Karışık Dolma

Son güncelleme: 19.06.2008 21:19
  • MALZEMELER

    12 adet dolmalık biber
    2 adet patlıcan
    2 adet domates
    8-10 adet soğan
    350 gr. pirinç
    1 kahve fincanı üzüm
    1 kahve fincanı fıstık
    2 çorba kaşığı şeker
    Yarım paket tarçın
    Yarım paket yenibahar
    1 demet nane
    2 bardak Ayçiçek,yağı
    Yeteri kadar tuz


    HAZIRLANIŞI

    Soğanları ince kıyıp, bir bardak ayçiçek yağı ile öldürün. Pirinci ilâve edip, karıştırarak 2 dakika daha kavurun. Ayrı bir kap içerisinde kavurduğunuz fıstıkları, yıkanmış üzümü, şekeri ve tuzu katın. 2 bardak su ilave ederek suyu çekinceye kadar 10 dakika pişirin. Tarçını ve yenibaharı ve naneyi de katın.D olma içi ılınınca biberleri ve içleri boşaltılmış, tuzda bıraklımş patlıcanları doldurun. 2 bardak daha su ve ayçiçek yağı katarak önce hızlı, 2 dakika sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.
#17.10.2005 16:18 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 19:38 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 16:52 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 09:37 0 0 0
#19.06.2008 21:19 0 0 0