Piliçli Karnıyarık

Son güncelleme: 07.07.2009 20:51
  • Piliçli Karnıyarık tarifi - Piliçli Karnıyarıgın yapılışı

    Malzemeler

    1 adet küçük kuru soğan
    3 adet dolmalık biber
    3 adet domates
    Yarım su bardağı rafine yağ
    1 adet piliç
    1 tatlı kaşığı tuz
    6 adet orta boy patlıcan
    100 gr. margarin /veya/ (arzu edilirse, sıvı yağ)
    50 gr. mantar
    1 çorba kaşığı un

    Yapılışı

    Patlıcanları ayıklayıp güzelce yıkayın. Sonra, şerit şerit soyup tuzlayın. 15 dakika kadar beklettikten sonra, tekrar yıkayın ve kızartın. Fırın tepsinizi alın ve patlıcanları karınlarını yarıp bir kaşıkla genişlettikten sonra, üzerine az tuz ve toz şeker gezdirin.

    Beri yanda, margarini bir tencerede eritip kuru soğanı az çevirin. Bu arada, kemikleri çıkarılmış ve kuşbaşı doğranmış piliç etlerini soğan harcına ekleyin. 5 dakika kadar karıştırın, sonra tuz, doğranmış bir dolmalık biber ve 50 gr. mantarı ilâve edin. 1 çorba kaşığı un ile bir su bardağı su koyup 20 dakika kaynatın.

    Piliçli harcınız hazır olunca, bir kaşık marifetiyle patlıcanların içine doldurun. Üzerlerine, dolmalık biber parçaları ve birer dilim domates koyun. Ve, fırında 5 dakika daha pişirin.
#05.07.2009 23:42 0 0 0
  • elletine saglık
#07.07.2009 20:51 0 0 0