Bir Gün BitLis den Vana Gittim. Giderken Uzaktan KumandayLa PatLatıLmaya Hazır Bombanın üStünden Geçmişiz ArabayLa Haberimiz yok.. Dönerken de Bir Minübüs den Bayrak sallandığını farkettim Sözde Kürdistan bayrağı.. Eve Vardığımız da Bombadan Haberimiz oLdu Askeri Araç üstünden geçerken PatLatıLmış..
Bunca Kanı Ne TemizLer ?
Doğu da Taziye çok önemsenir. PKK Bitlis böLge SorumLusu 1 ay önce öLdü. Bir gece Gömdüler. Taziyeye BitLis iLinin en gelişmiş ilçesi olan Tatvanın Belediye Başkanı Resmi Araç iLe Gitti. Benim verdiğim vergiyle...koyduğum benzinle.. Senin aLdığın arabayLa.
Yani işler Batıdan göründüğü gibi değil.. Doğu da yaşamanız gerekir işin iç yüzünü..
Dilini bırak GönLünde Kürdistan Sevdası yatan kimSe benim kardeşim deqiL!
Herkes Sorunun ÇözüLmesini iStiyor. Herkes pkk dan nefret ettiği halde zor durumda olan kürtleri düşünüyor. Herkes Döktüğümüz Kanın Hesabını İstiyor ve intikam için ne gerekiyorsa veriyor da vatan uğruna.
bizim tarih öğretmenimiz kürd.. ve şiveside var kürtçede biliyor.. bazen ne dediğini anlamıyorum bile.. bi gün derste kürd müsünüz ? diye sorduğumda hocamızın cevabı evet kürdüm dedi.. ama osmanlıyı seviyorum.. ülkemi sizden daha çok seviyorum dedi. osmanlı üzerinnde birçok araştıma yapmış. zararlı cemiyetleri işlerken kürd teali cemiyetine geldiğimizde hocam bu kürdler hala boş hayaller peşindeler dediğimde benimle bu konuları tartışma dedi neden dedim yanlış anlanabilir dedi. sonra hocam ırkınızı sevmiyomusunuz dedim. hayır kürd olduğumdan pişman değilim ama kimse annesini babasını seçemiyorki dedi ve benimle polemiğe girmeden ayrıldı. diyeceğim şu bu insanlar bizlerin öğretmeni.. orda bizim beynimizi yıkamaya çalışabilirdi. bize ufaktan ufaktan birşeyler anlatabilirdi ama bunu yapmıyor.. birçok kürd böyle.. türklerin arasındada katili,dolandırıcısı yok mu ? biz bu insanlarla iç içe yaşıyoruz.. komşumuz,öğretmenimiz,arkadaşımız.. birbirimize düşman olabilir miyiz.. medya ve basın bu olayı çok güzel abartıp bütün ülkeyi birbirine düşürmeyi başardılar.. böyle gaza gelip böyle şeylere kanmayalım lütfen.. bizim atalarımız kurtuluş savaşında sırt sırta verip savaştılar. biz bu ülkeyi beraber kazandık kürdü,çerkezi,lazı,türkü hepmiz.. bu ülke hepimizin.. burda neyin mücadelesini veriyoruz? neyi tartışıyoruz ? pkk mı ? kürdler mi ?
tartışmamız gereken pkk olmasına rağmen yine kürdleri kötülüyoruz, onların üzerine varıyoruz.. pkk karşıtı olan kürd varsa bile böyle konuşmaları görüp türklerden nefret etmesine yetiyor.. hem dağdakilerin hepsi kürd mü ? %70 dış devletlerin insanları.. lütfen bunlarıda göz önüne alalım.. biz hepimiz kardeşiz.. hep iç içe yaşamadık mı zaten ? 3-5 pkk yanlısı kürd var diye bütün kürdlere mi yükleyeceğiz bu yükü ?
1 buçuk haftadır, Doğu bölgesindeyim, Elazığ'dayım.
İnsanlar harika, bu kadar mı iyi niyetli olunur..
Hatta bugün PKK'lı namussuzları sevgi ile karşılamaya kalkınca bir grup partili bölücüler, bütün halk ayaklandı ve TÜRK BAYRAĞI açarak TÜRK KÜRT KARDEŞTİR sloganları attıktan sonra İstiklal marşımızı okudular.
Ayrıca oda arkadaşım Diyarbakırlı ve bir kürt. Oda aynı şekilde.. Bir çok Kürt arkadaşım var ama hepsinin ortak görüşü, biz zaten kardeşiz, bu ülkede yaşamaktan mutluyuz, tek derdimiz ön yargılı insanlar ve bu bölücüler.
Ön yargılı derken bi grup takım taraftarının tüm diyarbakır halkını pkk lı olarak lanse etmesi gibi..
Ülkemin doğu bölgesi de çok güzel, batısı da, iç anadolusu da.. Okul için bir müddet burada yaşayacağım, tereddütle geldim ama şuan iyki geldim diyorum.
madalyonun diger yuzu..
bu konuya acıkcası yorum yapmıcam.. hic bi sekılde.. yorumsuzum baslık bile insanın midesini bulandırıyor.. ama okuduklarımın arasında ilgimi ceken bi arkadasın yazısı oldu cunku kendisı elazıgda bulundugu tarıhte.. sadece bayrak acılıp istiklal marsı okunmadı.. epey olaylar olmustu.. belliki duymamıs paylasmamıs.. ben paylasayım... sizlerle..
elazıgda faşistler tarafından yurt basıldı 2 solcu ögrenci delikdeşik edildi.. agıryaralandılar su ankı durumlarını bılmıyorum.. inş sıhhatlerine kavusmuslardr..
faşistlere dokunmus olsa gerek.. insan avı baslatıldı kardesim dedigim ınsan merkezin ortasında.. doner bıcakları sopalarla linc edilmek istendi bircok ogrenci memleketine donmek zorunda kaldı.. iste sorun burda donerbıcaklarıyla saldiran bu insanlar kimler ve hangı duzene hızmet edıyorlar.. insan oldurme hakkını nerden alıyorlar damarlarında gezen asil kandamı ? hic sanmıyorum.. onurlu insanların yapacakları bisi deil bu.. sozum ona elazıgdakı bu fasit kafalara.. elazıg sakınlerine deil..
Benden tek bir söz:ne mutlu insanım diyene.
Dağda ölen insanlar da benim kardeşim dir askerde ölen insanlarda kardeşimdir.
Kürtlerin %90 bu şekilde düşünüyor bunu görmek o kadar zor değil.
Siz pkk yi inkar ettikçe onlar daha çok pkk ya sahip çıkacaktır hal böyle
veselam..
erya
Siz pkk yi inkar ettikçe onlar daha çok pkk ya sahip çıkacaktır hal böyle
veselam..
Daha önce Kürtleri inkar etmeyin diyordunuz.Şimdi sıra pkk'yi inkar etmeyin deme modasındamı.Pkk dediğin çakal sürüsüdür.Mevcudiyetininde %90 dan fazlası sınırlarımızın dışından temin edildi.İçeriden katılanlarda türlü vaatlerle kandırılmış zavallılar.Neyini tanıyacak bu millet pkk'nin.Böyle konuşarak Kürt kardeşlerimizi lekelemeyin.Gidin birde Suriyede yaşayan Kürtlerin halini görün.Kimlik yok,devlet dairesinde iş yok,hastanelerde ilgi yok,şehirler arası seyahat yasak,seçme ve seçilme hakları yok.Daha sonra bıktıkları için dağa çıkmışlar ,bundan bize ne.Bizi Doğu ve Güneydoğuda yaşayan halkımızın huzuru ve refahı ilgilendirir.Samimi düşünenler başımızın üstünde kendilerine yer bulabilirler.Daha düna kadar Sınır dışındaki Kürt liderlere bile Türkiye Çumhuriyeti kimlik ve pasabort verirdi.Haksızlığa uğradıkları için dertlerini yanlızca Türkiyeye anlatabiliyorlardı.Hatta Ankarada hepsinin bürosu vardı.ABD itleri ırağa girdikten sonra ,babalarıya ,dansöz gibi kıvırı verdiler.Kürt kardeşlerimiz Türkiyenin haricinde hiçbir yerde huzurlu değildirler.Bu nedenle Kürtleri rencide edecek hareketlerde bulunmayın.Alın pkk sizin olsun tepe tepe kullanın ,tabi açlıktan nalları dikmezseniz.
türk kürt kardeşliğiymiş peh
nasıl bi söz bu ya!!!!!!!
türklerde kürtlerde kardeştirler
tabi bazı insanlar onları kendilerinden küçük görüyorlar ama neyse
ben yalnış bi düşünce ister kürt olsun ister türk hepimiz insan değilmiyiz sonuçta aynı vatanda yaşıyoruz yani