Köz Tatlıcanlı Karnıyarık

Son güncelleme: 02.11.2009 11:48
  • noimage

    Malzemeler

    8 adet küçük patlıcan
    1 adet küp küp doğranmış soğan
    2 adet rende domates
    250 gr dana kıyma
    1/2 demet maydanoz
    1 su bardağı sıcak su
    1 yemek kaşığı toz şeker
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 yemek kaşığı salça
    Tuz-karabiber

    Yapılışı

    Patlıcanların sapları kesilmeden,gövde kısımları çizgili soyulur.
    Patlıcanlar tuzla ovularak 5-10 dakika bekletilir.
    Yıkanarak tuzdan arındırılır.
    Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında közlenir.

    Teflon tavada kıyma kavrulur .
    Kavrulan kıymaya soğan eklenerek çevrilir,soğanların ölmesi sağlanır.
    Domates-tuz ve karabiberle birlikte suyunu çekene kadar pişirilir.
    Kıyılmış maydanoz ilave edilerek karıştırılır ve ılınmaya bırakılır.
    Közlenen patlıcanların orta kısımları bıçakla kesilir.
    Kesilen kısımlar kaşık yardımıyla biraz genişletilir.
    Lezzetini arttırmak için ortalarına toz şeker serpilir.
    Açık olan yerlere kaşıkla kavrulmuş kıyma yerleştirilir.
    Patlıcanlar yayvan bir tencereye (karnıyarık tenceresi tabir edilen) yerleştirilir.
    Salça-zeytinyağı-tuz ve su karıştırılarak karnıyarıkların üzerine dökülür.
    10-15 dakika kaynatılıp ocaktan alınarak servis yapılır.


    alıntı
#02.11.2009 11:48 0 0 0