkeler - Selcan Aktaş

    Her sabah aynı koşuşturmaca içinde başlayan hayatların bir gün sondurağına varacağına bile bile terli yastıklardan baş kaldırmak ve güne keşkelerle başlamak mı bu gezegene geliş amacımız?
    Banyo aynasının gerçekliğinde solgun simalarımızı fırça ve jilet darbeleriyle renklendirmeye çalışırken aslında kendimizi bile kandırdığımızı bilmiyor muyuz yoksa?
    Güneş doğup doğmamakta karar vermeye çalışırken ,belediye otobüsü ya da tramvay bileti kuyruğunda gözlerini ovuşturarak simit kırıntılarını kuşlarla paylaşan minik çocuklar gibi çarpabilse yüreğimiz belki hayat daha heyecanlı olabilirdi gri kaldırım taşlarını tepelerken her Allah``ın günü...
    Etrafımızda yeşilliklerin içinden gülümsemeye çalışan çiçeklerin taç yapraklarına düşen nemli çiğ damlalarına takılabilseydi gözlerimiz, süslü ve pahalı eşyalar yerine ,yanımızdan ürkekçe geçen ıslak kedinin yiyecek yalvarışlarına kulak verebilseydik belki her sokağa çıktığımızda içinde yaşadığımız şehre lanetler yağdırmazdık ,insanların mahmur yüz ifadelerini takındığı saatlerde.
    Bilirdik bu kısır döngü değişmeyecek,yaşanan gün geri gelmeyecek.
    Ne göz göre göre taş binaların erittiği genç bedenimiz eskisinden daha sağlıklı,ne kahkahalarımızın çevrelediği çocuk ruhumuz önceki kadar mutlu olacak.
    Bugün dünü aratacak,
    Yarın her günden belki de beter olacak.
    Ne bir garanti belgesi imzaladık Hak katında,Ne dayanağımız var sağlıcakla ve hoş kalmak
    adına geri kalan ömr-ü hayatımızda.
    Keşkelerle başlayan ömür maceramızda değişen birşey yok yıllar sürgünlerini çürütse de yağmur yüklü mevsimlerde nemlerden.
    Çocukluk büyüme hevesiyle geçerken,gençlik hayallerini belki bir gün zengin ve mutlu olmak süslüyor yaşlanma olgusunu hatrımza bile getirmeden...
    Nefret edilesi keşkeler dolduruyor yaşam bankamızda sermayemizin fonlarını.

    Adım:NEFRET
    Yaşım: KEŞKE
    Memleketim: KAHROLASI DüNYA
    Amacım: HEP MUTLU OLMAK

    Bunca kederin içinde biz nerdeyiz,yaşam nerde?
    Başlangıçlar ve sonlar nerde?
    Ey insanlık mutluluğu görebilmek için önce gözünün önünden kalkmalı perde!


    Selcan Aktaş
#03.06.2009 13:15 0 0 0
  • Bugün dünü aratacak,
    Yarın her günden belki de beter olacak.
    _______________

    Çok güzell bir anlatım olmuş emeğinize sağlık arkadaşımm...Keşkelerden uzak _iyiki _ diyebildiğiniz anların çok olduğu bir yaşam dileğiylee...Emeğinize sağlık...
#04.06.2009 07:55 0 0 0