Karnıyarık Börek

Son güncelleme: 04.08.2009 19:08
  • karnıyarık börek nasıl yapılır
    noimage
    MALZEMELER:

    * 3 tane yufka
    * 3 yemek kaşığı yoğurt
    * 1/3 su bardağı sıvıyağ
    * 3 tane yumurta (birinin sarısını ayırın)
    * 1 paket kabartma tozu

    İçine:

    * 1 kase beyaz peynir rendesi
    * 1 demet maydanoz (birazda dereotu katılabilir)
    * Domates ve yeşilbiber

    YAPILIŞI:

    1. Yoğurdu, yumurtaları, sıvıyağı ve kabartma tozunu bir kapta iyice karıştırın.
    2. Yufkanın birini açın, yoğurtlu karışımın üçte birini sürün. İkinci yufkayı serin, yoğurtlu karışımın yarısını sürün ve kalan son yufkayı da diğer ikş yufkanın üzerine serin, kalan karışımı sürün.
    3. Yufkaları sigara böreği keser gibi 16 eşit üçgene kesin.
    4. Geniş kenarlarına peynir, maydanoz karışımını paylaştırın.
    5. Yufkaların iki kenarını hafif içe katlayın ve rulo şeklinde sarın, yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.
    6. Böreklerin üzerine bıçakla küçük kesikler atın, o kesiklerin içine üçgen doğranmış domates dilimleri ve küçük kesilmiş biber parçaları yerleştirin. Yumurta sarısı sürün.
    7. Önceden ısınmış 190 dereceli fırında börekleri pişirip servis edin.
#30.07.2009 18:30 0 0 0
  • tesekürler
#04.08.2009 19:08 0 0 0