TAHINLI LAHANA DOLMASı

Son güncelleme: 19.03.2006 09:29
  • MALZEMELER

    1 adet orta boy lahana (tuzlu suda haşlanmış)
    2 su bardağı pirinc
    2 adet domates (küp küp ince olarak doğranmış)
    2 adet yeşil biber (ince doğranmış)
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı kırmızı biber
    1 tatlı kaşığı karabiber
    Yaırm demet maydanoz (ince doğranmış)
    Yaırm su bardağı tahin
    1 tutam tuz

    Sos İçin :

    1 çay bardağı tahin
    1 su bardağı yoğurt
    2 limon suyu
    5-6 diş sarımsak (dövülmüş)
    1 çay kaşığı nane
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    1 tutam tuz


    HAZIRLANIŞI

    Pirinci yıkayıp süzün. Domates, soğan, yeşil biber, maydanoz, tahin, zeytinyağı ve baharatları karışrırarak iyice harmanlayın. Lahanaların içine azar azar iç koyarak sarın. Tencereye dizin, 2 su bardağı su ilave ederek, kısık ateşte pişirin. Sos malzemelerini presten geçirip lahanaların üzerine döküp 5 dk kadar tekrar kaynatın. Lahana dolmanızı en az 3-4 saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.
#17.10.2005 16:30 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 19:29 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 16:55 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 09:29 0 0 0