ÇİÇEK TATLISI

Son güncelleme: 22.02.2006 01:20
  • ÇİÇEK TATLISI

    noimage

    Malzemeler:
    - 5 yemek kaşığı yoğurt,
    - 3 yemek kaşığı erimiş margarin,
    - 2 yumurta,
    - 1 paket kabartma tozu,
    - Aldığı kadar un,
    - Kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ.

    Şurup için:
    - 1/2 kg. tozşeker,
    - 2 yemek kaşığı toz yeşil fıstık.

    Yapılışı:
    Şekeri tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyup koyu kıvamda kaynatın. Soğumaya bırakın. Yoğurt, margarin, yumurtaları yoğurma kabında karıştırın. Kabartma tozunu ilave edin. Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yapın. Merdane ile yarım cm. kalınlığında açın. Çiçek kalıpla kesip kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Soğumuş şuruba atın. Biraz bekletip servis tabağına alın. Ortalarına yeşil fıstık serpip servis yapın.

    Afiyet olsun.
#10.10.2005 00:06 0 0 0
  • ellerine saglik
#11.10.2005 03:44 0 0 0
  • ALLAH razı olsun
    kardeşim ellerine sağlık
#12.10.2005 11:57 0 0 0
  • ElleRINE SAglik....!
#12.10.2005 12:45 0 0 0
  • eline sağlık kardes
#18.10.2005 09:51 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK
#20.10.2005 01:22 0 0 0
  • paylasim icin tskrler
#21.10.2005 00:43 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik
#25.10.2005 02:30 0 0 0
  • Ellerine saglik paylasimin icin tesekkürler
#25.10.2005 09:38 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler
#19.11.2005 22:56 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 00:42 0 0 0
  • çok güzel birşeye benziyor.Aslında tariflerde resimde eklemek lazım
#25.12.2005 15:55 0 0 0
  • Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
#10.01.2006 00:23 0 0 0
  • paylaşımlarınız içini teşekkürler
#10.01.2006 23:35 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#22.02.2006 01:20 0 0 0